ГЕРБ за шефа на ДАИ: Не разпъваме чадъри над никого

Арестуваният Цветанов бил нещатен сътрудник на депутат от ГЕРБ, твърди Кадиев

ОFFNews 31 март 2016 в 16:41 3766 26

Цвета Караянчева

"ГЕРБ не опъва политически чадъри над никого и за нищо".

Това каза зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева по повод ареста на шефа на ДАИ Цветелин Цветанов.

„Моля компетентните органи да си свършат работата и да се произнесат по въпроса. Ако има нещо, нека да се сезират и да се стигне до края на всичко това, което се случва в момента в ДАИ”, призова Караянчева.

Междувременно независимият депутат Георги Кадиев алармира, че до вчера в регистъра на нещатните сътрудници в парламента е фигурирало и името да арестувания шеф на ДАИ. Днес обаче информацията е изтрита от регистъра. Според Кадиев Цветелин Цветанов е бил сътрудник на депутата от ГЕРБ Владислав Николов.

"Г-н Николов е депутат от Плевен, разбира се. После ми разправяйте, че ГЕРБ-Плевен не познава Цветелин Цветанов.
От днес тази информация е изтрита от сайта на парламента. После ми разправяйте, че Цецка Цачева няма нищо общо. Пълна боза", написа Кадиев в Facebook.

Той призова вътрешният министър Румяна Бъчварова да ги "арестува наред".

Караянчева коментира и изказването на Кадиев, че именно той е подал сигнала за корупция в ДАИ на премиера  Бойко Борисов.

"Кадиев може да си приписва тази заслуга за акцията в ДАИ, но аз, като зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ, имах информация, че от три месеца вървят проверки и акцията ще бъде много мащабна. Това е изцяло работа на правителството и компетентните органи”, каза тя.

Тя заяви още, че назначението на шефа на ДАИ по никакъв начин не е свързано с председателя на парламента Цецка Цачева, както по-рано каза Кадиев. "Цачева по никакъв начин не е номинирала, предложила или протежирала Цветелин Цветанов”, добави Караянчева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews