Quantcast

Йордан Бакалов: Казусът "Бисеров" е послание от Доган към някой

OFFNews Последна промяна на 12 ноември 2013 в 08:52 8324 9

Йордан Бакалов, бивш депутат от СДС.

 

Това крайно решение на Христо Бисеров е послание към някой от страна на Ахмед Доган, обяви бившият депутат от СДС Йордан Бакалов в интервю за "Нова телевизия".

На много хора от тази партия имунитетът е бил свален и то не за 300 хиляди, а за 3 милиона евро и въпреки осъдителните им присъди никой не ги е отстранил от партията, напомни Бакалов.

Според него тези 300 хиляди евро надали са истинската причина за отстраняването на Бисеров. "Има нещо много по-дълбоко, което ще се разбере на по-късен етап”, коментира бившият депутат.  

„Ако трябва да анализираме и държанието на Лютви Местан, то също е доста показателно. Първо той излезе пред журналистите и каза, че ще е „прекалено откровен”.

За един политик от неговия ранг това обръщение е доста съмнително. Второ – когато му зададоха въпроса няма ли да има благодарност към Бисеров, той заяви, че първо иска да чуе личните му мотиви.

Лични мотиви и оставки не се коментират и той знае това много добре”, обясни Бакалов. 

Той напомни за диска с данни за сметки на българи в Швейцари, с който бившият шеф на НАП и настоящ депутат от ГЕРБ Красимир Стефанов се върна от Германия преди време, но нищо не последва от това. 

Явно има защо Стефанов да мълчи, констатира Бакалов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.11 2013 в 15:43

Русия никога не се меси във вътрешните работи на България. Ако не вервате на мен, вервайте поне на д-р Михаиловците. А от политическото убежище на Сноудън в Германия имам ярък спомен как беше заседнал на мюнхенското летище Останкино.

12.11 2013 в 15:32

donmikele, от известно време усещам неопределимо безпокойство, което се засили след случилото се с Бисеров и Найденов. По убеждения съм патриот, който няма представителство в нито една от съществуващите партии. Това е откъс от анализ на Алекс Алексиев,поместен във Фактор. Не знам защо, но мисля че двата текста имат връзка помежду си.
========
От случващото се в Турция заплахите за България са много сериозни. Политиката на съседите има ясни измерения към България и те се проявяват в момента. Едно от тези проявления е така наречената бежанска вълна. Тя в действителност не е никаква бежанска вълна, а вкарване у нас целенасочено на емигранти от хората на Ердоган.

Турция на Ердоган има своя принос за развитие на идеите на неоосманизъм - теорията на външния министър Ахмед Даудоглу. Той е следвал в известният ислямски университет в Малайзия. Специализира в така наречената ислямизация на науката, а това значи, че в науката няма нищо, което да не е казано и в Корана. Ислямизация на науката е един вид да вкараш цялата наука в Корана и да докажеш, че това е истинската и единствена наука. Смешно и глупаво е, но тези хора наистина вярват в тези теории. Неосманизмът е ислямизъм плюс османизъм, а Даудоглу го доразвива много добре.

Важна база на османизма на Ердоган е че Кемализмът е голямо зло. Приемат, че османската история е била велика, но Ататюрк с наложените промени в началото на миналия век е направил голямо зло на Турция. Ислямисти като Ердоган се отнасят към Кемал и последователите му с открита вражда и огромен неприязън. Ердоган говори за Кемал и Исмет Иньоню, неговия наследник, който е изселник от България като за двамата пияници, въпреки, че за огромното болшинство от турците Ататюрк остава и до днес едва ли не светец.

Демокрацията при Кемал никога не е била безупречна, но той успя от една изостанала държава да превърне Турция в модерна страна. Даде правото на жените да гласуват доста преди това да се случи в някои европейски страни. Фактът, че днес светска Турция продължава да е на толкова високо ниво се дължи изключително на политиката на Ататюрк. А сега като че ли Ердоган се опитва отново да върне назад развитието на страната. Правят целенасочена пропаганда, че Отоманската империя е велика, и това е най-славното време не само за Турция, но и за поробените народи като нашия. А това е чиста фалшификация на историята, която българите не могат да приемат. Тази теория е смешна, ако не е толкова тревожна, защото новата турска идеология иска да представи тези времена не само като великолепни, но и да ги възстанови. Това е опаснато на тази доктрина, тя иска турското влияние да се увеличи в бившите отомански земи, посредством всякакви средства, но основно чрез исляма. За съжаление управниците на България, а и историците мълчат по тази гореща тема.

