Чобанов: Свръхемоционалните послания на Борисов водят до дестабилизация на държавата

OFFNews 28 юни 2014 в 12:42 5181 16

Снимка Архив

Петър Чобанов

"Днешните свръхемоционални политически послания на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов водят до дестабилизация на държавата".

Това заяви министърът на финансите Петър Чобанов в своя позиция по повод днешното изказване на Бойко Борисов, че утре на срещата при президента ще поиска в понеделник банките да отворят с нов финансов министър и премиер.

Той допълни, че интензивността на изявите на Борисов градира до неконтролируемо и некомпетентно говорене по чувствителни теми, каквито са финансовата сигурност и стабилността на държавата. Според него това е политическо пресиране на обществото и води до излишен смут.

Чобанов настоя още да спрат опитите за дестабилизация. Той обясни, че вече има дата за предсрочни избори, политическите консултации са в ход, а лидерите на парламентарно представените партии търсят най-добрата формула за бъдещето на страната и целят да се преодолее политическата нестабилност, която наблюдаваме след евроизборите.

Финансовият министър също така подчерта, че политическите преговори се водят в НС, а не в сутрешните блокове на националните телевизии.

"Оценката за работата на правителството и дългосрочната фискална стабилност на България е дадена от международната инвестиционна общност и намери израз в рекордно ниската лихва от 2.95 % за десетгодишни облигации", допълни министърът.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!