Ден преди протеста: Вътрешният министър предлага повече пари за извънреден труд на полицаите

OFFNews 04 юли 2017 в 22:05 8216 6

Ден преди протеста на полицаите вътрешният министър Валентин Радев е решил служителите да получават допълнително възнаграждение за нощен труд, извънреден труд и празници. 

Това става ясно от проект за заповед на Радев, публикуван на сайта за обществени консултации към Министерския съвет на 4 юли. 

Според заповедта всеки отработен час или част от него между 22 часа и 6 часа ще се заплаща допълнително в размер на 25 стотинки. 

За работа на официални празници, независимо дали извънредно, или не, служителите на МВР ще получават допълнително възнаграждение в размер на удвоения размер на две заплати. 

За времето, през което с писмена заповед и/или график, издадени от съответния ръководител, държавният служител е на разположение и се намира извън местоработата си на място, определено в заповедта и/или графика, за всеки час ще се заплаща допълнително по 10 стотинки.

Проектът за закон е публикуван само ден преди началото на националния протест на служителите на МВР с искане за увеличение на заплатите. 

Исканията на синдикатите са увеличението на заплащането да е минимум 15%. Те настояваха и за средства за униформи, но по разпореждане на премиера Бойко Борисов парламентът одобри на първо четене спешни законови промени, с които парите ще бъдат изплатени със задна дата.

Самият Валентин Радев даде да се разбере, че не подкрепя протеста и го приема за политически.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

6

Denis Rizanov

05.07 2017 в 11:21

Самият Валентин Радев даде да се разбере, че не подкрепя протеста и го приема за политически.

Горкият. Тоя май си е повервал твърде много и отказва да приеме, че е на този пост временно. Ало, шминги, не се напъвай бе, цял мандат няма да изкараш.
:)

12032

5

Пенчо

05.07 2017 в 09:52

Offnews.bg вие сте лъжци,това и сега го взимат полицаите.
 
X

Да помогнем на украинските деца!