БСП: Ние строим повече магистрали

Нели Чолашка 16 март 2014 в 11:34 6482 15

Борислав Гуцанов от БСП.

По обвиненията на опозицията, че не се строят пътища - до края на годината 94 км ще бъдат завършени - Лот 1 и Лот 2 от "Марица" - 65 км, "Струма" - Лот 4 - 15 км., за софиянци - Околовръстното ще бъде довършено и за Враца - обходният път - 6.8 км.

Това отчете на семинара в "Боровец" Борислав Гуцанов от БСП, председател на парламентарната Комисия по регионална политика.

По думите му нито едно друго правителство досега не е правило близо 100 км. магистрали за година. С това БСП отговаря на упреците на ГЕРБ, че откакто Бойко Борисов не е на власт, пътища не се строят.

"Това правителство ще направи и нещо много важно, което не е правил никой досега за жалост, наши предходни кабинети също имат вина - за първи път започваме да правим ремонти на третокласната пътна мрежа, които са повече от 35% от пътната мрежа. Само за тази година парите за тези ремонти са за над 50 млн. лв.", обяви още Гуцанов.

Той опроверга и друга критика на опозицията, че заради кабинета "Орешарски" са загубени европейски пари за строителство

"Няма нищо загубено от европейските пари, предоставено за България. Над половин милиард са разплатените пари за първите 8 месеца с бенефициентите по строителството, основно на пътищата. 655 млн. лв. ще разплатим до края на годината. Това са много спасени работни места и изплатени заплати", отчете още социалистът.

Той обяви още, че регионалното министерство започва и строителство на нови язовири - "Пловдивци" за 40 млн. лв. заедно с пречиствателната станция и "Луда Яна" за 52 млн. лв., както и рехабилитацията на язовир "Студена". Парите за язовирите били изцяло от бюджета. 

Социалистите се оплакаха, че винаги те подготвят програмните периоди за усвояване на евросредства, а после други обират овациите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!