Борисов: България е пример за правилно усвояване на еврофондове

OFFNews 16 юни 2016 в 14:58 4010 5

Снимка БГНЕС

България е един от примерите за правилно усвояване на европейските фондове.

Това обяви във Фейсбук премиерът Бойко Борисов. 

Изказването му идва, след като стана ясно, че Европейската комисия е спряла плащания по две мерки по Програмата за развитие на селските райони, като от правителството категорично отрекоха да има спрени европари.

"Магистралите и жп линиите дават огромен тласък на икономиката и инвестициите. С мен се шегуваха преди години, че асфалт не се яде, но се оказа, че там откъдето минат магистрали и жп линии, след една година вече има бензиностанции, а след две – заводи. Това е факт. Градовете покрай магистралите вече се задъхват от липса на работници за новите предприятия и обратно", посочи още премиерът на страницата си в социалната мрежа.

"Нашата позиция в Европейския съвет е да не се пипа кохезионната политика. Много пъти съм предупреждавал, имам предвид в България, но съм го говорил и в Европа, че кохезионната политика дава огромни възможности на новите страни членки да достигнат и да станат конкурентoспособни на другите държави. Европейската солидарност означава съпричастност, колегиалност, означава да поставяш обществения интерес над частния. С твърда позиция трябва да се отстояват националните интереси, но в същото време трябва да се отчита моментното състояние на изпадналите в беда", допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

5

Blagodatka Dushanova

16.06 2016 в 23:59

Това обявиха във ФБ "пчеличките"на бойколеоне.Толкова добре подредени изречения,написани без грешки...това не е написано от "ШЕФА"...Той не е по писането,той е по "усвояването" на еврофондовете...освен това и заеми усвоява много добре...въобще гербарите са си по усвояването на всякакви пари,стига да са в голеееми количества...