Софиянски: Гъркът в криза е по-добре от българина при Борисов

OFFNews Последна промяна на 05 юли 2015 в 10:32 13559 55

Гъркът в криза е по-добре от българина при Борисов. Урокът, който трябва да вземем от съседката ни, е изключителното ефективно използване на привлечените средства, което очевидно Гърция не е направила, за да е в това положение.

Това обяви Стефан Софиянски пред Нова телевизия.

Според Софиянски неефективното използване на средства е факт и в България. Ние в момента имаме две нулеви години - не сме усвоили нито евро и затова не можем да осигурим икономически растеж, посочи той.

"Позицията на гръцкото правителство лично мен като икономист ме дразни. Това самочувствие на основата на една обществена подкрепа, но на малко визия как да се излезе от кризата не е полезно", допълни Софиянски.

По думите му референдумът е стъпка към задълбочаване на кризата, а не към излизане от нея. Това е бягство от отговорност. Аз винаги съм казвал, че референдумът е инструмент на слабите политици, каза той.

Нашите управляващи са безпомощни и мързеливи и са оставени да се влачат по течението. Те следват проблемите, а не се борят да ги предотвратят, коментира Софиянски.

Той е категоричен, че най-слабото звено в правителството е премиерът Бойко Борисов, защото знае по-малко от министрите си.

Бившият столичен кмет коментира и ситуацията с КТБ.

Политиците са изключително виновни за КТБ, а не толкова банковата система. Тя беше банка и на Станишев, и на Борисов. Очевидно някакъв конфликт на високо ниво между политическите сили доведе до фалирането й, допълни Софиянски.

Според него КТБ е можело да бъде спасена, но това не е направено, защото закриването й е най-лесният начин да се прикрие какво се е случвало в нея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.07 2015 в 10:33

Я кажи нещо за бунището и мизерията пред централна гара в София , която ти създаде и сега не се използва за нищо освен за клозет!За далаверата с централни хали ти се размина,както на всички гадове.

07.07 2015 в 17:43

Вечно усмихнатия палячо!Исках да пиша плямпачо ...

06.07 2015 в 19:30

с това си изказване, Софиянски се нарежда сред политиците продали се на МВФ и които НЕ защитават интересите на народа. България е на същия хал като Гърция и редица ( много дълга) инфилтрирани от МВФ страни, чийто блага са изсмуквани от корпорации и мултинационалните компании

06.07 2015 в 13:31

СНИМКАТА НА ТОЯ ТРЯБВАШЕ ДА Е ПРИ СТАТИЯТА ЗА ИЗКОРМЕНИТИ КУЧЕ.

06.07 2015 в 12:45

Че ще има "криза" в Гърция с която плашат ЕС и САЩ, ще я има толкова колкто и в Сърбия. Ха! Стига заплахи, че ако не сме в ЕС едва ще оцеляваме. Пълни глупости! Изплъзва им се контролът..... Браво на Гърците!

06.07 2015 в 11:59

Mнението ми за г-н Софиянски като икономист и като поведение за реализация на идеите си е много високо!Само искам да споделя,че процесите довели до кризата в Гърция самного сходни довели фалита на КТБ у нас.Да се вини гръцкия народ,е най-малко наивно.За да не се впусна в обеснителен режим,ще завършакоментара си банално."Рибата се вмерисва от главата"

06.07 2015 в 10:36

Гърците не приемат чужди ултиматуми и зависимости за разлика от нас. Нашите политици биха се надупили на всеки, който им предложи някакъв процент. Гърците отстояват интересите на страната и народа си

06.07 2015 в 09:53

И нека продължим фразата - българинът при Борисов е много по-добре от българина и софиянеца в частност при Софиянски. Хубаво е да знаеш кога да замълчиш и да се оттеглиш от политиката. И Костов наскоро блесна с елементарна грешка, която го направи за резил. А за Първанов няма смисъл да говорим, той целият е комедия от грешки.

06.07 2015 в 08:30

Стефане,гледай си внуците и не се изказвай неподготвен-и без това си отдавна бита карта !

06.07 2015 в 02:00

този е чист като сълза ! ... но евентуално от 1995 г. насам :)