Янаки Стоилов: БСП ще се бори да стане първа политическа сила

OFFNews 06 април 2015 в 19:45 2349 3

Снимка БГНЕС

Да разбием монопола на ГЕРБ във властта и да си върнем ролята на първа политическа сила в управлението. Най-трудната задача е да върнем доверието в хората. Социалистите трябва да пречупим тенденцията на загуба на избиратели от последните избори. БСП не трябва да прави компромиси с това, което я идентифицира пред хората и което я прави различната партия и да отстоява идеите си.

Това заяви в ефира на БНТ соц. депутатът Янаки Стоилов.

Социалистът посочи, че на вчерашния конгрес на партията в политическата дискусия "не са забелязани съществени различия" в дискусиите.

"През годините в БСП навлизаха много нови хора. Сега те искат да се изявят. Но те трябва да осъзнаят, че политиката не е бизнес, каза го и председателят на БСП Михаил Миков. Това не е виенско колело. Както в медицицината, така и в политиката хората се утвърждават след 10-15 години труд", коментира депутатът предложението на Кирил Добрев за мандатност на членовете на ИБ на БСП и кандидат-депутати.

"БСП се готви усилено за местните избори и не трябва да допуска отстъпление. Ние сме първата партия, която предлага конкретни ангажименти – и в областта на здравеопазването, и в образованието, и в намирането на работни места", категоричен е социалистът и счита, че поемането на социални ангажименти към гласоподавателите ще изведат партията на предни позиции. 

Янаки Стоилов посочи, че една от големите беди на България са политиците, които не отстояват националните интереси, а обслужват политическата конюнктура и политиката на други държави. „Ние не трябва да допускаме разделение и противопоставяне между ЕС и Русия”, подчерта Стоилов позицията на БСП във външнополитически план. 

За плаката срещу Сергей Станишев, който бе издигнат на конгреса, Стоилов е убеден, че е дело на от някои от гостите. Той заподозря, че това са хора, които не симпатизират на левицата. "Този акт не бива да бъде свързан  нито с делегатите на БСП, нито с ръководството на партията", заяви депутатът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!