Христо Иванов за политиката за коронакризата: Борисов, ти си провал

OFFNews 09 ноември 2020 в 17:06 3656 6

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов определи като провал действията на управляващите по отношение на коронаризата през изминалите осем месеца, а действията им от последните дни - като закъснели.

“Борисов, ти си провал. И проблемът не е това, че ти си провал за себе си и за своята партия. Проблемът е, че си провал за България. Проблемът е, че докато не се разкарате, нищо няма да започне да тръгва като хората в тази страна и затова ще ви разкараме”, обърна се към премиера Борисов Христо Иванов във видео в профила си във Фейсбук.

По думите му в момента управляващите действат без план и по обичайния за тях начин - “като част от пиар замазване, импровизации и имитации, вечният буфосинхронизъм на Борисов”.

“Големият проблем е, че това се прави сега. Смисълът на затварянето на страната през пролетта беше да подготвим системите и сега да имаме план. А не днес Борисов да обявява, че създавали ковид отделения, не днес той да обявява, че причисляваме личните лекари към хората на първа линия, не миналата седмица той да обявява, че започваме да даваме пари на лекари и медицински сестри. Всичко това трябваше да се е случило преди осем месеца”, заяви Иванов.

Според съпредседателя на Демократична България месеците за подготовка за коронакризата са пропилени по същия начин, по който в последните 10 години управлението на Борисов пропиля възможността за истински реформи. Реформи, които ако бяха направени, страната щеше да има икономическа устойчивост, здрави институции и капацитет за планиране в администрацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4038

6

NelSun

10.11 2020 в 14:51

Не му прави чест на Христо Иванов да си прави предизборната кампания точно с коронакризата. И ако смята, че Борисов се е провалил, той какво предлага, горенето на маски (което Иванов направи пред парламента) дали ще помогне да се справим с коронакризата?!?

4015

5

No matter what

10.11 2020 в 13:37

To и ти в периода ти като правосъден министър, само с провали се славиш, тей че нямаш особено право за подобен коментар!

3000

4

GoGo84

10.11 2020 в 13:04

То отстрани и баба знае...И да, изказът му е без коментар!

20699

3

Новак

10.11 2020 в 07:30

Part.2 Създаването на правила е работа на институциите, а те са разбите. Експертите са заменени с послушни калинки.
Нова конституция беше правена от човек видимо несъстоятелен като юрист. Туризмът се управляваше с години от областен координатор на ГЕРБ, която рекламираше България на раздаването на Оскарите. Сега пък е друга калинка от партньорите.
Короната извади на показ целия този хаос. Даваме пари на калпак и проблемите се решават. Купуваме апарати без мисъл кой ще работи с тях. Китай направи отделни болници и обучи персонал. Експерти казваха тук да отделим специални болници с подготвен персонал. Сега всички болници ще лекуват Ковид, всички са заразени и лекари няма. Колко от починалите са жертва на закъснението от това, че нямаше доболнична помощ-сигурно повече от половината? Но затова трябваше експертиза, а не предизборно раздаване на пари. Така се управлява държава без визия.

20699

2

Новак

10.11 2020 в 07:11

Първият кабинет на ГЕРБ вървеше донякъде успешно къде от инерцията от силните за икономиката години преди това, къде поради желание да се покаже разлика с тройната коалиция. При втория кабинет все още имаше опозиция и личности, които бяха някакъв коректив. Все още институциите работеха. Но при третия кабинет се комбинира простотията на Патреотите с преяждането на ГЕРБ с власт и падането на всякакви задръжки. Продаваше се българско гражданство, строеше се ограда с далавери, назначаваха си секретарките за министри, информационните системи в държавните институции са крах - системата на НЗОК погълна милиони, а данните изтичаха към застрахователи и фирми, Търговския регистър рухна уж от повреден диск, данъчните данни на 5млн. души са в Интернет.За всичките години Борисов реши, че може да удави всичко с пари - с чужди пари. Та през цялото време той говори само за даване на пари, но никога за създаване на организация, политики и правила.

1894

1

Sashkavas

09.11 2020 в 19:31

Странно самочуствие от човек без нито един ден професионален трудов стаж, работил само като провален министър и провален политик, но ръси мозък! Боко управлявал 11г, бил провал за партията, за себе си и за България а Ристо който нито един ден не управлявал, провалил партията си да влезе в парламента, явно е успех за себе си, партията и държавата. Смешник, с език и култура на селски тарикат