Местан: Борисов взе страната на Доган

Бившият лидер на ДПС се закани да съди всички, които го обвиняват в шпионаж

Ивайло Анев 14 януари 2016 в 09:58 4983 11

Бившият лидер на ДПС Лютви Местан.

"Аз не знам защо г-н Борисов се нарежда до хората, които визирах с метафората за руската мина. Аз не съм я адресирал към него. Защо се нарежда там, след като казва, че няма нищо общо", заяви бившият лидер на ДПС Лютви Местан.

На въпрос взел ли е премиерът страна в спора между Доган и Местан, отлъченият от движението заяви: "Борисов има страна, но не е моята, разбира се".

Бившият лидер на ДПС обяви още, че адвокатите му събират конкретна информация за всички юридически и физически лица, включително представители на медии, които го упрекват в шпионаж. Той беше категоричен, че посещение в чуждо посолство не е престъпление. "Надявам се, че службите го знаят това", коментира Местан, като добави, че ще си търси правата, дори това да значи дело срещу бивш колега от ДПС. "Това допустимо ли е в една правова държава? За кого работят службите, по дяволите", попита още изгоненият от движението.

Относно атаките срещу себе него, Местан обяви, че няма призив да спре войната с него. "Този призив просто няма да бъде чут. Правя списък на всички гнусотии, с които съм удостоен и ми е много любопитно да погледна в очите колегите ми, които ме познават от 19-20 години в парламента, дали наистина вярват във всичко това", запита депутатът.

Той посъветва бившите си колеги да не се съмняват в истинността на всичко, което се пише за него. "Не е здравословно нито за тях, нито за кариерата им. Тоталитарната схема на мислене не обича съмняващите се", категоричен беше Местан.

Относно информацията за свалянето на охраната му, Местан заяви:

"Вчера чух други политици, които са били с охрана, да казват, че това не трябва да се драматизира. Изцяло съм съгласен с тях, но има малка разлика. Едно е при г-н Цветанов да е дошъл шефът на НСО и да му кажат - г-н Цветанов, от утре нямате охрана. Аз ще се радвам повече от всички тази охрана да ми се махне, ако няма реални основания да бъда пазен и сега. Съвсем друго е това да ти се съобщи постфактум и президентът да не знае за това."

Той беше категоричен, че не знае кой е разпоредил да се възстанови охраната му.

"Ние още не сме заявили намеренията си, а те вече са обект на сериозна атака", коментира Местан евентуалния си нов политически проект, като по думите му целта е моралното му унищожаване. "Дано да е само морално", пошегува се бившият лидер.

"Ние все още не сме обявили намерение за създаване на нов политически субект, а той вече е обявен за ислямистки. Как се преценява дали една партия е протурска или ислямистка", запита още Местан и добави, че скоро ще стане ясно дали ще има политически проект.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews