Борисов не успял да обясни на БСП защо са нужни промени

Ивайло Анев Последна промяна на 22 юли 2015 в 09:07 1902 15

Премиерът Бойко Борисов

ГЕРБ и БСП не постигнаха съгласие по промените в Конституцията, предложени от правосъдния министър Христо Иванов.

Това стана ясно от брифинг на министър-председателят Бойко Борисов и лидера на БСП Михаил Миков.

В търсене на подкрепа за конституционните промени Борисов вече се срещна с лидерите на АВБ Георги Първанов и на ДПС Лютви Местан. И двете партии поискаха изтеглянето на законопроекта и призоваха да се гласуват само консенсусните текстове

След 20-минутната среща лидерът на социалистите обяви, че позицията на партията му по въпроса за промените в Конституцията остава непроменена.

Той обясни пред Борисов, че въпреки подкрепата за стратегията за съдебна реформа от страна на БСП, още тогава от левицата са заявили, че искат анализ на всички закони и едва тогава да се види дали има нужда от промени, какви и чак тогава да се прецени дали трябват изменения на основния закон.

Борисов обяви, че не е могъл да отговори на въпросите на депутатите от столетницата защо се правят тези промени и с какво ще допринесат за по-добро правосъдие.

Той призна, че не е могъл да отговори на въпросите на социалистите защо се правят тези промени и с какво ще допринесат за по-добро правораздаване, освен кариерното израстване на магистратите.

„Малко бях подведен, че много работа се е свършила, но се оказа, че през тези месеци само сме се информирали какво искаме да правим и добрите ни намерения, но повече се е политиканствало, без да се поставят сериозните аргументи на масата, за да може основните политически сили да ни подкрепят”, обясни премиерът.

След срещата Борисов категорично отказа да отговаря на журналистически въпроси и влезе на среща с парламентарната група на БДЦ.

"Българският демократичен център ще подкрепи декларация на Народното събрание за промените в конституцията", заяви депутатът Явор Хайтов след срещата с премиера. От БДЦ искат да участват в изработването ѝ и тя най-добре да отрази настроенията в парламента.

След разговорите с БДЦ Борисов влезе на среща с Патриотичния фронт.

Председателят на Фронта Валери Симеонов обяви след срещата, че по-късно днес в парламента ще се събере председателският съвет, който ще реши как да се действа по въпроса с промените в Конституцията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.07 2015 в 15:04

Ок Борисов не разбира - човека е полицайБе не е полицай бе! Обикновен тъп шоп, завършил по добутване заради баща си пожарникарската школа, която по това време по съвместителство е била с полицейската в един кюп! В последствие се развива като доказан бандит, ниска топка заради пословичната си тъпота, мързел и необразованост. Дори и в тези среди на груба сила и примитивизъм е известен с говития прякор ТИКВАТА. ПРОСТ СИ КАТО ТИКВА! Така се е обръщал към него елита на СИК.
Лаборанта Костов още преди 3 години каза, че този индивид не е в състояние да прочете половин страница печатен текст без грешка.
Какво остана за мисъл и обяснение на същността на предлаганата театрална постановка наречена гръчко "Реформата"!

22.07 2015 в 14:38

Много ми е интересна дискусията.

Ок Борисов не разбира - човека е полицай ис доктутрантура "как да обучаваме по-добре пожарникари". Явно че закони не може да пише. А за конституции съвсем. Това на всинца е ясно.

Ама защо адвокатчетата Кънев и Иванов не могат да обяснят реформата си?

Щото не се говори за пръв път с БСП.

22.07 2015 в 13:58

Как да обясни като е олигофрен

22.07 2015 в 12:11

Типично за Боко - измъкване от задния вход и прехвърляне на отговорността. Как иначе да се разбират думите му, че не може да обясни защо се правят промени и че е бил подведен?
Ако не е разбрал какво иска с какъв акъл е тръгнал да променя конституцията? Та няма ли кой да му обясни вече 6 години на този човек, че управлението на държава и народ ( пък било и лош мат'рял) не е като да управлява охранители.
Само се питам дали това няма да е съдбата и на здравната реформа, а и въобще на всяко начинание с по-голяма сложност от полагане на асфалт.
И тъй като едва ли хора като Хр. Иванов само са политиканствали през това време, то проблемът е в капацитета на началника да разбира нещо по- сложно от рязане на ленти, гледане на кучета и летене с държавен хеликоптер по другарски срещи.

22.07 2015 в 11:34

Борисов е едно голямо нищо... Когато каже добър ден трябва да видим къде е слънцето. Само лъжи изрича. Има пет заучени фрази и малоумниците му се кефят...

22.07 2015 в 11:25

Борисов не успял да обясни -------- Вие какво очаквате ?? Откаде в Винету мозък ,че да Обясни нещо ??! Той е заплаха за България и скоро ще го разберете . Втори закон на глупостта: Вероятността един човек да е глупав не зависи от другите му качества.Трети закон на глупостта: Глупакът е човек, чиито действия водят до загуби за другия човек или група хора, при това и без да му носят ползи, даже понякога му вредят. --- От третия Закон става ясно че е вреден за Цялата Държава.

22.07 2015 в 10:52

И КАК ПОЛУГРАМОТНАТА ТИКВА ДА " ОБЯСНИ" КАКВОТО И ДА Е.ТА ТОЙ Е ПОЛУГРАМОТЕН.НА ПОЩАЛЬОНА НА СИК И ВИС НЕ ТРЯБВА ДА МУ СЕ Разрешава да " РЕМОНТИРА КЛОЗЕТ,А КАКВО ОСТАВА ЗА КОНСТИТУЦИЯТА...ГОНЕТЕ ТОВА ПОЛУЧОВЕШКО НИЩОЖЕСТВО БЕ ХОРА ТОя ВИ Е ПРОБЛЕМА И КРАДЛИВАТА МУ НЕКАДЪРНА БАНДА.

22.07 2015 в 10:41

"Аз съм прост и вие сте прости..." E, БСП може да са предатели-рускопоклонници, но не са толкова прости като Борисов. Той няма как да обясни нещо, което сам не разбира, а и да можеше, точно БСП и ДПС не биха приели най-важното: премахването на корупцията от системата на прокуратура-следователи-съдии, което е смисъла на Съдебната реформа.

22.07 2015 в 10:36

А може ли Борисов да обясни за връзките му с оперативно интересни лица, за неговия първи милион- как и от къде го е спечелил?

22.07 2015 в 10:03

Ако Борисов се затруднява да отговори на този въпрос по-добре да не преговаря с никого. В държава с Красьо Черничкия и подсъдим шеф на СРС отговорът е ясен и за дете: ще намалеят корупцията и зависимостите. А това означава, че шанс ще имат и морални съдии и прокурори. Когато стратегията беше приета от всички, беше ясно, че БСП и ДПС мислеха да отлагат и въртят и сучат, така че нищо да не се промени. И не вярвам Христо Иванов да не е обяснил защо предлага тези промени. Какво работиха депутатите досега в комисиите? Да върнат парите!!!!!