"Бежанската вълна ще свърши, когато САЩ и Русия започнат да колят джихадисти"

OFFNews Последна промяна на 01 септември 2015 в 17:24 13803 47

"Трябва да е ясно, че когато кадрите по световните телевизии, на които джихадисти колят европейци, бъдат заменени от кадри, на които момчета от американски „тюлени”, английските САС и руските Алфа и Вимпел колят джихадисти, тогава бежанската вълна ще свърши".

Това пише директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров в "мнение", изпратено от пресцентъра на НИМ.

Димитров изтъква и причините, които според него са довели до "бежанското цунами", което залива Европейския съюз (ЕС). 

Директорът на НИМ призовава още "големите началници да се разберат и да предприемат мощна сухопътна операция от типа на „Пустинна буря”.

Тексът по-долу няма нужда от коментар. Препечатваме посланието на Божидар Димитров в пълния му вид. Запазен е и оригиналният правопис:

МНЕНИЕ
На проф. д-р Божидар Димитров

Как да се реши бежанския проблем?

Когато се решават подобни проблеми в цялата човешка история се търсят и след като се открият фундаменталните причини породили проблема се отстраняват. В случая бежанско-емигрантската вълна към Европа е породена от две действия на САЩ и ЕС в предходните години. Те са:

1. Унищожение на светските диктаторски режими на държавите в Северна Африка и Близкия Изток, което не роди демокрация в тези държави, а пълна анархия. А в редица случаи и крах на държавността (Либия, Ирак и Сирия).

2. Ислямския халифат. Той бе създаден пак от САЩ и някои страни от ЕС за борба с режима на Хафез Асад в Сирия, но се повтори историята с Франкенщайн и с „Ал Кайда”. До голяма степен бегълците от Сирия и Ирак бягат от жестокостите на Ислямска държава.

Изводът, що се отнася до страдащия от бежанското цунами Европейски съюз е да отстрани двете причини за въпросното цунами.

Първо да стабилизират режимите в Близкия изток и Северна Африка. Второ да се предприемат решителни действия за смазване на Ислямска държава. Само с въздушни удари това няма как да стане. Не стана елиминацията на нацистка Германия, бомбардирана не от 20 самолета дневно, а от 1200. Трябваше да дойдат руските и американските танкове и пехота. Не стана и с Виетнам. Няма да стане и с Ислямска държава. Необходимо е ЕС, САЩ и Русия (големите началници, както казва Бойко Борисов) да се разберат и да предприемат мощна сухопътна операция от типа на „Пустинна буря” и да смажат Ислямската държава.

Защо не се прави? Ами скъпо щяло да излезе. Издръжката на 2-3 милиона бежанци, чиито брой ще продължава да расте, ако Ислямската държава продължи да съществува по евтина ли ще излезе? Строежите на гранични стени в България, Унгария, на Ламанша по-евтини ли са ? Хайде холан. Трябва да е ясно, че когато кадрите по световните телевизии на които джихадисти колят европейци бъда заменени от кадри на които момчета от американски „тюлени”, английските САС и руските Алфа и Вимпел колят джихадисти, тогава бежанската вълна ще свърши.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.09 2015 в 08:29

Кадафи и Саддам поддържали реда?!?!??!?
Ти, говедо, би ли живял при такъв ред?!?!?!?

03.09 2015 в 08:28

Кадафи и Саддам поссържали теда?!?!??!?
Ти, говедо, би ли живял при такъв ред?!?!?!?

