Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Московски: Очевидно е, че няма политически чадър в транспортното министерство

OFFNews 02 април 2016 в 09:43 2466 9

„Очевидно е, че в контролните органи на Министерството на транспорта политически чадър няма, след като има реализация на разработки".

Това заяви пред Нова телевизия транспортният министър Ивайло Московски в коментар за ареста на шефа на ДАИ Цветелин Цветанов, който беше задържан в рамките на разследване за фалшиви шофьорски книжки и подкупи.

По-късно независимият депутат Георги Кадиев обяви, че Цветелин Цветанов е бил сътрудник на депутата от ГЕРБ Владислав Николов. След ареста на Цветанов обаче името му било изтрито от регистъра на нещатните сътрудници.

Московски обяви, че не е знаел за спецоперацията в „Автомобилна администрация”, която по думите на премиера Бойко Борисов е била подготвяна в продължение на четири месеца.

Това, което научавам, е шокиращо. Няколко пъти се опитахме структурно да се променят нещата. Моето основно предложение за ръководител на АА беше Станимир Флоров и към днешна дата твърдя, че той е човек, който можеше в минимална степен да неутрализира корупционните практики, коментира Московски.

Министърът потвърди, че са получавани сигнали за нередности в ДАИ и след това са активирани всички контролни органи. Когато пък имало данни за корупция, са били сезирани компетентните органи. 

Ивайло Московски ще бъде призован като свидетел по делото срещу задържаните от ДАИ. Той обаче подчерта, че не е притеснен по никакъв начин от това и че не бяга от отговорност. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews