Ненчев разреши честване на Добри Джуров, БЗНС-то му негодува

Юлиан Христов Последна промяна на 06 януари 2016 в 14:05 4715 9

Ненчев разреши честване на Добри Джуров, БЗНС-то му негодува

100 години от рождението на армейски генерал Добри Джуров ще бъдат отбелязани тази вечер на паметно събрание-концерт в Централния военен клуб (ЦВК). Събитието, организирано от военнопатриотични организации, сред които и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР), събуди недоволството на неправителствени организации, но и на партията, на която военният министър Николай Ненчев е председател - БЗНС. В същото време порвеждането му е разрешено от самия министър.

"Няма да допуснем генералите на репресивния режим да изместят героите на българската демократична съпротива в общественото съзнание", се казва в остра декларация на партията. В нея се посочва още, че: "БЗНС, неговият лидер – Николай Ненчев и всичките структури са убедени, че българското общество не е загубило ориентир за добро и зло, за смелост и подлост, за геройство и родоотстъпничество. За това днес, рождената дата на Христо Ботев, повече от всякога призоваваме да почетем и си припомним българските герои, а предателите – историята ще ги осъди", като текстът е придружен със снимка на военния министър пред паметника на жертвите на комунизма в София. 

В същото време от партийната структура са пропуснали факта, че ЦВК се стопанисва от Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело", която е подчинена на Министерството на отбраната. Всяко едно преотстъпване на залите в клуба става с решение на директора на агенцията, но след санкцията на военния министър, както е станало и в този случай. 

Според заповед на шефа на агенцията от 2014 година залите в ЦВК се отдават безвъзмездно освен за нуждите на МО, но и за събития на военнопатриотични дружества. 

Дали е могъл министърът на отбраната да отмени разрешението за честване на годишнината или просто не е разбрал чия памет искат да почетат бивши военни не е ясно, но то ще се проведе от 18.00 часа, въпреки че събуди недоволство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.01 2016 в 04:00

Не тоя жалък плешивец е отрепка а всички вие които само драскате полуграмотни простотии.тоя Ненчев би ли " разрешил" нещо, което мутрата-мафиот и върл комунист БОЙКО праните гащи "ВЕЧЕ Е РАЗРЕШИЛ"?измирате от глад мизерия студ но и от тъпоумие..

07.01 2016 в 22:55

Честване на отрепката джуров? Това ли доживяхме???

07.01 2016 в 11:11

Атанасе , как може да изречеш подобни глупости пич ...Обединил нацията ...да и аз като ти давам само раб.дело да четеш и те манипулирам до скъсване и ти ще ме приемеш за бог и ще ме гледаш в очите като пън ....И кога добри джуров е бил български празник ...Малоумник .
Този социализъм кога ще напусне жалките ви душици бе хора ?

06.01 2016 в 18:59

Знаете ли, искам да спомена за Путин. Извън страната и за всички от Запад и в България, той предизвиква много разнопосочни коментари. Но знаете ли защо е обичан в Русия, а също и защо руснаците не са това което бяха при пияницата Елцин. Защото Путин успя да ОБЕДИНИ нацията, духа им и да им вдъхне самочувствие. Как направи това ли? Много просто- спря разрушаването на съветските празници, върна честването на много от тях, както и символи от комунизма. Но направи и друго- започна почитане на Царска Русия, символите й, както и героите й. Тоест, той издигна в култ и възхвала, както Комунистическа Русия, така и Царска Русия. Със всичките й велики личности, постижения, символи и история. Ето от това трябва да се учим. И вместо първо да бесим комунисти, а после да бесим монархисти, можем да честваме еднакво и двете. И да почетем Д. Джуров, както и Хр. Ботев. Ама за това се иска ИСТИНСКИ ПАТРИОТИЗЪМ и почит към историята си и народа си. Като гледам коментиращите, не се отличавате от управниците ни. Помислете над това

06.01 2016 в 16:30

Чувам, че дрипльовците Манол Глистев и Асан Генов щели да готвят провокации довечера пред военния клуб.

06.01 2016 в 14:54

Хахахаха. Ненчееев, Ненчев! Как па един правилен ход не си направил досега? Един!

06.01 2016 в 14:35

Айдеее, почна се! Давайте да ги честваме всичките от цекато на бекапето! А за правешкия хитрец - национален празник!!

06.01 2016 в 14:27

Защо бе Ненчев,защо!?
Кой точно беше"армейски генерал"Добри Джуров,Мир на Прахта му,че да го чествате!?
Стотици български офицери и генерали от Войните за Освобождение и Обединение на България,тънат в тотално незаслужена неизвестност и забрава....отдали живота си,кариерата си,честта си в името на исконни български добродетели и цености....та сега,в ден днешен,ще честваме част от бригадата"Чавдар"...
Ненчев,Ненчев,айран без кисело мляко си,друже.

06.01 2016 в 14:12

Ненчев си спретна сам една хибридна война :))))