Борисов: Нагла лъжа е, че само Ненчев и Митов са гарант на НАТО и ЕС

OFFNews 20 юли 2016 в 11:20 4487 6

Борисов: Нагла лъжа е, че само Ненчев и Митов са гарант гарант на НАТО и ЕС

Да се твърди, че военният министър и външният министър са гарант на НАТО и ЕС, а ние другите едва ли не сме пречка за това, е не само лъжа, не отговаря на истината. 

Това коментира премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание. Той отговори на изказване на Радан Кънев, че България има нужда от президент, който да гарантира, че страната е силен член на НАТО и ЕС. "Не лоялен или тих, а силен, защото България например има своите интереси от Брекзит и те хич не съвпадат с тези на Юнкер", поясни по-рано днес Кънев.

Нагла лъжа и клевета, измислица и желание да се построи една предизборна кампания е, ако някой се опитва да каже, че това правителство не е гарант за нашето членство в НАТО и ЕС, отвърна Борисов. 

„Ако беше нещо несериозно или малко, или незначимо, бих го минал както обикновено, бих го неглижирал. Но някой да се опитва да каже, че това правителство не е гарант за нашето членство в НАТО и ЕС е налагане на лъжа, клевета, измислица и желание да се построи една предизборна кампания. Да се твърди, че военният министър и външният министър са гарант на НАТО и ЕС, а ние другите едва ли не сме пречка за това е не само лъжа, не отговаря на истината“, обясни Борисов, цитиран от "Фокус" и допълни, че с военния министър са посетили всички бази, "участвали сме в много учения и абсолютно всички предложения, които касаят НАТО са минали и в Народното събрание и в Министерски съвет". "Той е тук при нас може да го потвърди", допълни Борисов.

"Абсолютно всички теми, касаещи НАТО и ЕС, единственият гарант с реална власт е това правителство. И, пази Боже, да стане друг гарант. Това някой да си присвоява това право или тези заслуги… Докато ние обявявахме военното крило на Хизбула за терористична организация – първи и единствени в света и от президента Обама до Лондон, Берлин и къде ли не – Брюксел, винаги са ни дава образец за най-лоялните, най-добрите партньори на НАТО и ЕС тук на Балканите", поясни Борисов. Премиерът припомни и енергийните проекти. "Кое правителство, с кои министри успя да удържи националния интерес? Да припомням това, че и в момента по всички планове на НАТО с МО отремонтирахме летищата. Безмер в момента е най-голямото летище", каза още Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

6

Blagodatka Dushanova

20.07 2016 в 19:19

Ако е лъжа "и не отговаря на истината" :)твърдението ,че тиквочев отдавна е "клекнал"пред путин ...ами да ги даде на прокурора!Да ги осъди за клевета!

13207

5

Shoshon

20.07 2016 в 15:04

На хората им харесва Боко да мисли за всичко, нищо че не може... По-добре е той отколкото да впрегнеш всички цървулани да са господари на съдбата си.

77927

3

El Commandante

20.07 2016 в 12:35

Не само е лъжа,ами и не отговаря на истината....