Конфискуват шофьорските книжки, издадени от арестувания шеф на ДАИ

OFFNews 01 април 2016 в 13:24 7616 4

Конфискуват шофьорските книжки, издадени от арестувания шеф на ДАИ

Снимка БГНЕС, архив

МВР ще направи проверка на издадените шофьорски книжки от Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация", чийто шеф беше арестуван заради участие в схема за купуване на изпити за шофьори. 

Общо 16 души са задържани при специализираната акция на ГДБОП и ДАНС, при която стана ясно, че директорът на агенцията Цветелин Цветанов, който е член на ГЕРБ, е бил част от схема за издаването на фалшиви шофьорски книжки. 

От правителствената пресслужба съобщиха в петък, че заради проведената операция, премиерът Бойко Борисов е свикал работно съвещание с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главния секретар на МВР Георги Костов, директора на ГД „Национална полиция” Христо Терзийски директора на СДВР Младен Маринов, заместник главния прокурор Борислав Сарафов и административния ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова. 

Решено е МВР да започне проверка на валидността на издадените свидетелства за правоуправление на МПС и на лицензии, за които има данни, че са били предмет на манипулации.

Според официалната статистика през 2015 г. броят на установените неправоспособни шофьори е 580. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови