Кунева ще каже първо на РБ какво е решила партията ѝ за коалициите

OFFNews 18 октомври 2014 в 21:36 2208 5

Интересът към вътрешнопартийния референдум на "Движение България на гражданите" е изключително голям, заяви Меглена Кунева в Стара Загора, където се провежда Националният съвет на партията.

Резултатите от отговорите на двата въпроса са почти готови. Участниците са дали отговор на въпросите: Съгласни ли сте Реформаторският блок да участва в коалиционно правителство в рамките на новоизбрания парламент? Кои от партиите и коалициите в настоящия парламент приемате за коалиционни партньори? 

За окончателните резултати от допитването ще уведомя с писмо всички лидери на Реформаторския блок, защото не желая да оказвам натиск чрез данните в публичното пространство за евентуалното ни решение, каза Кунева.

Към момента над 70% от структурите са се включили в допитването. Част от партийните организации и отделни членове са изявили желание да упражнят физически, а не по електронен път правото си на глас, уточняват от пресцентъра на ДБГ.

Готвим се много сериозно за втория кръг от разговори с ГЕРБ, защото за нас е важно да се представим максимално добре, каза депутатът Димитър Танев, който беше част от първия преговорен екип. Нова покана до този момент няма.

Танев беше избран днес за заместник председател на „Движение България на гражданите“. Другият зам.председател остава Найден Зеленогорски, а уставът допуска още двама зам.председатели, които се очаква да бъдат предложени впоследствие от Кунева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови