Quantcast

Лозан Панов: Вярвам в мъдростта на президента

OFFNews Последна промяна на 01 февруари 2015 в 12:18 1645 4

Вярвам в президентската институция. Вярвам, че президентът е мъдър и ще подпише указ за моето назначаване.

Така избраният за председател на ВКС Лозан Панов коментира пред Нова телевизия призивите към държавния глава да не подписва указа за назначаването му.

"Имаше доклад на ЕК, в който се казва, че машинното гласуване отчита грешки, затова предложих да се гласува с бюлетина за избор на ръководител за ВКС. Но не ме чуха. В залата присъстваха 20 членове на ВСС и гласовете отговаряха на този брой. Така че вярвам, че изборът ми е честен", каза още Панов.

"Еднакво опасен за съдебната система е и корумпираният, и некомпетентният, и страхливият", каза Панов.

Той изрази мнението си, че със съвместни усилия лошият имидж на съдебната система може да бъде променен.

"Трябва да признаем, че царят е гол, има апатия в системата, защото все говорим за реформи, но нищо не се прави. Затова ако пипнем само институционалната рамка, нищо няма да се промени, проблемите са много по-дълбоки”, каза Панов.

Той твърди, че за него думата човечност е много важна, защото "ако съдебната система не е човечна, тя ще се възприема като надменна".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.02 2015 в 16:40

Какво значи човешка съдебна система.Това да не е заявка за тълкуване на всеки член от закона.Това си го имаме от отдавна и за това нямахме съдебна система.

01.02 2015 в 14:53

@2 Няма нужда нито от човечност, нито от справедливост. Няма такова нещо като справедливост. Справедливото за един е несправедливо за друг и това е основен човешки закон. В съда трябва да има СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ!!! Еднаква мяра за всички престъпници и нарушители! За еднакви престъпления - еднакви наказания! Съгласни ли сте?

Поздрав!

01.02 2015 в 14:15

Панов се изложи. В съдебната система няма нужда от "човечност", а от справедливост. Докато съд и прокуратура са прогизнали от корупция, ни справедливост ще има, ни човечност.

01.02 2015 в 13:39

президенте не подписвай с магистрата на мафията.