Кои депутати влизат от София (обновена)

Борислав Сандов няма да е депутат. Христо Иванов може да отстъпи място на Кремена Кунева, ако влезе от 16 МИР Пловдив-град

Ружа Райчева 04 октомври 2022 в 09:21 18332 1

Народното събрание

Снимка parliament.bg

Народното събрание

Кои кандидат-депутати от София влизат в 48-ото Народно събрание? OFFNews направи списък с бъдещите депутати, представляващи столичните избирателни райони. 

23 МИР София

Мандатите за 23 МИР София са общо 16. Най-много мандати тук получава "Продължаваме промяната" - пет, което значи, че Асен Василев, Николай Денков, Настимир Ананиев, Васил Пандов и Венко Сабрутев влизат в Народното събрание. Асен Василев е водач и в Хасково, там ПП имат два мандата, а Николай Денков е първи в Шумен - там ПП имат един мандат. Ако Василев и Денков изберат да влязат от друг избирателен район, депутати от София ще станат Васил Стефанов и Искрен Митев.

На второ място се нарежда ГЕРБ с четири мандата, от което следва, че лидерът на СДС Румен Христов, Александър Ненков, синът на Нидал Алгафари - Николай и Александър Иванов ще бъдат депутати. 

Трети в 23 МИР са "Демократична България", които традиционно се представят добре в района. Този път те получават три депутатски места, което значи, че Надежда Йорданова, Божидар Божанов и Елисавета Белобрадова влизат в парламента. Белобрадова пренарежда листата заради големия си брой преференциални гласове - 4831, и ще се закълне като депутат на мястото на председателя на ДСБ-Жени Кристина Петкова, която е на второ място в листата на ДБ - Белобрадова е на седмо. 

Следващи в 23 МИР по брой мандати са "Възраждане" с два мандата. В парламента ще влязат Николай Дренчев и Иво Русчев. Ако Русчев избере да влезе от 25 МИР София, където партията пак има два мандата, то Маргарита Генчева ще стане депутат. 

БСП имат един мандат и следователно лидерът на 23 МИР Христо Проданов става депутат. 

"Български възход" също имат един мандат и следователно Даниела Дашева ще се закълне като народен представител. 

24 МИР София

Тук "Продължаваме промяната" получава четири мандата - Кирил Петков, Петър Петров, Андрей Цеков и отцепникът от "Има такъв народ" Георги Георгиев ще се закълнат като депутати. 

Втори пак са ГЕРБ - с три мандата. Следователно Тома Биков, Рая Назарян и Евгения Алексиева влизат в парламента. 

Трети са "Демократична България" с два мандата, което значи, че Христо Иванов и Мартин Димитров ще станат депутати. Димитров измества от второто място бившия екоминистър Борислав Сандов, след като Димитров е получил 3028 преференциални гласа, а Сандов - 908. Сандов води листата на ДБ в Монтана, но там те не получават мандат, което значи, че той няма да е депутат. Шанс да влезе има Кремена Кунева, която е получила 1917 преференциални гласа и също измества Сандов. 

БСП имат един мандат в 24 МИР, което значи, че Георги Свиленски ще стане народен представител отново.

"Възраждане" получават един мандат тук- водач на листата е Петър Петров, който е и първи в 12 МИР Монтана. Ако Петров избере да влезе в НС оттам, то Александър Арангелов ще стане депутат. 

"Български възход" също имат един мандат, от което следва Стефан Янев ще стане депутат оттук, освен ако не избере да влезе от 16 МИР Пловдив град, където партията му също има един мандат. Втори в листата на "Български възход" за 24 МИР е Никола Илиев. Предстои да се разбере какъв избор ще вземе Янев. 

25 МИР София

В лидерския избирателен район ГЕРБ получават четири мандата. Бойко Борисов, Христо Гаджев, Анна Александрова и Лъчезар Иванов заемат първите места в листата за 24 МИР. Днес Борисов обяви, че няма да бъде депутат. На негово място най-вероятно ще се закълне Петър Николов. 

"Продължаваме промяната" също имат четири мандат тук, което значи, че Христо Петров, Калина Константинова, Венеция Нецова-Ангова и Цветелина Симеонова-Заркин влизат в парламента. 

