БСП: Заплашват наш депутат заради въпрос за областния управител на Хасково

Йорданка Веселинова 30 ноември 2022 в 15:00 1316 0

Иван Ченчев

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Иван Ченчев, БСП

Народната представителка от БСП Смиляна Нитова е заплашвана заради вчерашния си въпрос за областния управител на Хасково Минко Ангелов, заяви съпартиецът ѝ Иван Ченчев от трибуната на Народното събрание, показвайки снимки на полученото от Нитова съобщение със заплахи.

Вчера депутатката зададе въпрос на служебния премиер Гълъб Донев. От отговора му стана ясно, че Минко Ангелов е подал оставката си след подадени сигнали срещу нето за участие в контрабандни канали за внос от Турция. По сигналите работят МВР, ДАНС и прокуратурата.

БСП пита служебния премиер Гълъб Донев за сигнал срещу областния управител на Хасково

Днес Иван Ченчев заяви, че след въпроса си Нитова е получила есемеси със заплахи.

Той посочи, че съобщението е дълго и завършва така: "Ще ви помогна на следващи избори да нямате депутат от еди-кой си МИР (многомандатен избирателен район)".

"Тук не става дума за кохорти, г-н президент, тук става дума за народни представители. Виждаме какво е кадруването на служебното правителство, но БСП няма да допусне което и да е длъжностно лице в държавата да си позволява да заплашва народни представители, както от групата на БСП, така ще бъдем солидарни с всеки един от вас, който задава въпрос, върши си работата като народен представител и се случва това, което се случва", добави той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови