Борисов: Това го говоря отдавна, не съм виновен за дестабилизацията

OFFNews 28 юни 2014 в 21:17 8554 28

Бойко Борисов

Не съм го казал за първи път днес, за да може това да бъде използвано срещу мен с обвинения за дестабилизация на финансовите институции.

Това написа във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, с което продължи задочния диалог с финансовия министър Петър Чобанов въпреки предупреждението на БНБ към партиите да спрат да говорят за банките.

"Наглостта на управляващата коалиция вече минава всякакви граници. Виждам, че не са си извлекли никакви поуки, не са си отчели никакви грешки и се опитват да прехвърлят отново вината от болната глава на здравата. От една година твърдя, че с псевдопремиер Орешарски и това недоразумение за финансов министър Чобанов нищо добро не очаква държавата“, категоричен е Борисов.

Всички знаят – и БНБ, и банкерите, и експертите, че се опитвам всячески да подкрепя техните опити за стабилизиране на системата, подчерта той.

„Това обаче не отменя категоричното ми право да искам хората и международните партньори да имат доверие в заслужаващи ги управници. Тези, които в момента са на власт доказаха, че не могат да управляват и затова нямат право да преговарят с международните институции“, написа в социалната мрежа Борисов.

По-рано днес Бойко Борисов обяви, че ще поиска на срещата с президента утре в понеделник да има смяна на премиера и на финансовия министър.

Борисов отново заяви, че е необходимо веднага да се емитира нов дълг от поне 5-6 млрд. лева.

В отговор финансовият министър Петър Чобанов посочи, че „свръхемоционалните политически послания на Борисов водят до дестабилизация на държавата".

Интензивността на изявите на Борисов градира до неконтролируемо и некомпетентно говорене по чувствителни теми, каквито са финансовата сигурност и стабилността на държавата. Това е политическо пресиране на обществото и води до излишен смут, категоричен е Чобанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!