„Гърците гласуват за това дали да стоят в усмирителна риза още 20 г.”

OFFNews Последна промяна на 05 юли 2015 в 12:57 3808 9

На референдума гърците ще се произнесат за това дали са „за" да стоят в усмирителна риза в следващите 20 години, или искат промяна в условията, при които ще пътува корабът „Титаник".

Това заяви пред Нова телевизия депутатът от БСП Румен Гечев.

Който и да е капитанът в момента, след този удар няма големи шансове. Тоест, дори да се смени правителството на Гърция, не е трудно да прогнозирам, че и новото няма да издържи дълго при тези условия на изплащането на външния дълг, посочи Гечев.

Депутатът е убеден, че референдумът не е свързан с решение за излизане от еврозоната, тъй като прогнозите на много анализатори са, че и двете страни се опитват да извлекат максимума от ситуацията, затова какъвто и да е отговорът, отново ще има преговори и промяна в условията, по които Гърция ще изплаща дълга си.

При тези макроикономически условия няма как гръцката икономика да изплува в следващите 20-30 години, категоричен е Румен Гечев.

Независимо от резултат от референдума, гърците ще научат урока, че безплатен обяд няма, коментира и бившият социален министър Иван Нейков.

Той допълни, че е притеснен от ефекта, който кризата в Гърция ще има за България. Ефект непременно ще има и затова час по-скоро трябва да се подготвим за него, убеден е Нейков.

"Всеки един народ трябва да има правото да решава съдбата си. Гърция обаче трябва да си носи последиците от тяхното решение", каза евродепутатът Ангел Джамбазки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.07 2015 в 12:10

откога боклуци като този имат мнение ?
а пеефски няма ли мнение ?
или данчо салфетката ?
гръцкият комунизъм свърши - вече ще го има само в реферемдумите. но пари за комунизум вече няма да има !

06.07 2015 в 07:25

Досега не съм чул от никого, било то комунист или социалист - какво предлагат гърците? Никой гръцки или друг комунистически лидер не казва, как виждат края на затягането на коланите, как ще го постигнат. Този референдум ми заприлича на конкурс за красота от амерканските филми. Всички искат мир по света. Всички искаме по-добър живот. Но само комунистите живеят в измислен такъв.

06.07 2015 в 03:25

Слушайте баш майстора. Този човек знае как се фалират държави. И как после безсрамно да се правиш на разбирач. Съжалявам, но ще го кажа - Да ти сера в устата, Румене, долно леке, смръдливо!

06.07 2015 в 02:53

разбира ги румбата кризите помниме

заради него преди ~18~19 години колко хора си загубиха парите

как да не го обичаш гумен речев , как да не му вярваш ?????

05.07 2015 в 18:56

Не знам, на къде точно ще ,,пътува''този кораб ,,Титаник'', но потъването му е сигурно !

05.07 2015 в 15:53

Ебати държавата сме щом хора като Гечев, отговорни за най-голямата катастрофа след 10 Ноември, продължават да са някакви обществени фактори, вместо да гният в затвора.

05.07 2015 в 14:21

Този агент на ДС беше шеф на сръхминистерството на икономиката, енергетиката и туризма по времето на виденов!!! Виденовата зима е по негова вина! Който иска - да му вярва.

А, сетих се! Абе и тоя е професор, нали?

Поздрав!

05.07 2015 в 13:53

Не че ме интересува мнението на БГ кумонделите, ама говняк ти какво точно знаеш???

05.07 2015 в 13:32

Днес всички влечуги ли мислят да изпълзят изпод камъните? Дали е заради малкото слънчице между облаците?

А за да не се изложат както тия влечуги така и Софиянски наблягат само на очевидни неща, клишета и популистки лозунги.

Доста евтино представление господа.

Ама ние си Ви знаем. Толкоз Ви е капацитета.