МВР осигури зимни униформи на полицаите посред лято

Борисов се закани да облече МВР-шефове с дебелите дрехи и да ги изкара на улицата

OFFNews 26 юни 2017 в 14:37 12809 5

МВР осигури зимни униформи на полицаите посред лято

Складовете на МВР се оказаха пълни с униформи, както декларира миналата седмица министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Оказа се обаче, че униформите са зимни.

Това стана ясно от изказване на премиера Бойко Борисов, който взе участие в Националното съвещание на ръководството на МВР. Пред шефовете в МВР Борисов заяви, че синдикатите имат право да са недоволни, а той лично се занимавал с проблема месец и половина.

"Трябва Младен Маринов да уволни хора – тези, които са допуснали това с униформите. От всичко, което казват, в това имат право. Дали сте ми една справка, че трябват 10 млн. лв. да възстановим справедливостта. Сега и една друга глупост – готови са им зимните униформи. Трябва веднага да се поправим. Имаш 10 млн. лв., незабавно ги раздай, стига законът да позволява, за летни униформи“, заяви Борисов.

Той нареди незабавно да се изплатят средства за летни униформи, но не защото синдикатите са поискали. "Незабавно да им се изплатят парите, но не защото синдикатите са казали, Господ ми е свидетел, че първата ми работа беше да кажа, че искам да ги облека, да ги приготвим и правителството да покаже отношение към полицаите. Вие се мотахте, за да може сега синдикатите да кажат, че под натиск се е направило. Месец и половина се занимавам с това“, подчерта той.

"Да ви облека ли сега със зимните дрехи дави изкарам на улицата? Веднага парите, да отидат да си купят дреха, къс ръкав, лека дреха, да му е удобно да отиде да работи. Милиарди изплатихме, не искам за 10-15 млн. лв. въобще да става дума. Ако не стигнат 10 млн. лв., 15 млн. лв. ще им дадем. Колкото трябва ще им дадем. Тук имат основание. Пари има и всичко има, избутайте ги бързо“, категоричен бе премиерът, цитиран от "Фокус".

Той отново каза, че правителството е плащало дългове. „В първия мандат, първото нещо, което направихме, беше да платим като правителство с парите на данъкоплатците, т.нар. „Пантери“, „Спартани“ или т.нар. половин милиард лева. Помните времето на предишните правителства – и на Орешарски, и на всички останали. С всяко едно такова, задълженията после нарастват. Ние чистим, те нарастват. В пожарната вече всички имат нови пожарни. Получавате най-доброто, което има като техника", заяви той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14344

6

Nibble

27.06 2017 в 10:35

За едно нещо НСО не трябва въобще да се притеснява....... Този от снимката, няма никаква опасност да се удави...... Просто той не може да потъне ..... Главата му ще изплува, дори и да носи щанга от сто кила.....Той е премиера с най-голяма "плаваемост"....

11719

2

Краси

26.06 2017 в 17:08

Единия вицепремиер гони тротинетки по Слънчев Бряг, други доставят зимни униформи при 40 градуса жега - пълен хаос.
Борисов успешно се справи със задачата, да състави правителство, в което всички да имат IQ под неговото ниво. Но от такова правителство могат да се очакват само трагикомични резултати, не и нещо свястно.
Видяхте ли, кого избирате вече за трети път, бе ОВЦИ!

63994

1

Red or Dead

26.06 2017 в 15:47

ХАХААА....ТРЪПНА В ОЧАКВАНЕ...
дали пък този ТИКВЕН пиар няма да му изяде...ТИКВЕНИКА....