Станишев ще води листата на БСП за евровота

OFFNews Последна промяна на 15 март 2014 в 16:40 8620 21

БСП

1. Лидерът на БСП Сергей Станишев 

2. Евродепутатът Илияна Йотова

3. Зам.-председателят на партията Георги Пирински

4. Депутатът на КБ от гражданската квота Петър Курумбашев

5. Антроположката, издигната от леви интелектуалци, Достена Лаверн

6. Кандидатът на социалдемократите Светла Йолчева

7. Евродепутатът Евгени Кирилов,

8. Журналистът на в. "Дума" Александър Симов.

9. Проф. Андрей Пантев

10. Ия Петкова - Гурбалова, дъщеря на бившия областен управител и общински съветник на БСП в Пловдив

Така изглеждат първите десет места от листата, с която БСП ще се яви на предстоящите избори за Европейски парламент.

На следващите места са Пламен Чернев, Стоян Ташков, Наталия Стоянова-Петрова, Катя Колева, Момчил Неков, Николай Джагаров, Николай Тишев.

Листата беше приета на заседание на Изпълнителното бюро снощи и утвърдена на днешния пленум на партията. Пленумът на столетницата продължи много повече от очакваното. Брифингът за медиите, който бе планиран след партийната среща, бе насрочен за 13.30 ч., а започна в 16 ч., имайки предвид, че в 15 ч. от "Позитанов 20" трябваше да потегли автобус с репортери за семинара на БСП и кабинета на Боровец.

Сергей Станишев обясни, че предстоящите евроизбори са натоварени с друг "вътрешен, национален смисъл". По думите му на вота през май хората ще трябва да си отговорят на въпроса дали искат държавата да се върне към управлението от предходните четири години или желаят започнатата от БСП промяна.

"По отношение на моето водачество - приемам доверието, което получих от Националния съвет, като подкрепа и осъзнаване на значението на тези избори.

Ние трябва да дадем нашия принос към общата ни кауза в Европа и този принос да е значителен. Моето водачество показва моето отношение и моя ангажимент - към моето отношение както към Европа, така и към България, така и за съдбата на БСП", каза Сергей Станишев.

Той не пропусна да спомена "забития в гърба нож", който всички в партията са почувствали след формирането на АБВ. Лидерът на БСП призова политическите си опоненти, "които играят шах и изчакват листата на столетницата", да представят своите кандидати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.03 2014 в 06:58

"константин",ОТПАДЪЦИ НА ЧОВЕШКИЯ ВИД КАТО СТАНИШЕВ, ПАРАЗИТИ КАТО МАДМУАНЗЕЛАТА ЛАВЕРН,АХ ТИ, ВИДИШ ЛИ КОЛКО СМЕ АЛАФРАНГА, ОТКРОВЕНИ БЕЗХИТРОСТНИ ДОБИТЪЦИ И КЕЛЕПИРДЖИИ - ВИЖ ПИРИНСКИ УДАРИ КОРУМБАШЕВ (А БЕ НЯМА ЛИ НЯКОЙ С НОРМАЛНА ФАМИЛИЯ В ТОЗ БУРКАН СЪС СКОРПИОНИ?!?!?)ЗАСЛУЖАВАТ НЕ ОМРАЗА, А ПРЕЗРЕНИЕ И ВЪЗМЕЗДИЕ!!! ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ВСИЧКИ ИЗЯДЕНИ ПАРИ ВЗЕТИ, ИЗТРЪГНАТИ ОТ ПЕНСИОНЕРИ, ДЕЦА, РАБОТНИЦИ.. ПАРИ С КОИТО ЩЕ ИМ СЕ ПЛАЩА КЕФА ДА ОПЪРДЯВАТ СТОЛОВЕ И КРЕСЛА В БРЮКСЕЛ. ЧУДЯ СЕ САМО КАКВО ТЪРСИ В ТАЗИ ДОЛНА КОМПАНИЯ АНДРЕЙ ПАНТЕВ. РЕЗИЛ ЛИ ТЪРСИ, АВАНТИЧКА ЛИ..КАКТО И ДА Е, ЗА МНОГО РАБОТИ С ВРЕМЕТО СТАВА КЪСНО, НО НИКОГА НЕ Е КЪСНО ЧОВЕК ДА СЕ ОПОЗОРИ! А ТИ, ПЛЮНКО ТАКАВА,НИЩОЖЕСТВО "КОНСТАНТИН", ЗАСЛУЖАВАШ ВКИСНАЛАТА ДОСТЕНКА ДА ТИ СЕ ОРИГНЕ В ЛИЦЕТО СЛЕД КАТО СЕ Е НАГРУХАЛА С БРЮКСЕЛСКА МАНДЖА НА АВАНТА :)))

15.03 2014 в 19:25

Тъкмо се чудех къде изчезнаха тролчетата, дали не са останали без опорни точки, или са получили, ама са в потрес, какво става с лидера-съсел: ще става ли евродепутат или само така изглежда? Пълна лудница, ей.

15.03 2014 в 19:23

ТОЙ СИ МИСЛИ ЧЕ ТОВА Е КАТО ДА ВОДИШ ГЕЙ-ПАРАДА

15.03 2014 в 18:48

Там ,по-горе, на номер 8 ,един озверял "полковник", ентусиазиран от някои негови съотборници, храчи ли храчи върху себе си с олигофренския си език и се облизва радостно ,надявайки се , че е произвел голямо впечатление сред съотборниците си-злобари! Тия хора не се усещат , че злобата ги убива , разяжда от вътре и освен дивашките им физиономии, хептем ще останат безмозъчни същества !

15.03 2014 в 17:28

Съсела да декларира че след вота няма да се откаже в полза на друг.

15.03 2014 в 15:24

Абе, някой виждал ли на Съсела , последната партида съселчетата поне на снимка, или и последното котило му ги е правил Йосифов по съвместителство?

15.03 2014 в 15:04

Плъшан за това драпаше със зъби и нокти през цялото време - пръв да напусне потъващия кораб!

15.03 2014 в 14:24

http://vrediteli.bg/snimki-na-sanlivci-saseli

15.03 2014 в 14:23

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%B1%D0%B8%D0%BA%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD_%D1%81%D1%8A%D0%BD%D0%BB%D0%B8%D0%B2 %D0%B5%D1%86

15.03 2014 в 13:34

Много ще ми е интересно да видя как Станишев поема отговорност. Само че знам неговото изявление след изборите:"Аз поех отговорността да водя листата на БСП и оправдах това доверие. В условия на много силен натиск от ГЕРБ и АБВ, ние успяхме да вземем ? (броя няма значение за изказването)мандата.БСП показа, че българските граждани имат доверие в нашата партия и в мен.Но аз имам голямата мисия да остана в България и да не позволя на ГЕРБ да се върнат във властта. Тук имаме много работа за вършене. По тази причина, няма да заема моето място в Европарламента."
 
X