Борисов обяви предложенията за нови министри

OFFNews 10 септември 2018 в 11:37 8219 2

Премиерът Бойко Борисов обяви имената на кандидатите за министри в трите министерства, чиито ръководители подадоха оставки заради тежката катастрофа край Своге.

Това той направи след края на провелия се тази сутрин коалиционен съвет.

В четвъртък оставките на Валентин Радев (досега министър на МВР), на Николай Нанков (МРРБ) и на Ивайло Московски (министър на транспорта) ще бъдат внесени за гласуване в Народното събрание. Борисов призова лидерите на парламентарните групи да осигурят необходимото мнозинство за вота.

"Не можем да кажем, че имат пряка вина за катастрофата и нещастието, но и не можем да се направим, че нищо не се е случило както предишни мандатоносители", каза министър-председателят.

За да спрат спекулациите, ще обявя и кандидатите, които предлагаме. Бяха обсъдени много имена, добави премиерът.

За вътрешен министър ще бъде предложен досегашният главен секретар на МВР Младен Маринов. За Министерството на транспорта - досегашният заместник-министър на икономиката Александър Манолев. А за министър на регионалното развитие и благоустройството Борисов предлага Петя Аврамова - депутат от ГЕРБ, зам.-председател на комисията по регионална политика в парламента и бивш заместник-кмет на Враца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

2

kokoten

10.09 2018 в 14:19

...да не говорим за една от най-тъпите пАтки раждали се някога във Враца-Петя Аврамова...Господ да ни е на помощ,братя....няма край,мъката мутренска....

11671

1

безпартийна

10.09 2018 в 12:53

Да им имам на ГЕРБ дългата листа с професионалисти, щом опряха до Младен Маринов за МВР. Има дълга листа, но с послушковци и некадърници.