Quantcast

Борисов: В понеделник банките да отворят с нов премиер и финансов министър

Ивайло Анев Последна промяна на 28 юни 2014 в 10:02 9491 32

Бойко Борисов.

"Утре ще искам при президента в понеделник банките да отворят с нов финансов министър и премиер" това каза в ефира на BTV бившият премиер Бойко Борисов.

"БСП, ДПС, "Атака" казват: "Ние се провалихме, елате, спасете държавата." Тогава съм готов на всякакви компромиси. При нас имаше финансова дисциплина, имаше еврофондове, имаше строителство Без да го кажат, няма никакъв шанс", категоричен бе Борисов.

Борисов обясни, че нов заем е нужен, за да се "подпрат" и Валутният борд, и банките. Трябват пари, иначе ще изтеглят резерва и държавата ще остане без бушони, предупреди той. И декларира, че е готов да участва при президента в обсъждането на всякакви сценарии за стабилизиране на държавата и вземането на нов заем.

"Сега вече е нужно парламентът да работи, за да даде мандат на Международния валутен фонд (МВФ), което, чисто законодателно ще отнеме около месец, включително да се емитира веднага нов дълг от поне 5-6 млрд. лв.", подчерта той, след като доскоро негодуваше, че управляващите ще теглят заем.

Борисов обясни, че след вчерашните консултации било премълчано, че той се е съгласил с датата на ДПС при условие за оставки на Орешарски и Чобанов.

"Разумната дата беше 14 септември. ДПС казаха или 5 или 12 октомври. БСП искаха или юли или 12 октомври. Казах, че приемам датата на ДПС, за да успокоим хората, че си отивате", обясни бившият премиер.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.06 2014 в 10:23

Много тъп и нахален. Бай Бойко все повече ми заприличва на Бай Ганю и Бай Тошо.

29.06 2014 в 08:46

Борисов е безотговорен политик! Поведението му в тази ситуация е напълно идиотско. Единственото, което успява да докаже в настоящата криза, е, че е напълно негоден да управлява държавата.

29.06 2014 в 08:29

Дано най-накрая заблудения матрял да се осъзнае с каква мутра си има работа.Готов е да фалира банковата система и да хвърли страната в хаос, само е само пак да се върне на власт.И после- Той, спасителят в ръжта и Пеевски да клатят матряла както си искат.

29.06 2014 в 00:05

С квиченето за 5-6 млрд евреобоеца Бойко минира България за посления нейн край! А единствено кой квичи...

28.06 2014 в 19:19

Ннява, няма и пак няма да се уреди далаверата на тоз банкански вдиотен дебил, разкрякал се по ТV и по улиците. Бугарите от глупост го направиха премиер от Банкянския далавераджия им гепи 1 млрд от здравните вноски, 4 млрд от фискалния резерв, сключи заем за 3 млрд, продаде на безценица Булгартабак, продаде държавните дялове в ЕРП,та, гепи всички резерви в държавните дружества, останали от тройната, гепи всички пари от всякакви резерви на държавата, контролираше за себе си контрабандата,
И СЕГА НАГЛЕЦА - МЕРАК ОЩЕ ДА ГРАБИ

28.06 2014 в 18:24

ИДИОТ

28.06 2014 в 17:37

ДАНС откри телефонни линии за сезиране във връзка с дестабилизацията на банковата система. Освен на телефоните 866 22 11 и 814 70 95, сигнал може да бъде изпратен и на електронен адрес: [email protected] .

В събота сутрин, председателят на най-голямата парламентарно представена партия ГЕРБ Бойко Борисов, без предварителен анонс, се включи в ефира на две национонални телевизии. Смятаме, че с изявленията си в ефира на бТВ и на Нова телевизия, Бойко Методиев Борисов полага усилия за задълбочаване на проблемите около банковата система на Република България. Нещо повече, без да са налице каквито и да са факти, Борисов обвързва развитието на политическите процеси със спестяванията на хората, които са депозирани в банкови институции. Вън от съмнение е, че с непремерените си изявления и целенасочени внушения, Борисов цели да внуши и да предизвика банкова криза, което е пряко нарушение на националната сигурност.

Призоваваме компетентните български институции – Криминална полиция, Държавна агенция “Национална сигурност”, Софийска градска прокуратура, Върховна касационна прокуратура, Комисията за финансов надзор и Съветът за електронни медии – да предприемат незабавни действия по пресичане опитите на български партиен лидер да предизвика банкова криза и оттам да създаде предпоставки за заплаха за националната сигурност.

Настоящият сигнал можете да изпращате на мейл: [email protected]

Стенограми от интервютата на Борисов, в които прави опити за дестабилизация на банковата система и заплашва националната сигурност на Република България:

http://focus-news.net/opinion/2014/06/28/28949/borisov-i-tsacheva-za-konsensusnata-data-za-predsrochni-izbori-i-stab ilnostta-na-institutsiite.html

http://focus-news.net/opinion/2014/06/28/28952/boyko-borisov-nezabavna-politicheska-promyana-chrez-ostavka-na-pravit elstvoto.html

28.06 2014 в 17:34

„Вярвайте на банковата система, не вярвайте на Бойко Борисов. За мен това е безпрецедентен акт, който мога да сравня с това, което Нерон е направил в Рим. Да атакуваш по този начин стабилността на държавата, само за да се върнеш на власт, за мен е равносилно на престъпление.

Какво основание за намеса на МВФ може да има, при положение че пласираме емисия на 2.95 на световните финансови пазари. Дали световните и финансови пазари са в течение с икономическото и финансово състояние на страната или Бойко Методиев Борисов от Банкя. Чия финансова експертиза е по-надеждна?!

С атаките срещу банковите институции трябва да се заемат службите за сигурност и ако се налага да арестуват политици трябва да го направят днес, а не утре”.

При управлението на император Нерон избухва най-големият пожар в Рим, който опустошава 11 от 14-те района на древния град. Пожарът бушува шест дни и седем нощи. Нерон е набеден от мълвата за подпалвач, той спешно се нуждае от виновници, които да поемат вината за бедствието и за отговорни са посочени християните. След това в Рим тръгва вълна от убийства, погроми и арести.

28.06 2014 в 17:25

До krassimir

Забравяш, че президентът назначава служебното правителство, а Плювналиев е гербаджийска подлога.

28.06 2014 в 17:06

Май ще трябва да си сменя ника-"бОйко бОрисов е престъпник",защото пее в един "хор"с престъпниците ,които се опитват да съсипят държавата .Искат да ловят рибата в мътна вода...или по-точно най-лесно се краде в суматохата и страхът,който насаждат за фалит на банките и държавата.Хора не се поддавайте на лъжите им.