02.09 2015 в 15:42

АМЕРИКАНЦИТЕ (и техните маши в агенциите на ООН, в НАТО и в ЕС) бидейки ПРИЧИНИТЕЛИ на катастрофата в Изтока (Кадафи и Садам бяха лоши, обаче поддържаха мира и реда) не бива да се спотайват зад Атлантика. Нали Н.АтлантическатаТ.О. имала жизнени интереси чак до ИРАН (?) та праща бойни кораби до Варна да се перчат пред Киев? Вместо да манипулират света (ЕВРОПА била длъжна сама да се оправя и да разпределя ордите с квоти!?!) логиката гласи, че още от Сирия или Турция те следва ДА НАТОВАРЯТ ВСИЧКОТО “БЕЖАНЕЦ” НА КОРАБИТЕ СИ С ПО ЕДИН МАКДОНАЛДС НА ДЕН И ДА СИ ГИ ЗАКАРАТ ДО ПРОСТОРНИТЕ ТЕХНИ ПРЕРИИ. Пространства там не им липсват -за разлика от Стария Континент- и да си ги трошат в главите, стига са се гърчили пред мексиканските “нелегални” (брей!) слугини и дюлгери ... Не ли?

02.09 2015 в 12:52

Само една РЕПЛИКА: отношението на Фюрера към евреите е клинична ПАТОЛОГИЯ, както и отношението му към славяните.

Това да обяви тези етноси за НИСШИ РАСИ и да започне тяхното систематично унищожение и изтребление е за съжаление една ОГРОМНА ИСТОРИЧЕСКА ГРЕШКА.

Всъщност това е донякъде и една от причните той да не получи достатъчна МЕЖДУНАРОДНА подкрепа в своя КРЪСТОНОСЕН ПОХОД ПРОТИВ БОЛШЕВИЗМА. Иначе Фюрерът ще си остане завинаги НАЙ-ГОЛЕМИЯТ АНТИКОМУНИСТ В ИСТОРИЯТА. Той беше най-близо до ПОБЕДА НАД КОМУНИЗМА от всеки друг политик в историята, но САЩ и Англия застанаха на страната на СССР и попречиха на Германия да унищожи ЧЕРВЕНАТА ЧУМА.

А ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ НА 3 МОРЕТА винаги е бил, и ще си остане НАЙ-ГОЛЕМИЯТ български НАЦИОНАЛЕН ИДЕАЛ. Македония, Беломорска Тракия, и Добруджа са изконни български територии и ни принадлежат исторически. Германците две световни войни се опитваха да ни ги върнат обратно, за да се възстанови историческата справедливост, обаче СССР и западняците бяха против. Това е ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА.

И не се опитвайте да ни приписвате изкуствено АНТИСЕМИТСКИ ТЕЗИ, каквито в нашите коментари просто няма и никога не е имало. Омерзен съм.

02.09 2015 в 09:47

Балкански както винаги не си в час. До 1923 година Хитлер е верен последовател на световната революция. Дори прослувутия бирен пуч е вдигнат по заповед на Москва в чест на годишнината от октомврийската еволюция(той е водача на червената сган в Бавария по същото време в цяла Германия червените бокулци организират подобни пучове). Едва след като се проваля и влиза в затвора (където както е казал поета попада на хора и става човек;-))решава да строй свой вид социализъм(както ще правят и други любими другари като Мао, Тито, Пол Пот)

02.09 2015 в 08:33

Професорът историк е написал точната рецепта за решение на проблема. Това е правилното решение. Мога само да добавя, че и на тези ,които се представят за бежанци да се раздаде по един АК на турско сирийската граница и да докажат, че са избягали от режима. Ако са искрени ще свършат част от мръсната работа.

