Quantcast

И Местан, и Борисов попитаха "Кой?"

Елица Мартинова Последна промяна на 07 ноември 2013 в 13:57 5782 20

Лютви Местан и Бойко Борисов
Лютви Местан и Бойко Борисов

 

Въпросът "Кой?", превърнал се в символ на протестите през последните пет месеца , бе зададен и от председателя на ДПС Лютви Местан. Той обаче бе поставен в различен от обичайния контекст и бе по адрес на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Кой и защо има достъп до класифицирана информация", попита в кулоарите на парламента председателят на ДПС. Въпросът му бе по повод сутрешното изказване на Цветанов, в което бившият вътрешен министър коментира сигнала срещу Христо Бисеров.

"Това, което се говори, е свързано със сериозни финансови преводи от една държава към друга", каза по-рано днес Цветан Цветанов.

Малко по-късно от пресцентъра на прокуратурата изпратиха съобщение, в което уточниха, че Бисеров наистина е разследван за финансови трансфери до Сейшелските острови.

"Бих искал да попитам има ли хора в българската държава, които се ползват с привилегията да имат достъп до класифицирана информация и след като тези факти стават известни, кога и по какъв ред са се добрали до класифицирана информация", посочи председателят на ДПС.

Местан още веднъж изтъкна, че не е разполагал с информация за сигналите срещу Христо Бисеров. Той коментира, че за последно е видял бившия депутат на ДПС в понеделник и не знае дали Бисеров е в България или се намира извън страната.

Отговорът от редиците на ГЕРБ не закъсня. Минути след коментара на Местан експремиерът Бойко Борисов отвърна на атаките във Facebook. Според лидера на ГЕРБ ДПС правят опит да изместят темата, фокусирайки се върху коментара на Цветанов. 

По думите на Борисов същинският въпрос е как почетният председател на ДПС Ахмед Доган е разбрал за сигналите срещу Бисеров, защото според експремиера това е била причината за напускането на Бисеров:

Но основният въпрос, който следва от тук, е - кой докладва на Доган операцията срещу Бисеров? Кой предупреди висшето ръководство на ДПС да се отърве от политика Бисеров, преди да му бъде поискан имунитетът? Кой изнесе информацията от службите и я занесе в сараите, за да може днес разследването да се води срещу гражданина Бисеров, а не срещу политика Бисеров? След като вътрешният министър и ресорен вицепремиер Цветлин Йовчев сутринта твърдеше, че не знае за разработката на ДАНС, кой тогава изнесе информацията? Поздравявам прокуратурата в лицето на главния прокурор за смелите и безкомпромисни действия!

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.11 2013 в 21:38

Ясно е, че доган и местан са били уведомени преди прокуратурата. И независимо, че натириха Бъркащия н'ам къде си, резилът е голям. Бисеров е тарикат и хитрец, но все си мисля, че част от тези сметки не са негови, а на някой друг... Явно са го засекли някакви други служби, защото ако чакаме нашите...

07.11 2013 в 18:27

Няма кой друг с анонимен донос да предопреди и Доган,освен мекерето Бареков.

07.11 2013 в 18:13

Аз подозирам нещо повече:
Финансовите операции на Бисеров на Сейшелите са отдавна и то със знанието на Доган. Но сега Бисеров с нещо е станал политически неудобен и по нареждане на Доган верноподаниците му в Прокуратурата уж откриват далаверата...

07.11 2013 в 18:07

Кой е сега пък този Гуци бе, Галфон?... От прякори и пиздоними, упс псевдоними, съвсем им изпуснах края кой кой е.

07.11 2013 в 17:27

Няма какво да ги питаме. Истината няма да излезе нито от политиците, нито от службите, нито от съдебната система. Важното е хората да се събудят. Да коментират на глас. Да им покажат, че глупавите лъжи вече не минават. Едва ли това ще промени много неща, но поне да се види, че хората не са такива идиоти за каквито ги мислят.

07.11 2013 в 16:44

Само напомням, че един доклад преди 5г беше на бюрото на Станишев и той не го върна, а това направи Борисов, като докладът му беше върнат от "будния гражданин" Алексей Петров. Само напомням за достъпа до класифицирана информация. КОЙ?

07.11 2013 в 16:19

:-) Ах, няколко сантима?! Носът му стигна океана.

07.11 2013 в 16:12

...Явно дпс има класифицирана за самата себе си информация, много по-богата от тази на ДАНС...

Това е от поста ми по-горе.

Да де - уцели десятката, ама я питай местан, да видиш как ще мълчи като комуне в Дирекцията на полицията...

07.11 2013 в 16:11

Достъп до класифицирана информация.....стига тези смешки! Лицето Георги Христозов шеф на БЕХ няма такъв достъп...а си стой на поста.....негов пръв ментор е лицето с "тежко онкологично заболяване" Христо Бисеров....и то вече 20 години....

07.11 2013 в 16:03

Всички се правят на ощипани. Материали има за всички. И тяхното движение не е от ДАНС в посока "сараите", а точно обратното. Когото реши Доган си го поръчва на службите и дава събраните материали.