Йотова: Личности като Людмила Живкова днес са дефицит

OFFNews Последна промяна на 08 юни 2019 в 15:05 3546 2

Снимка Кабинет на вицепрезидента

„Днес знамето на омразата и разединението иска да се вее по-високо от знамето на мира, но ние няма да му позволим. Най-лесно е да се отрича, да се мрази и разрушава, сила се изисква да се съгради. Децата и тяхното бъдеще са подвластни само на една идеология – обединение за тяхното добруване", заяви вицепрезидентът на официалното отбелязване пред монумент „Камбаните“ на 40-ата годишнина от първата Международна детска асамблея „Знаме на мира“. Вицепрезидентът е патрон на честванията.

В приветствието си Илияна Йотова посочи, че преди 40 години, много преди да бъде член на Европейския съюз, България е  станала посланик на неговия девиз „Единни в многообразието“ и е далае възможност на хиляди деца от цялото земно кълбо да творят заедно, да се опознават, да създават приятелства. „Българската столица се превърна в дом на надеждите и на мечтите на децата. 40 години по-късно вече порасналите участници от цял свят ностя в сърцето си България. За много от тях асамблеята начерта пътя на развитие“, каза Йотова.

„Людмила Живкова прозря, че няма нищо по-значимо от инвестицията в децата и в чувството за единство, че децата са най-добрите посланици. Такива хора с визия днес са дефицит“, добави вицепремиерът. Тя отбеляза, че Людмила Живкова продължава да живее чрез дейността на дъщеря ѝ Евгения Живкова и нейната фондация.

Вицепрезидентът връчи отличия „Академия Бъдещето на България“ на гимнастичките от националния отбор по художествена гимнастика, носителки на бронзови медали от Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7519

3

d0ni

08.06 2019 в 20:41

Напротив, има колкото искаш прости селски пръчки с големи претенции и ниско покритие