Над 1800 души подкрепили манифеста срещу мафията за ден

OFFNews 05 март 2016 в 14:18 8276 43

За малко повече от ден сме събрали над 1800 подписа под манифеста „За Рапубликата”, което е абсолютен рекорд. Това са 1800 души, които стоят зад нас и отказват да участват в лъжи. Властта разбира, че идва края на управлението ѝ. Затова са и тези смешни мятания – ще спираме поръчки, няма да го спираме. Това заяви политологът проф. Евгений Дайнов пред bTV.

Манифестът беше представен официално на 3 март.

Дайнов е един от учредителите на гражданската платформа, заедно с Огнян Минчев, Александър Кьосев и Антоний Тодоров.

По думите на политолога повод за създаването на манифеста е речта на Лозан Панов през декември миналата година, което според него е доказало, че се е натрупала умора от празни приказки, самоизтъкване на политици и рязане на ленти. 

Време е хората отново да правят истинска политика, т.е. гражданите да обсъждат важните за тях въпроси. За да се върне разговорът за ляво и дясно, трябва да изгоним варварите от републиката, подчерта Дайнов. 

На въпроса кои са враговете Дайнов отговори, че това са всички онези, които вместо да се занимават с общото благо, превръщат България във феодално зависима, а олигарсите са „група хора, които имат власт, пари и възможности, които управляват в свой интерес“.

Според Евгений Дайнов със спирането на обществените поръчки, на което станахме свидетели в последните седмици, премиерът Бойко Борисов имитира катарзис.

„Това е варварско поведение, защото онзи, който спира порциите, ги е раздавал преди това. Тези хора, които ни управляват, не разбират защо има институции и правила, след като може днес да пуснем поръчка, утре няма да пуснем. Това е поведение на племенен вожд, а не на председател на република“, категоричен е Дайнов.

Той разказа за случай, при който е сигнализирал за незаконен строеж на къмпинг "Юг", заради което е получил заплахи. 

„Обаждаш се за незаконен строеж, местните бандити чуват какво си говорил по телефона, първото, което им хрумва, е че могат да ти счупят кокалите. Това нормално ли ви изглежда“, коментира Дайнов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!