"Демократична България" получават два мандата в 25 МИР. Владислав Панев и Александър Симидчиев ще се закълнат като депутати. Симидчиев измества от второ място Бонка Василева със своите 1775 преференциални гласа. Елисавета Белобрадова, която е четвърта тук, получава още повече преференции - 2200, но тя влиза от 23 МИР и е след Симидчиев в списъка за 25 МИР. 

"Възраждане" също имат два мандата тук. Костадин Костадинов и Иво Русчев заемат първите места в листата на партията, което значи че ако Костадинов избере да влезе от 3 МИР Варна, а Русчев от 23 МИР София - то Димо Дренчев и Маргарита Махаева ще се закълнат като народни представители. Тъй като Димо Дренчев е водач на листата на "Възраждане" в Перник, където те получават мандат, е по-вероятно Дренчев да влезе оттам, а петият в списъка - Славчо Крумов да се закълне на негово място.

БСП имат един мандат в 25 МИР. Ако Корнелия Нинова избере да влезе в НС от 1 МИР Благоевград, където БСП получават един мандат, следва Емил Георгиев да влезе в парламента. 

"Български възход" също получават един мандат тук - Георги Самандов ще се закълне като депутат. 

Единствената политическа формация, която няма да има представителство от софийските МИР-ове, е ДПС - те имат нула мандата в трите района. Ето и пълен списък на всички депутати, които е възможно да влязат от софийските райони:

23 МИР

Продължаваме промяната

1. Асен Васков Василев (ако влезе от Хасково, на негово място влиза Васил Стефанов)
2. Николай Денков Денков (ако влезе от Шумен, на негово място влиза Искрен Митев)
3. Настимир Ананиев Ананиев
4. Васил Христов Пандов
5. Венко Николов Сабрутев

ГЕРБ

1. Румен Димитров Христов
2. Александър Руменов Ненков
3. Николай Нидал Алгафари
4. Александър Койчев Иванов

Демократична България

1. Надежда Георгиева Йорданова
2. Божидар Пламенов Божанов
3. Елисавета Димитрова Белобрадова

Възраждане

1. Николай Георгиев Дренчев (ако влезе от 25 МИР, на негово място влиза Маргарита Генчева)
2. Иво Георгиев Русчев

БСП

1. Христо Танчев Проданов

Български възход

1. Даниела Станимирова Дашева

24 МИР

Продължаваме промяната

1. Кирил Петков Петков
2. Петър Георгиев Петров
3. Андрей Иванов Цеков
4. Георги Станчев Георгиев

ГЕРБ

1. Тома Любомиров Биков
2. Рая Назар Назарян
3. Евгения Бисерова Алексиева

Демократична България

1. Христо Любомиров Иванов (на негово място може да влезе Кремена Кунева, ако Христо Иванов реши да влезе от Пловдив-град)
2. Мартин Димитров Димитров

БСП

1. Георги Страхилов Свиленски

Възраждане

1. Петър Николаев Петров (ако избере да влезе от Монтана, на негово място влиза Александър Арангелов)

Български възход

1. Стефан Динчев Янев (ако избере да влезе от Пловдив-град, Никола Илиев ще стане депутат)

25 МИР

ГЕРБ

1. Бойко Методиев Борисов (Борисов днес заяви, че няма да бъде депутат. Петър Николов най-вероятно ще заеме мястото му)
2. Христо Георгиев Гаджев
3. Анна Василева Александрова
4. Лъчезар Богомилов Иванов

Продължаваме промяната

1. Христо Христов Петров

2. Калина Бориславова Константинова

3. Венеция Огнянова Нецова-Ангова

4. Цветелина Калинова Симеонова-Заркин

Демократична България

1. Владислав Панчев Панев
2. Бонка Сергеева Василeва
3. Александър Димитров Симидчиев

Възраждане

1. Костадин Тодоров Костадинов (ако избере да влезе от Варна, на негово място ще се закълне Димо Дренчев, или Маргарита Махаева, тъй като Дренчев е водач в Перник, а "Възраждане" получават мандат там)
2. Иво Георгиев Русчев (ако избере да влезе от 23 МИР, на негово място влиза Маргарита Махаева, или следващия в списъка - Славчо Крумов)

БСП

1. Корнелия Петрова Нинова

2. Емил Цанов Георгиев

Български възход

1. Георги Атанасов Самандов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови