Quantcast

Йордан Соколов: Сидеров инсценира лудост, защото "Атака" е в криза

Последна промяна на 12 януари 2014 в 09:40 6799 3

Йордан Соколов
Йордан Соколов

"Скандалът с Волен Сидеров е една добре премерена инсценирана лудост. Волен Сидеров, ако му проследим развитието, винаги, когато партията изпадне в криза, прибягва към някакъв скандал. Това не е допустимо."

Това заяви в ефира на bTV председателят на 38-ото Народно събрание Йордан Соколов. По думите на Соколов е напълно неприемливо Сидеров да се измъква безнаказано от всички скандали, в които участва.

"Това са само едни провокации на един човек, който иска да влезе в полезрението на медиите. А досега така и няма нищо срещу него. За мен той не е смел човек. Той се крие зад статута си на народен представител. Ако досега той не беше безнаказан, ако имаше влязла в сила условна присъда, а при второ осъждане да влезе в затвора, смятате ли, че щеше да си позволи това", коментира Йордан Соколов.

Бившият председател на парламента е категоричен, че имунитетът на Сидеров трябва да бъде отнет. Той обаче е скептичен около развоя на разлседването, защото според него съдебната система доста често "работи само про форма".

"Аз мисля, че той докрай ще твърди, че е жертва, че е политически заговор. Няма да стане герой, аз мисля, че той премина границата на обществената търпимост и общественото съгласие", каза политикът.

Казусът "Христо Бисеров"

Йордан Соколов коментира и казуса с мистериозното изчезване на бившия си съпaртиец Христо Бисеров. Той заяви, че докато е бил член на СДС, Бисеров е имал сериозно влияние, тъй като е бил строител на местните структури на партията.

"Около него имаше скандал за придобиването на една къща в София, за която няколко пъти на заседание на НИС се поставяше въпросът. Той се държеше доста арогантно - "На никого не съм длъжен да давам обяснение", спомня си политикът.

Соколов изтъкна, че Христо Бисеров е държал контрол върху митниците. По думите му СДС не са имали ясни доказателства за това, защото в противен случай е нямало "да търпят" Бисеров толкова време.

Олигарсите и обстановката в страната

По думите на Соколов властта в държавата в момента се държи от кръг олигарси, подготвян от БКП още преди Прехода.

"Олигарсите са предимно червени. Това са хора, които бяха подготвяни за олигарси, станаха олигарси - още преди промяната, с тези милиони, които бяха раздадени, за които много партийни членове отричат", посочи Соколов, уточнявайки, че още преди 89-а година партийната централа на БКП е раздавала пари в куфарчета на отбран кръг хора.

Според бившия председател на парламента най-голямата слабост на Конституцията е съдебната система, която е неефективна. По думите му преди поправката през 2006 г. магистратите са заемали постовете си до живот и това е създало чувство на безнаказаност у тях.

"Много от тези невероятни съдебни актове, които се получаваха и скандализираха обществото, които създадоха усещане за лиспа на държавност, правосъдие и справедливост, се дължаха на това. Ние не можахме да накажем не политици от Прехода, не можахме да накажем хората, които бяха виновни за убийства, за лагери, за наистина голямото разграбване на България, което не е по времето на Прехода, а от 86 до 89 г.", подчерта Йордан Соколов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.01 2014 в 14:12

Соколов, не ни казваш нещо , което да не го знаем ;)
Но както и да е,важното е да се каже в ефир на всеослушание!

12.01 2014 в 11:10

Я какви ги говори дъртия педераст.Поведението на Сидеров е обикновена простащина и тези които го избират да си помислят(ако могат).Бисеров е толкова голям мошеник,че даже Костов и компания не можаха да изтраят,а колкото до олигарсите-най-масово ги създадоха Костов и сие с тоталната приватизация която окраде от народа всичко.Тоя,и други безсрамници трябва да ги избесим по дърветата.За жалост това не може да стане с избори,нито с келяви протести организирани от некъпани,небръснати и остригани не много умни шмекери с карнавално поведение.Бой трябва и кръв,но не на политиците,а на така наречените олигарси,не забравяте,че те се нуждаят от нас, а не ние от тях.Ако това се случи политиците ще се сетят бързо какво да правят.А ако не знаете кои са олигарсите просто се огледайте там където живеете и ако малко помислите веднага ще ги изровим от анонимност.

12.01 2014 в 10:43

НИЩО НЯМА ДА МУ СЕ СЛУЧИ НА СИКТЕРОФ, ЩОТО АКО СИ ОТВОРИ ВОНЛИВАТА УСТА, ТАКА ЩЕ ЗАСМЪРДИ НА КУМАНИСТИЧЕСКО - ОСМАНСКИТЕ ДАЛАВЕРИ, ТА И ТУРСКИЯ КЕНЕФ ЩЕ Е КАТО К ДИОР.ТАКА ЧЕ," ЧЕ СЕ СНИШИМЕ ДОКАТО БУРЯТА ОТМИНЕ"(Т.ЖИФКОВ ПО ПОВОД ПЕРЕСТРОЙКАТА НА ГОРБАЧОВ) И ПОСЛЕ" ОТНОВО ЕСКАДРОНИТЕ ЛЕТЯТ.."КАКТО ВИЖДАМЕ , ОТ СЕКЪДЕ СЕ Е КУМАНИЗЪЪМ И СЕ ЧЕ Е КУМАНИЗЪМ, ШОТО БГ ДЕБИЛА НЕ ЗНАЕ ДРУГО, ПА И НЕ ИСКА И ДА ЗНАЕ.КАКТО МОИСЕЙ И ВЛАЧИЛ ЕВРЕИТЕ 40Г ПО ПУСТИНЯТА, ТА ДА ИЗМРАТ РОБИТЕ РОДЕНИ, ЗА ДА СЕ ПОЧНЕ ВСИЧКО НА ЧИСТО,ТОВА И ТРЕБЕ НА БГ АМА НЕМА МОИСЕЙ И НЕ МОЕ И ДА ИМА ПОРАДИ ГЕНЕТИЧЕСКИЯ КПД