Христо Иванов: Надявам се следващата седмица да има разговори с Продължаваме Промяната

Ангел Марковски 07 август 2022 в 09:40 4821 10

Христо Иванов

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Христо Иванов

Целта на предизборна коалиция между “Демократична България” и ПП е да се конструира политическа сила, която може да покаже ясна посока и да отстоява геополитическото развитие на страната. Това заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов пред bTV.

“Нашето предложение за пълноценна коалиция почива на разбирането, че трябва да конструираме политическа сила, която може да постави много ясна посока на геополитическото развитие на страната и да я отстоява” каза Христо Иванов.

“Затова предлагаме коалиция на колегите от ПП - защото условията, при които беше формирана четиричленната коалиция, се промениха с началото на  войната. Тя трябва да убеди българското общество, че е способна да лидира процесите и да поставя условията, а не както беше в предишната коалиция - да се чудим на чии червени линии да угаждаме. Наистина залогът е много по-голям отколкото простата аритметика от някакви  оциологически изследвания”, каза той, като уточни, че следващата седмица се очаква развитие по идеята за съвместно явяване на двете формации.

Христо Иванов отново заяви, че двете формации трябва да мислят за избирателите си, които изповядват сходни ценности. “Притеснява ме, че една кампания, която неизбежно ще бъде кампания на конкуренция между нас и ПП, ще раздели хората. В името на тези хора сме длъжни да си решим всички други дискомфорти, които създава една коалиция”, добави той.

Надявам се следващата седмица да има разговори с „Продължаваме Промяната“, каза Иванов.

Трябва да чуем от служебното правителство и президента как оценяват това, че „Газпром“ не е просто търговец, а е "геополитическо оръжие" на Русия. Желанието да се експлоатира енергийната тема е сериозно предизвикателство. Започва се с опити за плашене на хората, посочи Христо Иванов.

„Газпром“ не е просто търговец или доставчик, той е геополитическо оръжие на Русия, която е в тежка конфронтация не просто с Украйна, а и с ЕС и НАТО, а и с целия международен ред, на който се крепи нашия начин на живот.

В България има активни граждани, които няма да чакат никой да ги организира, излизат сами. Ако служебното правителство не застане на неутрална позиция спрямо кампанията и не осигури възможно най-добрите възможни доставки за България, а се занимава с участие в кампанията и използва различни проблеми, ще има сериозна гражданска и политическа реакция в България, каза по повод на протеста от петък Иванов.

Очаква се от служебното правителство да е неутрално. Най-разумното поведение е да се съсредоточи върху организирането на изборите и да не се намесва в политическия процес, заяви още Христо Иванов и предложи „да се върнем“ към предложението за конституционна промяна за ограничаване на правата на служебните кабинети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

8

офф бее

07.08 2022 в 14:55

Samusoni, поздрав и за теб:
https://youtu.be/yPuC4Cy2ZuI

-60

6

офф бее

07.08 2022 в 13:37

Христо ще се класира, не го мисли.
Въпроса е сбора от гласовете да не позволят на банкянския сикаджия да състави правителство.
Виж, чалгаря няма да се класира, но той си прибра парсата вече.

-60

3

офф бее

07.08 2022 в 12:12

Пешо, Пешоооооо...има една песен на 100 Кила и Young BB Young и Princc Vihren : "ООО, КОЛКО СИ ПРОСТ"

1005

2

Блейк7

07.08 2022 в 10:34

Пешо, Пешоооооо... смени си хапчетата

-7325

1

Надяваме се вас и ПП никога повече да не ви видум в парламента, а Гешев да започне да си върши работата и да ви повдигне обвинения.