Quantcast

Кунева: Докладът на ЕК е обективен, 2016 г. ще е тест за борбата с корупцията

Юлиан Христов Последна промяна на 27 януари 2016 в 14:52 2542 6

2016 г. ще е тест за борбата с корупцията. Това каза вицепремиерът Меглена Кунева в коментар за мониторинговия доклад на Европейската комисия за напредъка на България в сферата на правосъдието и вътрешните работи, който беше оповестен по-рано днес.

Докладът критикува сериозно разследванията по сериозни корупционни сигнали. Според евроекспертите разследвания по такива случаи за корупция и търговия с влияние в съдебната система са започвали само след "силен вътрешен натиск".

В доклада се посочва, че ВСС е предприел мерки за подобряване на случайното разпределение на делата, но не желае да реагира при сигнали за сериозни нарушения. 

Кунева определи доклада като обективен и прочете в него насърчаване на по-бързи и ефективни действия.

По думите ѝ ЕК е оценила високо стратегиите за съдебна реформа и за борба с корупцията.

Кунева обясни, че препоръките на ЕК са изпълними. Такава например е изготвянето на антикорупционно законодателство. Мерките в тази посока ще са проверка на интегритета на служителите в МВР.

Докладът не само е обективен, но не ни казва нещо, което не знаем, категоричен е и вицепремиерът Томислав Дончев.

Да спрем да гледаме на доклада като това, че някой размахва пръст на България. Това е партньорски механизъм, допълни правосъдният министър Екатерина Захариева. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.01 2016 в 17:02

Off 3 Да не подкрепяш видни зависимости и да ти е писнало от баламосване и лъжи не те прави луд гласувал за същите, но с различни букви. Не се опитвай да измиеш задника на Борисов и Кунева обвинявайки колегите им с които гласуват когато трябва. Като стар читател на офнюз е редно сам да си прочел и видял доказателства за това как герб подмениха вота на кметските избори. Партиите в парламента са с реден вот създаващ изкуствени пречки за реформи, същото беше и с Орешарски и сапунката Костинброд. Време е или да се осъзнаеш и да прогледнеш чрез десетките факти или да спреш да тролиш като недоносче. Събирането на данъци и евро помощи не е ефективна програма проумей го.

27.01 2016 в 16:51

Кунева, това показва, че откакто сте на власт нищо не се е подобрило. С други думи - оставка!

27.01 2016 в 16:20

А кога ще ни напишете, че идеята на Иванов и Борисов да дойдат на място експерти от ЕС е приета и в най-скоро време ще има на място хора на ЕС????

27.01 2016 в 16:03

1 и 2 Пичвое ми дане бехте гласували за ДПС и АБВ и Бареков и Атака и т.н. корпоративни партийки бе.....факт е е сега тия бастуни са половината праламент.....без тях нищо не може да мине .....

27.01 2016 в 15:37

Този доклад Е резултата от теста, а вие сте скъсани.
МАХАЙТЕ СЕ

27.01 2016 в 15:33

Да, ние ще си чакаме тест след тест и оправдание след оправдание с други докато Бебчо най-младия предприемач изкупи държавата с държавни пари от ктб, докладът за разследването на банчицата надута от Боце е засекретен дори и за депутати ;Д Само Горанов го е чел и разпратил със смс на който трябва.

Та да питам Куневица какъв тест ма! Та ти дори нямаш информация какво сте разследвали и за какво народа отново плати. Струвате ни милиарди и продадена държава.