Факт е, че религиозната администрацията в Турция, която се нарича Дианет се е превърнала от администрация, която целеше да предотврати радикалния ислям, във фактор, който сега се стреми да ислямизира турски малцинства на Балканите. В края 90-те г. на миналия век тази религиозна администрация разполагаше с един бюджет от 300 млн. долара, а сега имат бюджет от 1,5 млрд. долара и са много по-активни, но не в интерес на добросъседските отношения, а точно обратното. В момента те субсидират в България опити на мюфтийството да си върне земи и имоти. Говори се за около 4 млн. декара, които принадлежали навремето на турските джамии. Това искане е опасно и не трябва да се позволява. От къде тези джамии са получили тези земи? Цялата българска земя беше открадната с пробването на България. Абсурдно е да се говори за едва ли не някакви наследствени права на мюсюлманското духовенство в България. Ако държавата позволи подобно нещо да се случи, това е явно родоотстъпничество, национално предателство. Абсурдно е да се говори дори по тази тема, но в обществото се прокрадват съмнения, че социалистите и ДПС подготвят опасни законови промени в тази посока.

Съществуват много други факти, които доказват, че настоящият ислямистки режим в Турция съвсем не се държи приятелски към българите. Например на Мраморно море до град Текирдак има терминал с втечнен газ. Той е с огромен неизползван капацитет. От там бихме могли да черпим и 2 млрд. куб.м. газ, като построим връзка до нашата газова система. Но Ердоган ни отказва тази възможност и то само за да не си развали отношенията с „Газпром”. Това е една изключително недобросъседска постъпка. На турската страна не само че нищо не им коства, но могат и да печелят от тези доставки за нас. Добри съседи не постъпват така, те имат икономически интерес от продажбата на газ, а нас ще ни спасят от жестоката икономическа зависимост на Русия. Тази позиция на Ердоган обслужва абсолютно и безспорно интересите на Кремъл. Но по тази тема в България се мълчи. Естествено управниците ни го знаят - Бойко Борисов, например, защото на него му беше отказано директно да използваме връзката с Текирдак.

Зад тези всички факти стои целенасочена политика на Анкара към България и в това не бива да има съмнение.

12.11 2013 в 12:47

Уважаеми WWW, ласкаете ме :)
Коментара /анализа/ не е мой и няма как да е мой. Вижте в първия коментар, там е посочен автора.... достатъчно известния г-н Григор Лилов. Много ще ме затрудните да търся линк за този анализ. Ако ми беше под ръка - нямаше да се "трепя" да пиша толкова много коментари под тази статия.
*
Опитайте да откриете държава, която да не се меси във вътрешните работи на България. Много по-лесно ще е, а повярвайте - това би било изненада дори :)

12.11 2013 в 12:36

donmikele, доста сте се постарал да напишете собствен материал под формата на коментар. Истината е много елементарна: Казусът "Бисеров" е послание от американския посланник към някои... Доста е елементарно. Сега за всички нередовни български политици, които разчитат на подкрепата на чужди правителства би трябвало да стане ясно, защо Германия, Франция и всички останли европейски държави, които имат самостоятелна външна политика надигнаха глас срещу американското правителство, което подслушва и следи абсолютно всички. Неслучайно Сноуден получава убежище в Германия, а не в България. В момента сме свидетели на директна намеса на американското правителство във вътрешните работи на Република България. Не случайно бившия американски посланник беше при студентите. По принцип в дипломацията има едно правило - бивш посланник в някоя държава никога не се връща на същото място в друго качество, освен по-високо от това, в което е бил. В какво качество е посланник Пардю в България, могат да кажат само някои представители на "ранобудните студенти", които са се срещали с него. :)))

12.11 2013 в 09:48

Мърдане няма
Затова топката вечерта в сряда е прехвърлена на родната прокуратура. Местан се кълне, че нищо не знае за истинската канава на тази история, Станишев и премиерът Орешарски знаят, но сполучливо са останали на завет, Йончев знае, но отказва да знае, Цацаров от вчера знае и ще трябва да решава за пореден път, както с изборната фалшификация, нерешимият освен пропагандно проблем какво да се каже и какво не.
Междувременно семейството на Бисеров е извън България от немалко време насам, а самият Бисеров от вторник също е извън България. Чак след като напусна страната, обявиха проверката за пране на пари.
Няма да се завърне скоро. Ако въобще се завърне.
При гласуването на оставката на Бисеров нямаше питания, въпроси, дискусия – от когото и да е било. Заповед по гарнизона, така да се каже. Гласуваха като под строй, единствено с десетина гласа против и въздържал се на ГЕРБ – колкото за илюзия на демокрация.
За мен е ясно, че родните служби, правителството и политическите партии – всички са в тази мръсна игра. Написах и го доказах още в „Дуел”.
И последно - днес трябваше да бъда анализатор в една от най-големите телевизии именно по казуса Бисеров. Вероятно е станал огромен скандал и водещите са се опъвали до последно, искайки да присъствам.
Но 1 час и 15 минути преди уговорения час получих извинението на телевизията, че онези, водещите се объркали, броят на коментаторите в студиото набъбнал и за мен не останало място сред тях.

