Румен Петков: Кафето на Борисов и Местан горчи на БСП

ОFFNews 27 март 2014 в 08:52 3518 0

Румен Петков
Румен Петков

"Кафето горчи за БСП". 

Така бившият МВР министър и основна фигура в АБВ Румен Петков обобщи пред Нова телевизия политическите последици от срещата на Бойко Борисов и Лютви Местан в Кърджали от миналия уикенд.

"Нашата парламентарна група е на път да докаже, че няма предел да я водят за носа, ДПС не са виновни. Те имат принципи, които отстояват, имат си кадрова политика", допълни той. Според него дневният ред на ДПС по много теми не съвпада с този на БСП - например по темите безработица и либерализиране на забраната за пушене на закрито, и от това страдат избирателите на левицата. Друг такъв пример той даде с референдума с "Белене". "Лошото е, че с него показахме на гражданите, че пряката демокрация няма стойност. Това (липсата на пряк резултат от референдума - б.р.) обезсмисля пряката демокрация", каза той.

Петков за пореден път разкритикува лидера на червените Сергей Станишев, този път заради отсъствието му на Консултативния съвет по национална сигурност в президентството, на който бяха обсъдени мерките и позицията ни по украинската криза.

"Не може да отсъства от толкова важен съвет. Мисля, че българският национален интерес е преди всичко", коментира Румен Петков. По въпроса с позицията ни спрямо санкциите за Русия, той бе много категоричен: България е трябвало да се обяви против санкции от самото начало, защото те няма да решат политическата криза, а в същото време ще навредят на страната ни.

"Заслужава си Росен Плевнелиев да си помисли дали сам да не се оттегли заради срещата си с шефа на EVN", заяви още политикът от АБВ, като визира проведена преди дни среща на Росен Плевнелиев с изпълнителния директор на EVN Щефан Шишковиц във Виена, за която първо бе съобщено в пресата, а после потвърдено и от "Дондуков" 2.

Петков засегна въпроса, когато темата се завъртя около това на дневен ред ли е за БСП искане на процедура по импийчмънт на президента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови