Quantcast

Чобанов: Свръхемоционалните послания на Борисов водят до дестабилизация на държавата

OFFNews Последна промяна на 28 юни 2014 в 12:42 4093 16

Снимка Архив

Петър Чобанов

"Днешните свръхемоционални политически послания на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов водят до дестабилизация на държавата".

Това заяви министърът на финансите Петър Чобанов в своя позиция по повод днешното изказване на Бойко Борисов, че утре на срещата при президента ще поиска в понеделник банките да отворят с нов финансов министър и премиер.

Той допълни, че интензивността на изявите на Борисов градира до неконтролируемо и некомпетентно говорене по чувствителни теми, каквито са финансовата сигурност и стабилността на държавата. Според него това е политическо пресиране на обществото и води до излишен смут.

Чобанов настоя още да спрат опитите за дестабилизация. Той обясни, че вече има дата за предсрочни избори, политическите консултации са в ход, а лидерите на парламентарно представените партии търсят най-добрата формула за бъдещето на страната и целят да се преодолее политическата нестабилност, която наблюдаваме след евроизборите.

Финансовият министър също така подчерта, че политическите преговори се водят в НС, а не в сутрешните блокове на националните телевизии.

"Оценката за работата на правителството и дългосрочната фискална стабилност на България е дадена от международната инвестиционна общност и намери израз в рекордно ниската лихва от 2.95 % за десетгодишни облигации", допълни министърът.  

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.07 2014 в 14:39


МАРШ В БЕЛИЯ АВТОБУС!!!

29.06 2014 в 06:15

На изборите ИЗБОРА ша е един ...........АНТИТИКВА!!!!!!!

28.06 2014 в 23:08

Кое е дестабилизация бе, нaглецо прост? Това, че фактите говорят ли, бе грешко на природата!? 5млрд дългове само за една година(че даже се хвали, били с ниска лихва - срам и позор), спрян Южен поток, както всички европейски фондове, хаос в здравеопазването, провал във финансовата сфера, 0 реформи... гаф след гаф.... безсрамник, неден! Марш от там, че си за съд!

28.06 2014 в 22:50

До:Марийка
Ааа , той Сретан още не е играл.Никога не е късно...

28.06 2014 в 20:41

Само СРЕТАН може да спаси България и да стане национален герой на РБ!!!

28.06 2014 в 20:38

Кой има интерес България да фалира, въпреки че не е заплашена от фалит? Едно грубо политическо безочие може да твърди обратното, защото е в предизборна ситуация и не може да спечели изборите на крилете на ентусиазма, а на крилете на паниката. Това каза по bTV психиатърът д-р Николай Михайлов, коментирйки изявлението на Бойко Борисов, че държавата е фалирала.

Той обявява страната във фалит и нагнетява паника пред погледите на хората, на които предметите се мерджелеят, допълни той.

28.06 2014 в 20:32

В математиката има метод наречен: доказателство, чрез допускане на обратното! Да допуснем, че чобанина има право и Бойко наистина с изкаванията си дестабилизира банковата система. Остава обаче въпроса: що за банкова система е тази, която след едно изказване се дестабилизира? КОй стои зад тази система? Къде отиват парите от тези банки?

28.06 2014 в 17:30

„Вярвайте на банковата система, не вярвайте на Бойко Борисов. За мен това е безпрецедентен акт, който мога да сравня с това, което Нерон е направил в Рим. Да атакуваш по този начин стабилността на държавата, само за да се върнеш на власт, за мен е равносилно на престъпление.

Какво основание за намеса на МВФ може да има, при положение че пласираме емисия на 2.95 на световните финансови пазари. Дали световните и финансови пазари са в течение с икономическото и финансово състояние на страната или Бойко Методиев Борисов от Банкя. Чия финансова експертиза е по-надеждна?!

С атаките срещу банковите институции трябва да се заемат службите за сигурност и ако се налага да арестуват политици трябва да го направят днес, а не утре”.

При управлението на император Нерон избухва най-големият пожар в Рим, който опустошава 11 от 14-те района на древния град. Пожарът бушува шест дни и седем нощи. Нерон е набеден от мълвата за подпалвач, той спешно се нуждае от виновници, които да поемат вината за бедствието и за отговорни са посочени християните. След това в Рим тръгва вълна от убийства, погроми и арести.

28.06 2014 в 16:26

Не е случайно, че да се заглуши политическата криза, която е свързана с ужасиите в енергетиката, здравеопазване, всички сектори, та в тази връзка създадоха банковата-финансовата криза! Вижте се, вижте, че всеки казва, недейте да критикувате за да не се дестабилизира още повече финансовото състояние! Забележете, че всеки, който каже нещо за това уродливо управление и правителство е нагнетяване на напрежение и дестабилизиране на финансовата система! Врътката е перфектна и нека някой да каже, че няма задкулисие! ОСТАВКА БОЛНИ МОЗЪЦИ!

28.06 2014 в 16:14

на крив ... вълната му пречи.от къде е намериха тази карикатура