Борисов звъни на министрите посред нощ. Ако не вдигнат, праща патрулката

OFFNews 03 януари 2016 в 20:21 35614 35

Всъщност когато не мога да заспя, особено когато нещо важно има да се случва, гледам тавана и си проигравам различни варианти. Случва се да стана в 3-4 ч. сутринта и звъня по телефона на колеги министри или шефове на агенции, ако имам да си изясня даден въпрос. Когато не мога да намеря някой, пращам патрулката да им каже да вдигнат телефона, защото има някои, точно семейните. Имам такъв случай, звъня неколкократно на колега, питам "Спиш ли?", никой не спи, всеки вика „Не, не, как ще спя?“ и в това време чувам жена му да вика: „Кой идиот ти звъни по това време?“

Това заявява министър-председателят Бойко Борисов в интервю за утрешния брой на вестник "Труд".

ГЕРБ има 5 възможности за кандидат за президент, съобщава премиерът. Същевременно Борисов уточнява, че той няма да се кандидатира за президент.

Борисов още не е споделял номинациите си със своите съпартийци: "Чакам да видя към юни, юли в какво състояние ще е държавата, кои сектори ще са по-добре, за да си направя сметка дали мога да оголя някой от тях, като взема потенциален кандидат за президент."

По принцип е много трудно, защото и за хубаво, и за лошо, ГЕРБ трябва да има позиция. Винаги. За всичко, и то категорична. Даже навремето ДПС или други по-малки партии се явяваха балансьори. Коалициите зависеха тогава от третата по големина партия ДПС. Сега стана обратното. Балансьор в парламента е голямата партия ГЕРБ. Нека някой политолог да ме обори дали това не е така, призовава премиерът.

Без ГЕРБ никоя друга партия не може да направи правителство. В същото време тия, които говорят за предсрочни избори, а искаха от мен да им се кълна, че няма никога да отида на предсрочни избори, и аз го изпълнявам това като ангажимент към тях, знаят прекрасно, ако минат границата на добрия тон и правителството си тръгне, защото то не може да падне, а може да си тръгне, един месец след това, след изборите, те ще трябва да дойдат при мен да си говорим за правителство. Просто няма да има среща, казва Борисов.

С Радан Кънев си честитихме Коледа, желая му във всяко едно отношение само добри неща да му се случват. Давам го за пример, защото той е най-амбициозен от всички опозиционни партии в парламента. Хипотеза – спечелва предсрочни избори. Приемаме, че е първа политическа сила. Ако след своята опозиционна дейност в парламента е свалил това правителство, е естествено да не участваме в никакви разговори с него. И трябва да отиде при БСП, при ДПС, да се разбере с тях. Ако си го представяте технологично, аз не мога да си го представя добре, защото сега аз съумявам с много усилия и нерви и стискане на зъби в някои случаи, но имам добър диалог и с БСП, и с ДПС, и с АБВ и с ПФ, с колегите министри от Реформаторския блок. Е, невинаги всичко е гладко, но винаги може да намерим решение, заявява премиерът.

Така че всяка конфигурация в подобен аспект – само ще похарчим пари, ще унищожим стабилността, няма задълго след това да може да се направи правителство, ще се въртят служебни правителства, а това си е просто блокиране на държавата. Затова в парламента ни е трудно, защото ГЕРБ всичко това го отчита. Моите съпартийци имат много, много какво да им кажат и на реформаторите, и на ДПС, и на БСП, но знаят, че ако ние тръгнем в тази посока, вече няма кой да крепи. Видяхте местните избори – в какво състояние са партиите. Тогава ДПС стоеше по-добре, сега с конфликта вътре, който възникна, със сигурност това е сътресение. Затова да се стягаме, да работим, да си доусвояваме фондовете като държава, да си строим инфраструктурата, природата да ни е чиста. Повече пари и то много дадохме и за армия, и за образование, и за култура, и за спорт, и за пенсионерите, казва Борисов.

Ако от 12 до 13,30 ч. съм в ресторант и обядвам, това ще се приема за нормално. Или в столовата. Още от спортната си кариера аз не закусвам, не обядвам, само вечерям, тъй като тренирахме двуразово и не обичах да ми е пълен стомахът през деня. В обедната почивка за час и половина като отидеш да поиграеш, да ти се изветри главата, след това като се изкъпеш и започва денят наново. Защото аз до обяд съм направил поне 15-20 срещи. Министър след министър. Всеки излиза с да или не. Това превключване от тема в тема... Нито една тема не можеш да не я оцениш. Като спортуваш един час – всеки знае, че работя и в събота, и в неделя, в 7,30 ч. сутрин съм на работа. Пожелавам на всеки да използва обедната почивка за спорт. Ако идват гости, отивам след това. Но съм си въвел час и петнадесет минути задължителен спорт. Който иска да ми намери кусур - заявява Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!