Гяуров: Бисеров се опълчи на коалицията ДПС-ГЕРБ

OFFNews 11 ноември 2013 в 10:28 6577 11

Димо Гяуров, бивш депутат от СДС и бивш шеф на разузнаването.
Димо Гяуров, бивш депутат от СДС и бивш шеф на разузнаването.

 

Случилото се с Христо Бисеров е плод на ченгесарско активно мероприятие и вероятно причината е съпротивата му срещу коалиция ДПС-ГЕРБ, обяви бившият шеф на Националната разузнавателна служба и член на СДС Димо Гяуров пред bTV.

„Бисеров е тежък противник на ГЕРБ. Подхвърлям версия тук. Преди дни се формира вариантът за преформатиране на управляващата коалиция (журналистът Веселин Желев, кореспондент от Брюксел, написа миналата седмица в личния си блог, че ГЕРБ и ДПС обмислят да свалят правителството и да съставят ново начело с вътрешния министър Цветлин Йовчев)”, каза още Гяуров.

"Христо Бисеров съвсем не е глупав. Не мога да си представя, че е станал плячка на толкова елементарен ход - да преведе едни пари отнякъде на друго място без да подсигури доказателства за произхода им. Това ми изглежда като класическо ченгесарско активно мероприятие", коментира още той.

Димо Гяуров настоя за отговори от всички нива на властта, тъй като в момента „се създава една димна завеса от разноговорене.

"Едно говори вътрешният министър, друго политиците, трето – шефът на ДАНС, който по името си мяучи неуспешно. Аз не им вярвам”, твърди бившият шеф на разузнаването.

По думите му пътят, по който тече информация от службите, е ясен – от „главата”.

Един от вътрешните министри по времето на Иван Костов - Емануил Йорданов, потвърди, че винаги е имало теч на информация от службите.

По негово мнение оставките на Бисеров не са самоинициатива. „По-скоро са го напуснали”, смята Йорданов.

Според него твърдението, че е застрашен животът на Христо Бисеров е PR кампания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!