12.11 2013 в 09:48

Ситуацията се оказва повече от скандална и взривоопасна. Става дума за мънита, разположили се под крайни ислямистки флагове, както и за техни операции на Сейшелите и покрай офшорните фирми, свързани с Бисеров.
В петък вечерта сводката е готова. Станишев разбира, че не може да спасява Бисеров. В събота е информирано и ДПС. Информиран е (не знам от кого) и самият Бисеров.
Подготвени са версиите – лични причини и обясненията зад тях:
1. за най-наивните - проблеми с борбата с лоша болест - рак
2. за по-интелигентните – Доган го разчистил, понеже му оспорил лидерството
3. за най-интелигентните - бъркал в кацата с меда на ДПС
4. за публиката в чужбина – политически противоречия освен т. 3 като опит за изпросване на по-милостиво отношение към Бисеров като потенциален противник на Доган. Затова в началото имаше единствено оставка от ДПС, а тази от парламента беше оставена за по-нататък – в зависимост от ситуацията.
5. в мъглата от версии, многобройността и противоречията между тях, в абсурдите им ще се загуби истината или няма да й се повярва, ако случайно види бял свят.
Този механизъм, специалната лаборатория СИМПРО, която го е разработила като „моделиране на неопределеност, конфликти и парадокс”, както и ръководителят Стоян Марков, кандидат-член на Политбюро при комунизма и рода на братята Милен и Георги Велчеви са разследвани в книгата ми „Дуел” по повод атентата на летището в Бургас.
В неделя оставката от ДПС беше обявена и даден стартът за лансиране на многобройните версии за нея, в които да се удави истината, а дори и да се появи, да се схване като някоя от многобройните версии и нищо повече. .
В понеделник се изчакваха някакви международни реакции.
А във вторник Лютви Местан спешно замина за Брюксел, където да се срещне с ръководството на АЛДЕ (либералите) и Еврокомисията, за да даде обяснения колко са „изненадани” от опасните връзки на своя партиен лидер. Еврокомисията го уважи само чрез един еврокомисар, който е либерал.
Как са протекли разговорите, е ясно: следствието е, че в същия ден Бисеров е принуден писмено да внесе оставката си като ръководител на парламента и като депутат.
Коронният номер на Станишев и Местан беше „ако мине”. Затова за прането на пари, и то какви по количества и произход въобще не се говори. Но западните партньори са като побеснели.
Набързо последваха официални запитвания от техните правоохранителни органи – Италия и Франция още във вторник, т.е. съответната официална документация за случая е създадена, а по-нататък е въпрос на преценка дали, как и кога да се организира изтичането й в медиите.

12.11 2013 в 09:47

КУЛМИНАЦИЯТА
Скандалът, макар и в най-висшите политически и дипломатически кръгове се развихря на 29 и 30 октомври.
Развихря се Израел, макар че остава в пълна тайна. Точно в тези дни Сергей Станишев е там начело на делегация на ПЕС. Среща се с президента, с опозицията.
Има и една среща, опазена в тайна. Тя е с Зеев Елкин.
А кой е той?
Той е вътрешния министър на Израел – еквивалента на нашия Цветлин Йовчев. „Сигурността на Израел не е важна само за Израел, но и за ЕС” – е фраза на Станишев в този разговор. Срещата е необичайна и не според ранговете, както и темата в контекста на посещението.
• Станишев е партиен лидер, Елкин – обикновен министър
• Станишев е там в качеството си на политическо лице като лидер на европейската левица. Като такъв той няма работа с Елкин. Разговорът с него е в другото му качество – като патрон и гарант на новата Тройна коалиция и кабинета Орешарски.
• Станишев се е срещнал с президента Шимон Перес, но е пропуснат от Нетаняху – премиерът, който е ключовата фигура там.
• Най-вероятно проблемът като политически е поставен от президента, заради този проблем е отказана среща на Станишев с ключови фигури в правителството (това е дипломатически израз на недоволството от него), а срещата с вътрешния министър е уточняваща – за конкретните факти в проблема, опрял до родния заместник-председател на парламента.
Никой в чужбина не прави специални разследвания как родните политици ограбват българския народ и в кои офшорки си кътат парите. Секретните служби се занимават със сигурността на своите държави и техните граждани, а не с ограбването от политици-мафиоти на някой народ, който е допуснал това. Затова приказките за чуждоземно разследване, несвързано с чужда сигурност, а само с грабене на България, са повече от наивни.
Късно вечерта миналата сряда Станишев се завръща у нас. В четвъртък е времето за трескава суетня: какво да се прави и какво не. Възложено е на ДАНС да провери изложените пред Станишев факти.

