Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Вътрешният министър: В държавата освен полицаи има и учители

OFFNews 26 юни 2017 в 14:19 3894 0

Министърът на МВР: В държавата освен полицаи има и учители

Държавата освен полицаи има и учители и други групи. Така министърът на вътрешните работи Валентин Радев отговори на въпрос за увеличението на заплатите на полицаите, които обявиха, че излизат на протест на 5 юли.

Радев заяви, че ще работи за увеличение на заплатите на служителите в МВР, но според него това няма как да стане по-рано от приемането на новия държавен бюджет.

"Не искам условия, а аргументи", категоричен е той обясни, че винаги е бил в диалог със синдикатите. На въпрос за искането за среща с него той отговори, че всеки ден се виждал с тях чрез своя зам.-министър Стефан Балабанов и отхвърли твърденията, че е прекратил диалога.

"Няма такова нещо. Не искам да си говорим през медиите - има Съвет за социално партньорство, да говорят там. Не разбирам защо говорят пред медиите , дават интервюта - гледам ги и аз по телевизията като вас. Готов съм по всяко време да се срещнем и процедурата е да се срещна аз с моя заместник - все едно съм аз. Той ми докладва всичко и аз взимам решение", каза той, цитиран от "Фокус".

Според него обаче, ако не се разберат със синдикатите, те щели да искат среща с финансовия министър, а след това е с премиера. "Не се прави така - държавата се управлява по правила", обясни той. 

"Аз отговарям за цялото министерство - най-големият синдикат съм аз. Отговарям за останалата половина, които не са синдикалисти - 26 000. 26 000 имат синдикати, другите нямат. Как си представяте, че аз ще отида да говоря с тях и те ще ми поставят условия. Аз не искам условия - искам истина, аргументи от тях и ги помолих за това на първата ни среща. Вместо да ми дадат аргументи, тръгнаха да говорят по телевизията. Ние управляваме едно ведомство, което не се състои от 8000 членове на този синдикат", каза още той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews