Десните: ГЕРБ и Борисов сами се разобличиха като проводник на руското влияние у нас

OFFNews 30 март 2018 в 21:04 7112 7

Остро осъждаме отказа на Министерския съвет и лично на премиера Борисов да експулсират руски дипломати като знак на солидарност с Великобритания след атаката с нервно-паралитичния газ Новичок на британска територия.

Това се посочва в общо изявление на Демократи за силна България, „Движение Да България“, ДЕОС и БЗНС относно реакцията на кабинета Борисов по случая "Скрипал".

"Припомняме, че в позицията си, приета съвсем неотдавна на най-високо равнище, Европейският съюз заяви, че „се съгласява с оценката на правителството на Великобритания, че е много вероятно Руската федерация да е отговорна и няма друго правдоподобно обяснение“. За разлика от осемнадесет други държави членки на ЕС и на най-малко още осем страни, управляващите не само не експулсират руски дипломати, а и връщат в Москва българския посланик, с което се отказват дори от плахия си опит за несъгласие с Русия и от проява на солидарност с Великобритания" - категорични са представителите на четирите партии.

В позицията на ДСБ, „Движение Да България“, ДЕОС и БЗНС се посочва още:

"След като поведението на Борисов по случая бе похвалено от руския посланик в България Макаров, съвсем очаквано своето одобрение към премиера изрази и председателят на БСП Нинова. Така ГЕРБ и нейният лидер Бойко Борисов сами се разобличиха като проводник на руското влияние у нас. Безпринципното и малодушно поведение на Борисов по случая „Скрипал“ идва след решението на правителството да инвестира десетки милиони лева в поддръжката на българската бойна авиация от Русия, запазвайки нашата обвързаност с руския военно-промишлен комплекс, както заедно с опитите за възкресяване на корупционния проект „Белене“. Ясно е, че управляващите не са си взели урок от широкото обществено възмущение, предизвикано от арогантното поведение на руския патриарх у нас.

Отказът на партиите на статуквото, на премиера и на президента от ясно изразяване на солидарност с нашите европейски и евроатлантически партньори засилват нашата решимост да създадем политическа алтернатива на сегашния модел на управление на страната, който изтласква България в периферията на Европейския съюз и на НАТО и поставя под въпрос реалното членство на страната ни в тези две основни организации на Свободния свят."

Четирите формации призовават "всички хора от българската демократична общност да изразят своето несъгласие с тази вредна антиевропейска политика на правителството, оставайки бдителни и критични във времена на абдикирала държава и липса на отговорност."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

8

El Commandante

31.03 2018 в 14:05

Нещо друго интересно-некой да забеляза в цялата дандания позицията на Израел?
Те не са ли съюзници на УК?
Или в техното правителство също има проруско лоби.

Евреите глупави ли са? (риторичен въпрос)

23293

7

Стефан

31.03 2018 в 11:06

Аз по никой начин не се интересувам нито от мотивите, нито от действията на Орбан. Интересувам се сам да не ставам за смях, и да не завирам собствената си страна между чука и наковалнята. Еле па заради английски истерии, които достатъчно пъти са палили световни пожари. Освен по нашите земи.
Ако английската кралица, или някой от неадекватните и министри иска да напада Русия - да си я напада сама. Аз нямам какво да деля ни с руснаците, ни с Путин.

77927

6

El Commandante

31.03 2018 в 10:35

XR4, само няпомням че заради подобно "доверие и солидарност" в Ирак умряха половин милион души.
Реални хора-деца, жени...
Половин милион човек.

Вещицата Олбрайт каза че си струвало, как мислиш?

20699

5

Новак

31.03 2018 в 08:58

#4, да разбираме ли, че британците са дали на Орбан/Унгария някаква информация, която крият от Боко/България? И в такъв случай за каква солидарност и доверие говорим?
На принципа за лъжливото овчарче - същите тези служби се кълняха, че Садам има химически оръжия да изтрови света - какво се оказа след това - unknown unknowns.
Какво направиха тези служби (и братските им) в Либия и Египет?
Според мен и самите британци не вярват на тези версии.
Защо на времето бойкотираме олимпиадата през 1984? Защото бяхме верни съюзници и проявявахме солидарност с "братските страни". Това не беше ли глупост?! Изпратихме войски в Ирак от солидарност с "демократичната общност" - нещо друго освен ковчезите да се върна от там? Някакъв бизнес, петрол, поръчки?
Ние сме специалисти по това да сме солидарни и да слушаме по-големия брат независимо как се казва той.

13214

4

XR4

31.03 2018 в 03:02

Стефане, нещо май си се позаплеснал...
Великобритания НЕ Е завеждала дело в НИКОЙ съд, за да са нужни каквито и да е доказателства. И вервай ми ти си последния на който англичаните ще покажат каквото и да е(от това което имат-а те явно имат).
Естествено, че няма да извадят папките(заради сините ти очи), защото това значи да си издънят агентите, методите, технологиите и т.н.За да вярваш в противното трябва да си много наивен...
пп.Как ще ми обясниш факта, че точно Орбан(който, както се сещаш, в последно време яко се гушка с путя) изрита руски "дипломати"? М?

23293

3

Стефан

31.03 2018 в 00:21

Добре де. Юрист, и макар и бивш, но министър на правосъдието, да иска вземане на решения на базата на презумпция за виновност ...
Аз по същия начин мога да твърдя, че човекът е за психодиспансера, и да твърдя че съм сериозен.
Глупости без граници ...(((
 
X

Да помогнем на украинските деца!