Бонев: Не сме гасили осветлението в СОС, то изключва автоматично

Напуснахме заседанието на Столичния общински съвет, за да не легитимираме завладяването му от ГЕРБ, твърди лидерът на Спаси София

OFFNews 11 февруари 2024 в 09:45 1866 0

Борис Бонев

Снимка БГНЕС

Борис Бонев

„Напуснахме заседанието, защото нямаше смисъл след всички опити за нормализиране на ситуацията за избор на комисии да останем и да легитимираме завладяването на СОС в ГЕРБ. Няма как с 23 общински съветници да управляваш. Пролича си кой е мнозинството“, каза общинският съветник Борис Бонев по bTV.

Георги Георгиев знае, че в СОС има адаптер, който автоматично гаси осветлението в 21 часа. Използват нещо толкова елементарно, за да сипят лъжи в ефир", опроверга твърденията на Георгиев той.

Терзиев: Историята за ''временен'' кмет не минава. Всеки ден показвам резултати

Трябва да се търси отговорност от тези, които си прокараха политиката за комисиите - ГЕРБ, БСП, „Синя София“ и отцепниците от „Възраждане“. Те всички успяха да се обединят без никакви проблеми. Това означава, че тяхната сглобка е на база финансовикономически стимул. Двете най-важни комисии бяха дадени на ГЕРБ, това им го осигуриха всички останали партии, посочи още общинският съветник от ПП-ДБ-СС.

По думите му Героги Георгиев не е участвал в преговорите за председатели на комисии.

Нинова анатемоса съветниците си в СОС, вече представляват само себе си

 „Предложих председателите на комсиии да не се избират в четвъртък. Ако три месеца не сме успели да се разберем за председател, за ден да успеем да се разберем за комисии е малко вероятно. Всички останали казаха, че днес трябва да се действа. Ние се съгласихме БСП да имат председател на Комисията по здравеопазване и транспорт. А ГЕРБ да вземат комисиите по икономика и образование. Ние давахме на БСП това, което така или иначе получиха, защо те избраха ГЕРБ. На всяка среща, която имахме с БСП, те започваха с „искаме ревизия на управлението на ГЕРБ“, обясни Бонев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!