Кънев: Премиерът много се тревожи дали Русия я боли

OFFNews 18 юни 2016 в 17:18 6931 24

„Премиерът много се тревожи дали Русия я боли. Мен първо ме тревожи дали България я боли и дали България е сигурна”.

Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев пред bTV. Според него Борисов е заел недържавническа позиция и е действал популистки като е обяви, че България няма да подкрепи инициатива на НАТО за сформиране на флотилия в Черно море.

"Държавническата позиция е да кажеш какви са проблемите пред сигурността на страната и какви са решенията, а не да дрънкаш популистки глупости за чайки и лодки", подчерта Кънев по повод думите на премиера, че иска в Черно море да вижда платноходки, яхти, туристи, мир и любов и не иска в курортите да се разхождат военни фрегати.

"Всеки иска чайки и лодки. Има ли проблем в Черно море? Отговорът е: има. Решението, което предлага президентът на Румъния добро ли е? Отговорът е: Може би за България не е добро. Може би трябва да се модифицира, защото нашият интерес е да няма тежко турско влияние върху общата концепция за отбрана в Черно море", подчерта Радан Кънев.

Той каза още, че от създалата се ситуация е станала ясна пълната липса на координация между президента, премиера и военния министър. По думите му е било проблем също, че по време на посещението на румънската делегация у нас външният ни министър не е бил в България.

"С кой акъл премиерът си е пратил външния министър в Баня Лука или не знам къде в момент, в който тук е изключително подготвена румънска делегация? Румънците ни направиха сами да си говорим по време на това посещение, научиха ни на дипломация, изнесоха ни открит урок", продължи той.

Според него има голямо желание за единна кандидатура на Реформаторския блок, но няма желание от отсрещната страна – потенциалния кандидат."Не виждам кой ще се съгласи. Всички партии искаме някой да ни свърши работата, да се скрием зад гърба на някого", коментира той.

Кънев обясни, че профилът е съставен, но много малко хора у нас отговарят на него. "И кой точно ще застане начело на разпасана команда", попита той.

Лидерът на ДСБ каза още, че не съжалява, че са настоявали ПФ да са част от управлението при съставянето на кабинета. "Но това, че е реалното мнозинство в парламента, изобщо не означава, че в този случай голяма част от колегите от РБ, тези, които са на власт, и цялата партия ГЕРБ може да се огънат по най-важната точка от предизборната си програма", отбеляза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20374

28

Стринка Минка

19.06 2016 в 18:28

Така е Ел.
Нашата система е с две нива като долното (бившо кандидат на науките) се приравни на европейското доктор по философия.
Но и старото ниво (доктор на науките си остана) и то няма еквивалент в повечето европейски страни.
Борисов е защитил дисертация - покрил ниското ниво и има право само да бъде наричан доктор Борисов. Разликата с медицинския доктор се лови само в контекста, но и в съкращаването. д-р е само медицински доктор.

13340

27

Blagodatka Dushanova

19.06 2016 в 18:21

№ 22 - да не би да смяташ бойколеоне за еталон,според който да мериш интелектуалните способности на другите?Хайде стига бе! Във всяко негово интервю може да изпаднеш в ужас от нескопосаните му изречения и накъсана мисъл ,от която обикновено трудно му се разбира какво иска да каже.А на страницата му във Фейсбук му пишат наетите за тази цел "пчелички".Всяка една от тях,поне е по-грамотна от него ,защото поне се разбира какво са написали...Така,че ако генералите от ДС "вдигнат чадърчето " от "ШЕФА" и ако са си подготвили вече друг проект ще излезе на яве цялата истина за тяхното протеже!Сигурно и дипломата му е като "подареният" му черен колан по джудо от "пашата"...

77927

26

El Commandante

19.06 2016 в 12:13

"Не е, колега. Не е. Само доктор е, образователно - научна степен, Phd. "

Правилно.
Но в някои образователни системи (ако не греша) няма титла DSc и PhD обикновено се превежда като доктор на науките, за да се прави разлика с MD.

Така поне мисля де, възможно е да не съм прав.

20374

25

Стринка Минка

19.06 2016 в 10:27

"Борисов е доктор на науките "
Не е, колега. Не е. Само доктор е, образователно - научна степен, Phd.
Доктор на науките или т.н. голям доктор е само научна степен за защита на фундаментален научен труд с значителен принос в научното изследване.

12447

24

LDK

19.06 2016 в 07:44

"Мен първо ме тревожи дали България я боли и дали България е сигурна"

И мен това ме тревожи, но тия военни струпвания само покачват напрежението и ни правят по-малко сигурни. За капак на всичко си плащаме солено.