Борисов: ЕРП-тата може да осъдят България за милиарди

OFFNews 27 март 2014 в 09:48 3612 22

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС

"България постепенно, от времето на Станишев и Първанов от 2006 г., с подписаните договори за Белене и рамковите споразумения, е на съд за огромна сума в Париж. Ако сега влезе и на съд за ЕРП-тата с подписаните договори, рано или късно могат да, айде, да не предвещаваме изхода, но може и да осъдят държавата за милиарди."

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар по конфликта между държавата и електроразпределителните дружества.

Експремиерът заяви, че подписаните преди пет-шест години споразумения с ЕРП-тата дават основание дружествата да съдят държавата.

"Помните, че първите, които глобиха ЕРП-тата, първото правителство, което ги глоби, беше това на ГЕРБ. Оттук нататък всички движения, които се правят, трябва да бъдат не на базата на популизма, а на разума", каза Борисов.

ЦИК

Във връзка с промените в Изборния кодекс, касаещи състава на ЦИК, Борисов заяви, че в сегашния си вариант законодателството обслужва БСП и "Атака".

За пореден път Борисов заяви, че ГЕРБ са жертва и правят компромис, защото са първа политическа сила, а се съгласяват да получат само мястото на зам.-председател място.

На въпроса дали се надява промените да бъдат приети, Борисов отговори, че всичко ще се реши в пленарната зала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!