Quantcast

Над 1800 души подкрепили манифеста срещу мафията за ден

OFFNews Последна промяна на 05 март 2016 в 14:18 7563 43

За малко повече от ден сме събрали над 1800 подписа под манифеста „За Рапубликата”, което е абсолютен рекорд. Това са 1800 души, които стоят зад нас и отказват да участват в лъжи. Властта разбира, че идва края на управлението ѝ. Затова са и тези смешни мятания – ще спираме поръчки, няма да го спираме. Това заяви политологът проф. Евгений Дайнов пред bTV.

Манифестът беше представен официално на 3 март.

Дайнов е един от учредителите на гражданската платформа, заедно с Огнян Минчев, Александър Кьосев и Антоний Тодоров.

По думите на политолога повод за създаването на манифеста е речта на Лозан Панов през декември миналата година, което според него е доказало, че се е натрупала умора от празни приказки, самоизтъкване на политици и рязане на ленти. 

Време е хората отново да правят истинска политика, т.е. гражданите да обсъждат важните за тях въпроси. За да се върне разговорът за ляво и дясно, трябва да изгоним варварите от републиката, подчерта Дайнов. 

На въпроса кои са враговете Дайнов отговори, че това са всички онези, които вместо да се занимават с общото благо, превръщат България във феодално зависима, а олигарсите са „група хора, които имат власт, пари и възможности, които управляват в свой интерес“.

Според Евгений Дайнов със спирането на обществените поръчки, на което станахме свидетели в последните седмици, премиерът Бойко Борисов имитира катарзис.

„Това е варварско поведение, защото онзи, който спира порциите, ги е раздавал преди това. Тези хора, които ни управляват, не разбират защо има институции и правила, след като може днес да пуснем поръчка, утре няма да пуснем. Това е поведение на племенен вожд, а не на председател на република“, категоричен е Дайнов.

Той разказа за случай, при който е сигнализирал за незаконен строеж на къмпинг "Юг", заради което е получил заплахи. 

„Обаждаш се за незаконен строеж, местните бандити чуват какво си говорил по телефона, първото, което им хрумва, е че могат да ти счупят кокалите. Това нормално ли ви изглежда“, коментира Дайнов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.03 2016 в 11:18

Време е да обновим нашият малък модел с данните от днес.

https://i.imgur.com/vvKvMd5.png

Както виждате, чисто логаритмичният модел беше малко оптимистичен, реално подписалите ще са доста по-малко от 7200 души.

07.03 2016 в 22:30

Ето какво мисли НАРОДА:

"Много платени курви на отворено общество има в тея форуми, меки китки евроатлантически от хомокомитета не се крийте, излезте очи в очи с нас нормалните да видим чие мнение ще надделее тогава ;)!!!"

Гочо 18:22 07 мар 201614

07.03 2016 в 11:22

Организаторите и подписалите са оформили една голяма и красива дупка в морето.

Това е то да имаш будна гражданска съвест..

07.03 2016 в 11:09

НАРОДА решава кой да управлява тази страна - не 'народа', балканский, а членовете на купените изборни комисии.

Народът в голямото си мнозинство изобщо не участва в политическия процес.

07.03 2016 в 11:07

Машината може да се кара само от поне минимално квалифицирани машинисти, каквито 'вдясно' няма.

Боце може да е прост, но е хитър и си знае ограниченията и ги попълва с хора, които му вършат рабоа.

Само той и Доган инвестираха в изграждането на някви екипи с минимални управленски умения, които висят около него. За разлика от Доган, Боце спечели в София и после на национално ниво. В екипа му има лоялни хора, които, въпреки, че обективно са смотани, са по-добри от алтернативата: самоковската сврака (в сравнение с Мафиански), европейския томиславчо (в сравнение с кака Кунева), дебелото Лиле (върсус, например, Гагаузов) щерката-евродепутатка на тая от Дупница и т.н.

Първият му кабинет беше съставен подобно на царския от гладни навлеци, но Боце уволни най-смотаните много по-чевръсто от всички досегашни - заминаха и Трайчо, и Джанков, и Мършата и т.н. В сегашния са само хора, израсли в и около Герб, които много по-трудно ще му обърнат гръб, а и са държани много по-строго от министрите в кой да е друг кабинет.

Около вожда на 'автентичното дясно' -- Командира -- това не можа да стане, нито на власт, нито в опозиция.

Докато беше на власт, около него не се заформи нито кръг от верни бизнесмени, нито екип. Всички бяха много корумпирани, с големо его, но с малко умения.

