Радан Кънев: Премиерът вкара президента и военния министър в унизителен обяснителен режим

OFFNews 16 юни 2016 в 13:51 8621 4

Радан Кънев: Премиерът вкара президента и военния министър в унизителен обяснителен режим

Снимка БГНЕС, архив

Премиерът вкара президента и военния министър в унизителен обяснителен режим поради страх и елементарен популизъм.
(Същият страх и популизъм, които - проявени от БСП - сега носят на България загуба от над милиард лева...).

Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на ДСБ Радан Кънев. Коментарът му беше направен по повод съвместното изявление на Плевнелиев, Борисов и Ненчев по повод предложението на Румъния за създаване на съвместен флот срещу Русия. По-рано днес премиерът Бойко Борисов заяви, че "дрънкането на оръжия" в близост до Русия е предпоставка за военен конфликт и обясни, че ако министрите на външните работи и на отбраната са поемали ангажименти без негово знание, "ще има проблем с тях".

"Българският национален интерес и икономически просперитет изискват засилена отбрана, обща политика по сигурност и икономическа стратегия в района на Дунав и Черно море. Само такава политика може да привлече мащабни инвестиции в пристанищна инфраструктура, търговия и производство, без които Северът и Североизтокът на страната ще продължават да западат", написа Кънев.

И допълни: "Румънският президент Йоханис показа защо страната му просперира - защото правителството ѝ не се колебае да проявява тази смелост и дори да упражнява регионално лидерство. Липсата на съгласуваност и зле прикритите противоречия в българската позиция поставиха страната ни в унизително положение. И което е по-лошо - попречиха дори да се обсъждат теми, важни за националната сигурност и икономиката на изостаналата Северна България. Позицията на премиера Борисов (съвпадаща с тази на БСП и ДПС) и мълчанието на ПГ на ГЕРБ свидетелстват за липса на всякаква стратегическа мисъл за национален интерес, регионална политика и икономическо развитие.

И показват, че ГЕРБ не е и не може да бъде геополитически гарант на интересите ни. И обясняват както липсата на подкрепа за действащия президент, така и нежеланието за общ независим десен кандидат".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

4

Blagodatka Dushanova

16.06 2016 в 23:21

"професорче" ,веднаж вече те питах,но пак ще ти задам въпроса...на всички е ясно ,че Радан е набеден от омразата на простаците,но кажи ти от къде знаеш,че бойколеоне не е гей?...А Радан е напълно прав!"ШЕФА" пак нещо не е разбрал!Не е ставало дума въобще за общ военен флот,а за общо учение в рамките на НАТО!Това е отговорът на румънския президент!Да знаеш,че където ходи това нашето "нещо" ,все ни излага!Омръзна ми да му слушам простотиите,които говори...и всеки път забърква каши!Е затова се наричат неговите глупости "педераски" номера!

14847

1

БирникЪ

16.06 2016 в 14:06

Радане, беги скрий се ! Баце идва с пръчката !