02.09 2015 в 07:35

Макар, че забежката в анализ на причините и резултатите от ВСВ да изглежда в страни от темата на статията, аз намирам, че има много общи неща точно по темата за бежанците и ИДИЛ.
Професоре, не съм специалист по история, но специално на вчерашния ден трябва да се отдаде почит на 55 милиона жертви на война запалена от любимата ти нациска Германия и нейния близнак СССР. Дали французи, белгийци, холандци са на мнението, че това е било обединение на Европа? Дали 5-6 милиона поляци са загинали не разбирайки за какво "обединително" дело са избити. Според теб Освиенцим би трябвало да е символа на борбата с комунизма може би? Също толкова колкото Сибир е символ на бормата с нацизма и капитализма. Омерзявай се колкото искаш, но по всички нормални човешки разбирания това са престъпления против хуманността.
А от двете войни, в които сме съюзници на Германия излизаме с национални катастрофи. Та не знам за защита на какъв национален идеал говориш. Особено за влизането ни във ВСВ се е изписало толкова много, а и все още исторически тези събития не са много далечни. Миналата седмица беше годишнината от смъртта на Борис III. Няма свидетелства той да е присъединил България към пакта с голямо желание, а точно обратното. И май това е коствало живота му.
А защо това е свързано с ИД? Аз не харесвам теляка-шаман, но някои неща в изявлението му мисля, че са верни. Има ли някой който да вярва, че революциите в Арабските държави бяха резултат от някакъв демократичен повей породен от фейсбук? Това беше пропаганда в стил Гьобелс. И ВСВ и сега зад тези войни стоят огромни икономически интереси и много хора станаха жертва на това. Резултатът от ВСВ беше разделянето на света на две зони, и тогава огромни маси хора се преселваха именно подгонени от варварство и жестокост.

Тезите за "големите началници да се разберат" макар да изглеждат верни са чисто и просто селски терикатлък и комплексарщина на един полуграмотен човек, но повтаряни от неговите клакьори. И преди съдбата на милиони е решена от "големите началници" в Техеран и Ялта, но има и хора като един немско богослов, който е написал:
"Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист.
Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.
Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз.
Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин.
Когато дойдоха за мен - вече нямаше кой да говори."

Страшното е, че ние мълчим и се занимаваме с шумна патриотарщина, с фили и фоби.

02.09 2015 в 06:20

Най-обичам БКП+ДС-побългарен странджански циганин да иска да се колят циганите и да върши всеки ден цигания след цигания! Като тоя мангасар ДС-Шибаняка!

02.09 2015 в 04:55

НЕВЕЖЕСТВОТО НЕ Е АРГУМЕНТ. Сериозно - мемоарите на Чърчил? И това може да бъде достоверен и безпристрастен поглед към историята? Абе вие съвсем се побъркахте бе. Декламациите на кухи пропагандни клишета, съчинени навремето от победителите във ВСВ още не е ИСТОРИЧЕСКА ИСТИНА, а по-скоро СЛЕДВОЕННА ПРОПАГАНДА.

По-голям ВРАГ НА КОМУНИЗМА от Фюрера никога не е имало, в момента няма, и няма да има и за в бъдеще. Той се беше заклел да изкорени КОМУНИЗА ОКОНЧАТЕЛНО и от целият свят. Престъпния режим на Сталин в Кремъл беше спасен от разгром ЕДИНСТВЕНО благодарение помоща на Чърчил и Рузвелт. Америка снабдяваше Червената армия с военна техника, муниции и провизии, за да се противопостави на Германия, която воюваше за ОБЕДИНЕНИЕТО на Европа против БОЛШЕВИЗМА.

След ВСВ пък изменно ФАЩ и Дребнобритания оставиха България в СФЕРАТА НА ВЛИЯНИЕ на СССР, и ни обрекоха на 50 години робство под ЧЕРВЕНИЯ БОТУШ на Кремъл. На тях трябва да благодарите, че ни подариха на СССР.

А Германия и България са били съюзници в 2 световни войни по една много проста причина - единствено немците гарантират връщането на заграбените от т.нар. "велики сили" и от околните страни по различни НЕСПРАВЕДЛИВИ МЕЖДУНАРОДНИ ДОГОВОРИ изконни български земи. Цар Борис вкарва България във войната на страната на Германия, защото така си гарантира връщането на Македония, и излаз на Бяло море, тоест осъществяване на НАЦИОНАЛНИЯ ИДЕАЛ: "БЪЛГАРИЯ НА 3 МОРЕТА".

България в миналото никога не е имал друг истински приятел и съюзник, освен ГЕРМАНИЯ. Това в мемоарите на Чърчил обаче не го пише. Мислете с главите, а не с гъзовете си. Омерзен съм.

02.09 2015 в 02:55

Vsite ste maskari!