12.11 2013 в 09:47

ЗАВРЪЗКАТА
Тя е от началото на октомври, когато се е събрала достатъчно уличаваща информация.
Вероятно около средата на месеца (нямам точната дата) Запада е информирал нашите служби, ДАНС и ръководството на МВР.
Както казвам Запада, имам предвид и специално послание на Израел – досие, събрано от спецовете и агентурата на МОСАД, в което се излагат фактите.

РЕЗУЛТАТИТЕ
На 25 октомври, следобед главният секретар на МВР Светлозар Лазаров спешно пристига в парламента. Денят е петък – работният ден на депутатите е привършил. Часът е 15:12. Лазаров отсяда в стаята на ДПС и започва да очаква Бисеров. Той не е в сградата, идва специално за тази среща. Секретарката е прогонена, помещението е изпразнено от хора (казват, че още преди първите думи на събеседниците е било проверено с техника и осигурено срещу подслушване). Не е известно за какво са разговаряли двамата, но не е далеч от ума темата на разговора им. Диалогът е къс – не повече от 20 минути
Защо е избрана сградата на парламента?
• централата на ДПС и конакът на Доган са под наблюдение, вкл. и спътниково
• в самото МВР непрекъснато изчита информация от различни етажи на системата
• парламентът е удобен, понеже е тих след края на работното време – визитата на главния секретар на МВР може да мине незабелязано. И винаги може да се оправдае с благовиден предлог, а не среща с човек, който ще се превърне в обвиняем за пране на пари.
Още преди тази среща е стартирало трескаво прехвърляне на дялове от редица фирми, свързани със сина на Бисеров – Дамян и доведения му син – Ивайло Иванов Главинков. И двамата се водят освен бизнесмени и сътрудници на парламента – единият е съветник по правни въпроси, другият – по организационни.
(Една скоба за „незначителната длъжност” в ЧЕЗ на Главинков – той е шеф на отдел „бизнес развитие” – ключов по значението си. Апропо, сред низа от десетки фирми на двамата синове има няколко, които се занимават със зелена енергия и търговия с ток.)
От срещата между главния секретар на МВР и Бисеров няма никакъв публичен резултат, няма и изтичане на никаква информация и затова Бисеров продължава да се упражнява като партиен лидер и зам. председател на парламента. Назрява скандал.

12.11 2013 в 09:46

Някой овластен юнак ще кажа ли най-после какво става в тази държава по "казуса Бисеров"? Или всенародното сапунисване ще продължи с пълна сила?
Преди дни ми попадна един анализ от Григор Лилов. Звучи като роман на Агата Кристи и най-добрите образци на "световната конспирация". Както и да звучи - нищо по-логично не прочетох до днес.
/пускам ви го в няколко поредни коментара/
*
Къде сгази лука Христо Бисеров?
Офшорките, парите и зеленото знаме на Аллаха
Кой натисна от чужбина, плашейки с международен скандал?
Как Станишев се опита да покрие истината

Григор Лилов*

НАЧАЛОТО
Историята с Христо Бисеров е с родословие от 18 юли миналата година.
Защо от тази дата?
Защото тя е датата на атентата на бургаското летище. В книгата си „Дуел” разследвах логистиката на родните спецслужби, подпомогнали злодеянието, забъркването на функционери на БСП, както и участието на ДПС - вкл. на ръководители, на депутати, ползвали финансиране от ислямистски организации, вкл. и на загиналия шофьор, който се оказа обвързан с родната мафия, накротрафика и роднини-ислямисти.
След излизането на книгата Доган напусна поста си в партията (макар и формално – „атентатът” му беше спретнат като алиби за пред външния свят), ГЕРБ си отиде от властта, Ердоган в Турция се сдоби с революция, арабските мултибогаташи, финансирали операцията, се преселиха в отвъдното, разболявайки се набързо.
Прането на пари и фигурата на Христо Бисеров в нея, за което днес се говори, е част от същата тази история, която у нас упорито се опитват да премълчат.
От онзи момент насам ДПС и въобще българските политици са под дискретно, но здраво наблюдение от външния свят, което трупа данни след данни.