Борисов: Няма да се регистрираме в парламента

OFFNews 10 ноември 2013 в 10:19 12342 18

Бойко Борисов. Снимка: ГЕРБ
Бойко Борисов. Снимка: ГЕРБ

 

Във вторник ГЕРБ няма да се регистрира в парламента, защото първа точка е избирането на заместник-председател на парламента на мястото на Христо Бисеров. ГЕРБ няма да участва в избор, обслужващ задкулисието, докато ДПС не даде политически отговор за Христо Бисеров.

Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с членове на ГЕРБ от структурите на Велико Търново на семинар в Стара Загора.

Във вторник ще видим дали този път „Атака” ще гласува пряко за човека на ДПС за заместник-председател на парламента, каза Борисов.

Докато народът гласува за БСП, ДПС и „Атака” – нищо няма да се оправи. Докато „Атака” държи БСП и ДПС на власт, ГЕРБ е единствената партия, която проби бастионите на ДПС. На последните избори над 2500 души в Гърмен гласуваха за ГЕРБ, въпреки заплахите от ДПС. Как е възможно – Местан да говори, че не знаел нищо за Бисеров, след като Местан и Бисеров са един уникален тандем в Народното събрание? Те са едно цяло. Йордан Цонев и Бисеров са внесли закон за офшорките заедно. Сигурен съм, че сега Бисеров много го боли от случващото се, защото той беше човекът, който ни питаше в парламента – „боли ли като ни вадят зъбките”. Тези хора, със своите действия, отвращават все повече хора. Натискът от ДПС върху елегантната дама БСП е чудовищен. Дамата се гърчи в страшни конвулсии. Всички министри са на ДПС, БСП имат само един – Ангел Найденов, каза Бойко Борисов.

Страх ги е от избори

Следващата година през септември никой няма да иска да управлява България след всичко това, което се случва сега при управлението на Орешарски, БСП, ДПС и „Атака””, заяви пред членовете на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него, днешните управляващи вече са изхарчили всички пари за следващата година, които очакват като приходи.

Спирането на пенсионната реформа до 2015 година е голямо безумие. Няма експерт, който въпреки изрична препоръка на Брюксел и при застаряване на населението и нарастване на безработицата да замрази пенсионната реформа. Това е див популизъм. В подобни действия няма никаква експертност и Орешарски повече не може да се нарича експерт, коментира Борисов.

Ако са верни всички социологически проучвания, които излизат, БСП още утре сутрин ще искат да направят избори. Но понеже ги е страх и виждат всеки ден, че хората не ги искат, не искат избори, отбеляза председателят на ГЕРБ и допълни: „Нашата социология са хората, с които се срещаме, и навсякъде влизаме от централните входове, а не като тях – през задните”.

Да не репресират студентите

Според Борисов, студентската окупация е протест, който засрамва голяма част и от интелигенцията, и от партиите.

Когато в Турция протестираха студентите, научи целият свят. И днес студентската окупация в България е водеща новина в европейските и световните медии. И тези, които маскарят студентите, са безсрамници. Искат да омаловажат енергията на младите хора, защото са много силни в конспирациите и днес правят същите конспирации, които ни приписваха на нас, коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов призова  всички партии да наблюдават внимателно какво ще се случи със студентите – окупатори, "за да не бъдат подложени с изпити и оценки на същата репресия, на която са подлагани днес членове на ГЕРБ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!