Депутат на Кунева: ДСБ се отдалечава, защото не успя да овладее Блока

OFFNews 24 януари 2016 в 17:16 5060 14

Депутатът от Реформаторския блок Димитър Делчев.

Реформаторският блок е жизнеспособен проект и ще продължи да бъде коректив в управлението, както му възложиха избирателите и го правихме през последната година. Ръководството на ДСБ се отдалечава от РБ, защото не успя да постигне вертикална структура и да овладее Блока.

Това заяви пред БНР депутатът от Реформаторския блок Димитър Делчев (ДБГ).

"Блокът остана проект, който взима решенията си на базата на равнопоставеност между всички, а не еднолично", добави Делчев и коментира, че с изявленията си председателят на ДСБ подвежда членовете на партията си за истинската причина да излиза в опозиция и да обявява нов проект.

Той изрази разочарование, че партньорската партия си поставя за цел втора политическа сила, при положение, че РБ вече е първа сила в градове като Плевен и Добрич след последните избори.

"За РБ е важно не дали един човек ще надделява в прокурорската или съдийската колегии на ВСС, а какви реформи ще се постигнат в съдебната система, антикорупцията, здравеопазване, образование, администрацията, енергетиката", заяви Димитър Делчев. "Анексът, който ще подпишем до седмица-две с ГЕРБ, ще изведе на преден план най-важните за нас реформи, по които искаме да видим ускорение в следващите 3-6 месеца", каза още той.

Делчев даде пример с втория стълб на пенсионната система, който бе запазен по настояване на реформаторите, както и с гласуването на конституционните промени. Той заяви, че Парламентарната група на Блока ще подкрепи министър Москов, за да продължи реформата в здравеопазването, въвеждането на електронно здравно досие и изготвянето на национална здравна карта, каквито са ангажиментите на Реформаторския блок към българските избиратели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!