Корнелия Нинова обеща над 13 хил. нови работни места

Нели Чолашка 16 март 2014 в 12:01 4654 28

Корнелия Нинова

Започват няколко програми, които ще осигурят през април 13 230 нови работни места.

Това обяви на семинара в „Боровец” Корнелия Нинова, председател на парламентарната социална комисия.

Преди това колегата й Борислав Гуцанов обеща близо 100 км. нови магистрали до края на годината.

Със семинара БСП започна неофициално предизборната кампания за вота за Европейски парламент на 25 май. (вчера социалистите обявиха и листата си, която ще бъде водена от лидера им Сергей Станишев).

„Борбата с безработицата и повишаването на заетостта остават абсолютен приоритет. Към февруари безработицата е 12,2 % по данни на Агенцията по заетостта.

Тя се задържа с тенденция за лек спад. От януари досега 25 415 безработни лица са започнали работа в реалната икономика. С 30 000 по-малко са тези, които са се ползвали от субсидирана заетост, т.е. работни места, финансирани директно от държавата”, похвали правителството Нинова.

„По програма „Сигурност” ще бъдат наети 5 000 души, по регионални програми за заетост, насочени към областните и общинските организации – 2 000 души, по мерки в подкрепа за заетост по Оперативна програма  „Развитие на човешките ресурси” ще бъдат открити нови 3 800 места”, уточни социалистката.

Следващия месец ще започнем изграждането на спешни центрове в общинските лечебни заведения в труднодостъпните райони, обеща от своя страна здравният министър Таня Андреева.

Такъв спешен център ще бъде разкрит и във вече работещата болница в Девин, уточни здравната министърка.

„В тези 35 центъра в цялата страна всички тези дейности ще бъдат осигурени с ресурс от публичната инвестиционна програма. Ресурсът е на стойност 12 милиона лева. Започваме работа от 1 април”, допълни тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!