„Гърците гласуват за това дали да стоят в усмирителна риза още 20 г.”

OFFNews 05 юли 2015 в 12:57 4404 9

На референдума гърците ще се произнесат за това дали са „за" да стоят в усмирителна риза в следващите 20 години, или искат промяна в условията, при които ще пътува корабът „Титаник".

Това заяви пред Нова телевизия депутатът от БСП Румен Гечев.

Който и да е капитанът в момента, след този удар няма големи шансове. Тоест, дори да се смени правителството на Гърция, не е трудно да прогнозирам, че и новото няма да издържи дълго при тези условия на изплащането на външния дълг, посочи Гечев.

Депутатът е убеден, че референдумът не е свързан с решение за излизане от еврозоната, тъй като прогнозите на много анализатори са, че и двете страни се опитват да извлекат максимума от ситуацията, затова какъвто и да е отговорът, отново ще има преговори и промяна в условията, по които Гърция ще изплаща дълга си.

При тези макроикономически условия няма как гръцката икономика да изплува в следващите 20-30 години, категоричен е Румен Гечев.

Независимо от резултат от референдума, гърците ще научат урока, че безплатен обяд няма, коментира и бившият социален министър Иван Нейков.

Той допълни, че е притеснен от ефекта, който кризата в Гърция ще има за България. Ефект непременно ще има и затова час по-скоро трябва да се подготвим за него, убеден е Нейков.

"Всеки един народ трябва да има правото да решава съдбата си. Гърция обаче трябва да си носи последиците от тяхното решение", каза евродепутатът Ангел Джамбазки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!