Хазарта е дарил всичките си депутатски заплати на деца от домове

OFFNews 06 юни 2022 в 18:23 15830 15

Ицо Хазарта
Ицо Хазарта е дарил всичките си депутатски заплати за деца от социални домове.

Музикантът Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, публикува във фейсбук профила си своеобразен отчет за първите си 6 месеца като депутат от Продължаваме промяната. От него става ясно, че той е дарил всичките си доходи като народен представител - около 40 000 лева, за деца от социални домове.

"Чувствам се истински смислен, откакто правя всичко това. Обещах на себе си и на хората, че няма да се превърна в един от ония изроди. Правя, каквото мога и си спазвам обещанието", пише Хазарта в социалната мрежа.

Ето и текста на целия му статус:

Шест месеца изминаха, откакто съм народен представител. Време е да споделя какво свърших дотук - пред онези, които дадоха гласа си за мен, както и пред всички останали.

Сумата от заплатите, които получих за тези шест месеца е около 40 000 лева. Защо го казвам - ще поясня след малко.
През последната половин година моята дейност се състои в това да помагам за образованието на изоставени деца. Те живеят в така наречените ЦНСТ - центрове за настаняване от семеен тип. На нормален език - това са домове за изоставени деца.

Тези деца може да станат учени, спортисти, инженери, лекари или работници. Може да станат проститутки, крадци или просяци. Аз вярвам, че този въпрос се решава сега, в този момент. И правя каквото мога.

От шест месеца аз давам цялата си депутатска заплата до последната стотинка, за да помагам за образованието на тези деца.

Осигурих на няколко десетки от тях едногодишен курс по английски език.

Някои от тези деца са неграмотни - те не умеят да четат и да пишат на български. Това ще се промени, понеже осигурих за тях специални курсове с учители - сугестопеди.

Някои от децата, с които се запознах, получават образователна подкрепа под формата на професионални курсове в сферите, в които искат да се развиват.

В един от домовете мечтата на повечето деца беше да отидат на море. Затова и през август 20 деца ще отидат на едноседмична морска творческа ваканция (дано дотогава спре да ме боли сърцето за тия 8000 лева.

Половин година аз обикалям тези домове из цяла България със собствената си кола и на собствени разноски. Откакто съм депутат никога не съм ползвал служебна кола, нито шофьор, нито гориво. Всички курсове, учебни материали и други дейности, които осигурявам за децата ги плащам от собствения си джоб. Не съм натоварил държавата с една стотинка за тази моя дейност.

Говорим си доста с децата. Мотивирам ги да четат книги, да учат това, което обичат най-много и да бъдат добри хора. Не можете да си представите как действа на едно дете следното - да му обещаеш, че ще го запознаеш с любимия му изпълнител, ако то се научи да чете. И да му видиш после изражението, като си изпълниш обещанието.

С много от тези деца си говорим открито за наркотиците и алкохола. Искам децата да знаят истината за тях не от паркетни лелки и чичковци, а от някой, който е изял истинското дърво. И да знаят наистина как да се предпазят.
Дотук съм помогнал пряко на няколко десетки деца. Живот и здраве, до края на тази година ще бъдат стотици. Към момента в България в такива домове живеят около 3600 деца. Мисълта, че няма да успея да помогна на всички тях е ужасяваща, но няма да ѝ се дам.

Чувствам се истински смислен, откакто правя всичко това. Обещах на себе си и на хората, че няма да се превърна в един от ония изроди. Правя, каквото мога и си спазвам обещанието.

В следващите дни ще публикувам тук подробен отчет за гореописаното - с имената на домовете, както и с някои важни подробности. Свърших и други неща, които може би е добре да спомена във въпросния отчет.

Накрая ще си позволя едно малко отклонение.

Миналата седмица гледах и слушах един депутат от ГЕРБ, който от трибуната на Народното събрание каза, че такива като мен не знаели защо са в парламента. Интелигентен човек е и ми стана много мъчно за него. Те наистина изперкват там - той искрено вярва, че като излиза на трибуната по двайсет пъти на ден да обижда и да пита “това ли ви е промяната?” е по-полезен от някой, който днес ще отиде и ще научи едно дете да чете.

Това е от мен засега.

За някои в парламента да лапаш нещо е бизнес. За други нещата стоят по друг начин.
Благодаря за вниманието!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-480

15

Октим

07.06 2022 в 12:30

Свалям му шапка и му се покланям до земята! Напомни ми за моя дядо по майчина линия, който ТОЧНО ЗАРАДИ ПОДОБНИ деяния преди 9-ти септември е бил съден от така наречения народен съд, след като утайките са дошли на власт! Затова съм и сигурен, че много от “колегите“ му в Парламента го ненавиждат за тази негова дейност!

12315

14

denislav

07.06 2022 в 02:01

Баси тъпата сган е тва племе българско...
Неук бил Ицо, не заслужавал, простак бил...
Щото десега все нобелови лауреати бЕха в парламента, нали?
И Човека нещо прави, каквото и колкото може.
Ама пак лошо.
Баси тъпата и злобна паплач си ти, народе български.
Сигурен съм, че ако Ицо си извади собственръчно черния дроб и бъбреците и ги дари на някого, пак ще има някоя дребна душица да пръска слюнки по мрежите.
Сигурно пък тогава ще се окаже, че понеже е депутат, черния му дроб и бъбреците му са държавно, демек народно имущество и той злоупотребява с него, като го дарява от свое име.
Повръща ми се, като ви чета, несретници.
Вие никога и от нищо нЕма да сте доволни, щото дори и това не умеете да направите - поне за 1 минута да се зарадвате на нещо хубаво.
Зер, свинята си знае и си иска да си се валя в калта и собствените си лайна.
Ама и да се оплаква, че е все в лайната...
Ама пък ако дойде някой да изрива лайната пак лошо...
Тъпи, оскотели, за-нищо-негодни скапаняци.

5827

12

pisnamiotmutri

06.06 2022 в 23:17

Само не размахвай средни пръсти че е вредно простаците от ГЕРБ създали ПКП да ви сочат като простаци. Питай Слави кога почва чегъртането. Че на думи и жестове и БСП се справяше преди като опозоцоя със същия нулев ефект

-60

11

офф бее

06.06 2022 в 23:04

Браво!
Копейката и той много искал, ама нямал желание...

440

10

Pietro

06.06 2022 в 21:42

Един достоен жест на български депутат. Ако има още такива бихме могли да повярваме, че в парламента действително има хора, които работят за България. Лошото е, повечето са само на думи и гледат какво може лично да спечелят.

11720

8

alenaa

06.06 2022 в 19:39

Браво! Не мога да повярвам , че има такъв депутат в нашият парламент. За съжаление е една птичка ,дали ще дочакаме пролетта?

804

7

luba6a2016

06.06 2022 в 19:21

какво чета ???? нима се намират подобни люде,че и депутати,в БГ? Не всичко е загубено.Поздравления за Ицо Хазарта от бивш член на група Халоген и успехи в неговото благородно дело ❤️

4038

6

Moirae

06.06 2022 в 19:12

Такива постъпки нараняват чувствителните сърца на истерясалите хибридни мизерници. Как смееш да засягаш така хората!