И Местан, и Борисов попитаха "Кой?"

Елица Мартинова 07 ноември 2013 в 13:57 6532 20

Лютви Местан и Бойко Борисов
Лютви Местан и Бойко Борисов

 

Въпросът "Кой?", превърнал се в символ на протестите през последните пет месеца , бе зададен и от председателя на ДПС Лютви Местан. Той обаче бе поставен в различен от обичайния контекст и бе по адрес на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Кой и защо има достъп до класифицирана информация", попита в кулоарите на парламента председателят на ДПС. Въпросът му бе по повод сутрешното изказване на Цветанов, в което бившият вътрешен министър коментира сигнала срещу Христо Бисеров.

"Това, което се говори, е свързано със сериозни финансови преводи от една държава към друга", каза по-рано днес Цветан Цветанов.

Малко по-късно от пресцентъра на прокуратурата изпратиха съобщение, в което уточниха, че Бисеров наистина е разследван за финансови трансфери до Сейшелските острови.

"Бих искал да попитам има ли хора в българската държава, които се ползват с привилегията да имат достъп до класифицирана информация и след като тези факти стават известни, кога и по какъв ред са се добрали до класифицирана информация", посочи председателят на ДПС.

Местан още веднъж изтъкна, че не е разполагал с информация за сигналите срещу Христо Бисеров. Той коментира, че за последно е видял бившия депутат на ДПС в понеделник и не знае дали Бисеров е в България или се намира извън страната.

Отговорът от редиците на ГЕРБ не закъсня. Минути след коментара на Местан експремиерът Бойко Борисов отвърна на атаките във Facebook. Според лидера на ГЕРБ ДПС правят опит да изместят темата, фокусирайки се върху коментара на Цветанов. 

По думите на Борисов същинският въпрос е как почетният председател на ДПС Ахмед Доган е разбрал за сигналите срещу Бисеров, защото според експремиера това е била причината за напускането на Бисеров:

Но основният въпрос, който следва от тук, е - кой докладва на Доган операцията срещу Бисеров? Кой предупреди висшето ръководство на ДПС да се отърве от политика Бисеров, преди да му бъде поискан имунитетът? Кой изнесе информацията от службите и я занесе в сараите, за да може днес разследването да се води срещу гражданина Бисеров, а не срещу политика Бисеров? След като вътрешният министър и ресорен вицепремиер Цветлин Йовчев сутринта твърдеше, че не знае за разработката на ДАНС, кой тогава изнесе информацията? Поздравявам прокуратурата в лицето на главния прокурор за смелите и безкомпромисни действия!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!