Фандъкова категорична: Владимир Клисуров още е и.д. кмет на Младост

Вместо да се решават, проблемите се заключват в чекмеджетата - реконструкцията на 2 улици се бави над година, посочи кметът на София

OFFNews 04 май 2018 в 08:20 4296 2

Ръководният екип на район „Младост“ е забавил повече от година началото на ремонта на две улици, за който имаме готовност и е осигурено финансирането. Кметският екип абдикира от изключително важни задачи, вторият по големина район на София, с над 110 хил. жители, няма нормално административно обслужване за гражданите си.

Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за bTV.

Мажоритарно избраният районен кмет – Десислава Иванчева, бе арестувана със 70 хил. белязани лева при показна акция в центъра на София и в момента е в ареста.

Въпреки нежеланието на заместника ѝ Владимир Клисуров да поеме функциите на изпълняващ длъжността ѝ, той остава и.д. кмет поне до идния вторник, от когато е в отпуск.

Разяснението направи отново Фандъкова, пред която той подаде оставка.

Единственият, който може да го освободи, е действащият кмет. Това е госпожа Иванчева, която не е освободена, а е в платен годишен отпуск, обясни кметът на София.

На въпрос за показната многочасова акция за ареста на Иванчева, придружена със спиране на движението, пред Спортната палата в София Фандъкова отговори с: „Разбира се, че не е приятно това, което всички видяхме“.

Фандъкова увери, че ще съдейства за решаването на всички проблеми, но не може да наруши закона, с други думи – тя няма правомощията да разпише оставката на Клисуров.

Това, което се случва в „Младост“ повече от две години е, че има не само забавени преписки, имаме проблем с административото обслужване, включително с изпълнението на общински задачи, посочи Фандъкова и даде пример с блокираната реконструкция на две улици.

„Изпращаме редовно напомнителни писма – на едно такова към друг районен кмет подписвам по две за „Младост“.“

Вместо да се решават проблемите, което изисква много работа, те се заключват в чекмеджетата, посочи кметът Фандъкова.

Тя бе категорична, че нейният екип в общината никога не е проявявал търпимост към корупционни практики.

„На предишния кмет на „Младост“, който беше от ГЕРБ, му поискахме оставката само заради съмнения за конфликт на интереси. Многократно сме показвали, че имаме нетърпимост към такива неща. Проверката показа, че няма конфликт на интереси, но беше загубено доверието на гражданите.“

Думите ѝ бяха в коментар на предполагаем запис, публикуван в няколко медии, за който се твърди, че е от разговор между Иванчева и посредника по корупционната сделка - Петко Дюлгеров. В него се споменава и името на Фандъкова.

Екипът на госпожа Иванчева дойде с обещанието да не презастроява „Младост“. В същото време, за две години не е внесен нито един доклад от кмета на „Младост“ за решението на конкретен казус, посочи още Фандъкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

2

Нострадамус

08.05 2018 в 16:58

Герберите за пореден път нарушиха Златното правило на нравствеността - "Не прави на другите хора това, което не искаш да правят на теб" ( не прави зло, за да не получиш зло ) и си мислят, че все така ще им се разминава...Всемирните Закони са за всички и няма да е късно, когато те ще разберат това и то по най-трудния начин!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!