След като го разкараха, вместо да се очовечи, той се увълчи още повече и отблъсна всичкото кариерист, което се беше присламчило около 'бранда'. Стигнахме дотам да бягат от него в НДСВ.

Затова и загубата на 'автентичното дясно' е пълна и без изгледи положението да се подобри.

07.03 2016 в 11:01

Много АБСТРАКТНИ ПРИКАЗКИ бе. Всъщност е съвсем просто - следващите избори пак ще ги спечели ББ. Каквито и празни приказки да говорите тука.

НАРОДА решава кой да управлява тази страна, а не разни кресливи платени чиновници от разни НПО-та, и разни пишман коментатори в грантови сайтове. Бас, че следващите избори са отново категорична ПОБЕДА ЗА ГЕРБ.

Цвъкайте минуси на воля, пишете абстрактни манифести. Занимавайте се с глупости. Кресливо МАЛЦИНСТВО. Омерзен съм.

07.03 2016 в 10:48

"чесън", лошото е че парата отива в свирката, а не в буталата, да задвижат "ПАРНИЯ ВАЛЯК" (помним голямата jугославска/хърватска банда "Парни Валяк" :)) Това е кофтито, чесън, че парата отива за дудука, за окарината да надува, а не да подкара машината, да сгази съд прокуратура, парламент, правителсво, мафиии...партийни, сенчести, сиви, бели, шарени...
поздрав с едно парче на "PARNI VALJAK". Помниш ги сигурен съм:)

https://www.youtube.com/watch?v=YrJvkquw7CM

...От времето когато в "Кристал" продаваха боза, сградата не беше дадена на мошенника Цецо Василев, градинката отпред не беше станала сцена на режисирано пощипване между милиция и пишман десиденти, и не беше издигнар чудовищния балон" Стефан Стамболийски с комбинираните усилия. на кара-Костича и Митю Гестапото.

И ДА, ПО ВРЕМЕТО КОГАТО МЕЧТИТЕ И НАДЕЖДИТЕ ЗА ДОБРО БЪДЕЩЕ, КРАХ НА КОМУНИЗМА И ТЪРЖЕСТВО НА СПРАВЕДЛИВОСТТА БЯХА ЖИВИ!

07.03 2016 в 10:47

"Тук не става дума за ляво vs. дясно, а изобщо за липсата на базисни знания у електората".

Съвсем точен абстрактен тезис. Лошото е, че не го прилагаш правилно.

Българското 'автентично' дясно е най-добрият пример за политическа неграмотност.

Липсват му базисни знания за това как работи политическия процес и затова вместо да го използва, редовно бива прекарано чрез него от неговите си кандидати. А след това периодически излиза на улицата да отпусне. Или разпише некой манифест по фейса.

Тъжна картинка.

07.03 2016 в 08:47

полковник, относно парата в свирката, под пара се правят революции, но дали под пара се провежда съдебна реформа? Под пара албанците разграбиха казармите през 90-те, под пара украинците излязоха на улицата и се избиха. Е, И?? Нищо.

Не ни липсва пара, а имаме траен дефицит на знание, политически опит и политическа култура. Тук не става дума за ляво vs. дясно, а изобщо за липсата на базисни знания у електората така щото да бъде "годен" за случването на читав демократичен политически процес. Народът не може да зацепи, че трябва да започне да изисква.

Към момента нивото ни не е много по-различно от това на близкоизточните държави. Няма и как по друг начин да бъде. Не може да придобиеш опита на държави със столетна политическа традиция в условията на капитализъм и демокрация, за двайсе и пет години. В този смисъл, евалла на господата, които се занимават с говорене и обясняване, а не с борба за власт. Колкото повече такива, толкова по-голям шанс обществото да размърда сивото вещество и да бъде в състояние някой ден да прави по-информирани избори.

07.03 2016 в 08:24

Не се иска оставка на "ББ" защото конкретната тема отива далеч отвъд нечия личност. Което не значи, че няма да му бъде искана при такова изобилие от поводи. Защо тогава трябваше незабавна оставка на Ореха, ще пита Професора. Защото монтирането на Пеевски беше символ на сбъднатите мечти и геополитически щения на група ретроградни люде, а България де факто остана за няколко часа извън структурите на НАТО. Залог всъщност беше геополитическата ориентация на страната. Вместо да очакваме да има съдени за национално предателство, ние се занимаваме с това какви били пърформънсите, циците и роялите.