ГЕРБ пращат на прокурор полетите на Станишев с Авиоотряд 28

Елица Мартинова 06 ноември 2013 в 16:49 2738 6

Авиоотряд 28. Снимка: БГНЕС
Авиоотряд 28. Снимка: БГНЕС

 

След като днес в парламента стана ясно, че управляващите ще сезират Прокуратурата за полетите на експремиера Борисов с Авиоотряд 28, ГЕРБ решиха да отвърнат на удара.

От пресцентъра на партията изпратиха съобщение, че ще сезират прокуратурата за полетите на Тройната коалиция с правителствените самолети.

„Сигнал за разследване на управлението на Авиотряд 28 и Министерството на транспорта и съобщенията в периода 2005 – 2009 година ще внесат народни представители от ГЕРБ до главния прокурор Сотир Цацаров“, уведомяват бившите управляващи в прессъобщението си до медиите.

Освен това, народните представители от ГЕРБ ще сигнализират главния прокурор за нарушения при сделката за закупуването на 2 нови самолета „Еърбъс 319“ за нуждите на Авиоотряд 28, информират още бившите управляващи.

Решението на ГЕРБ идва, след като целият парламентарен ден днес премина в дискусия по полетите на бившия премиер Борисов.

Дебатът по темата премина във взаимни обиди и нападки от двете страни на залата, като изказванията на депутатите включваха теми като силиконови бомби и шкембе чорба.

Депутатите обсъдиха дори въпроса мъжка или женска компания предпочитат премиерите на ГЕРБ и „Тройната коалиция“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови