Quantcast

Местан: Борисов взе страната на Доган

Бившият лидер на ДПС се закани да съди всички, които го обвиняват в шпионаж

Ивайло Анев Последна промяна на 14 януари 2016 в 09:58 4372 11

Бившият лидер на ДПС Лютви Местан.

"Аз не знам защо г-н Борисов се нарежда до хората, които визирах с метафората за руската мина. Аз не съм я адресирал към него. Защо се нарежда там, след като казва, че няма нищо общо", заяви бившият лидер на ДПС Лютви Местан.

На въпрос взел ли е премиерът страна в спора между Доган и Местан, отлъченият от движението заяви: "Борисов има страна, но не е моята, разбира се".

Бившият лидер на ДПС обяви още, че адвокатите му събират конкретна информация за всички юридически и физически лица, включително представители на медии, които го упрекват в шпионаж. Той беше категоричен, че посещение в чуждо посолство не е престъпление. "Надявам се, че службите го знаят това", коментира Местан, като добави, че ще си търси правата, дори това да значи дело срещу бивш колега от ДПС. "Това допустимо ли е в една правова държава? За кого работят службите, по дяволите", попита още изгоненият от движението.

Относно атаките срещу себе него, Местан обяви, че няма призив да спре войната с него. "Този призив просто няма да бъде чут. Правя списък на всички гнусотии, с които съм удостоен и ми е много любопитно да погледна в очите колегите ми, които ме познават от 19-20 години в парламента, дали наистина вярват във всичко това", запита депутатът.

Той посъветва бившите си колеги да не се съмняват в истинността на всичко, което се пише за него. "Не е здравословно нито за тях, нито за кариерата им. Тоталитарната схема на мислене не обича съмняващите се", категоричен беше Местан.

Относно информацията за свалянето на охраната му, Местан заяви:

"Вчера чух други политици, които са били с охрана, да казват, че това не трябва да се драматизира. Изцяло съм съгласен с тях, но има малка разлика. Едно е при г-н Цветанов да е дошъл шефът на НСО и да му кажат - г-н Цветанов, от утре нямате охрана. Аз ще се радвам повече от всички тази охрана да ми се махне, ако няма реални основания да бъда пазен и сега. Съвсем друго е това да ти се съобщи постфактум и президентът да не знае за това."

Той беше категоричен, че не знае кой е разпоредил да се възстанови охраната му.

"Ние още не сме заявили намеренията си, а те вече са обект на сериозна атака", коментира Местан евентуалния си нов политически проект, като по думите му целта е моралното му унищожаване. "Дано да е само морално", пошегува се бившият лидер.

"Ние все още не сме обявили намерение за създаване на нов политически субект, а той вече е обявен за ислямистки. Как се преценява дали една партия е протурска или ислямистка", запита още Местан и добави, че скоро ще стане ясно дали ще има политически проект.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.01 2016 в 16:00

Боко не взима ничия страна и през цялото време бяга от конфликта.
Но Костаки взе твърдо страната на Доган и Кремъл!

14.01 2016 в 15:06

Защо толкова се страхува за сигурността си - нека тогава каже всичко каквото знае за само/убийството на "мъжката секретарка" Емин...

14.01 2016 в 13:59


Е ти нали взе страната на ердоган. След това Борисов изобщо не е имал избор в поведението си срещу тебе, и все едно дали там се мяркат Доган, Асан, Иван, или духът на Елвис Пресли. В случая значи, ти си единствения участник в събитието, а Борисов и Доган спокойно може да ги пишеш случайни минувачи, които просто са се намесили като са видели пожар, и са го угасили.
Бегай местане, бегай ако искаш да отървеш кожата. Тая със запазването на достойнството, е също толкова кауза пердута, като опитите за спасяването на кариерата.

14.01 2016 в 13:51

Моля,спрете да ни занимавате със сърцераздетелният Развод на 21в. Доган-Местан!Вече изгледахме и изслушахме поне 872 епизода от този пошъл шербет-сериял.Стигат останалите,с които телевизиите,заливат пространството ежедневно.Тъй щото,БГ бабите да реват,а после аломафията да им краде париците.
Аман,бактън!

14.01 2016 в 13:36

Мчи тьи кът гу псуваши ду вчьера,твой льи стръна дъ взьеи? Той сигур съ плаши дъ ни му счупяти зъитье. Нъльи туй каза твоя бифш ортак бисироффд селянина.
Мистаньи,ни си иксактьинь.

14.01 2016 в 12:41

Най-трагично смешното е, че Местан имал морал, който искат да унищожат. Моралът е разтегливо понятие, ама чак пък толкова!!! А да... и за кого работят службите по дяволите?!?!?!? питам и аз.

14.01 2016 в 11:57

Сайче Офче, писаницата не е за Борисов, защо отново нахъсвате читателите срещу него?
Аз пък защо питам, като знам.

14.01 2016 в 11:36

Тоталитарната схема на мислене не обича съмняващите се", категоричен беше Местан.
..........

Интересно как до сега не го беше забелязал...Или просто сега се обърна против него..

14.01 2016 в 11:34

Нека Местан да разкаже за кръгивете около ДПС,нали 19 години е бил в ДПС и 3 години шеф,значи знае всички кръгове около партията,и д акаже колко милиона получава по заобиколенначин от Турция.Да не ми се опитва да намесва и Бойко в лай.ата им.Много е удбоно да говори за Борисов,когато трябва да говори за сбе си и ДПС!

14.01 2016 в 11:05

Направете рубрика политически трупове, та да може там да си публикувате изказванията на местан и сидеров