Борисов: Няма да правим коалиция с ДПС, а с бой нищо не се постига

OFFNews 27 март 2014 в 22:16 4159 4

„Никаква коалиция не готвим с ДПС. Няма промяна в отношенията ни. Ние сме единствената партия, която не е правила коалиции с никого”, коментира Бойко Борисов в интервю пред bTV.

Според него срещата му с Лютви Местан на по кафе е станала напълно случайно. На нея лидерът на ГЕРБ и този на ДПС се споразумяха по въпроса за квотите в ЦИК. Това споразумение дойде като шок за коалиционните партньори на ДПС - БСП.

За Борисов обаче резултатът от консенсуса е породен от това, че той е „човек, който обича да прави хората щастливи, доволни, да им е удобно".

„Като млад обичах да се бия, да раздавам шамари, но с бой нищо не се постига”, коментира още той.

Двамата с Местан се споразумели, че избирателният закон не е справедливо направен, защото от 19 квоти в ЦИК само 6 са на ГЕРБ - партията с най-много гласове, а Движението за права и свободи има равен брой представители с "Атака", но имало 14 души повече в парламента.

Местан пък признал на Борисов, че партията му е ощетена откъм места в ЦИК и има право на равен брой "свои" хора там, колкото са тези на БСП.

Борисов каза още, че „няма партия, която да е построила толкова, колкото ГЕРБ” и че ако партията му не се върне на власт, АМ „Струма” няма да бъде довършена.

„Тактиката на „опорните точки“ на управляващите е да се говори за всичко друго, което не е свързано с огромното харчене на пари, с големите безобразия, които причиниха. Това е тяхната цел”, разсъди Борисов.

Той изрази недоволство, че едва ли има министър на ГЕРБ, който да не е привикван за разпит поне няколко пъти. Борисов отклони нападките, че бивш негов служител е виновен за трагичната операция на полицията в Лясковец.

„Понеже нямат какво да кажат, говорят за полицай, който бил при мен като съм бил главен секретар”, коментира той, като добави, че сегашният главен секретар на МВР Светлозар Лазаров също е негов бивш служител, като по онова време се е занимавал с ресор "Енергетика" в ДАНС.

„Ако някой иска да ме атакува, да каже, че един некадърен е отговарял за енергетиката в ДАНС. Пази, Боже, да им дам акъл.”

„Водя 16 дела. Като взема паричките, ще си ги сложа в сметка в Ливан”, каза водачът на ГЕРБ във връзка с обвинението на антикорупционната комисия в парламента, че има сметки в Ливан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови