Божидар Димитров: Подписката срещу мен е плод на марксистко-ленинската мущровка

OFFNews Последна промяна на 01 септември 2015 в 11:15 4025 10

Божидар Димитров: Подписката срещу мен е плод на марксистко-ленинската мущровка
Божидар Димитров

Директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров нарече подписката с искането за пенсионирането му като плод на "марксистко-ленинската мущровка от философския факултет на СУ от времето на комунизма".

В прессъобщение до медиите той сравни контраподписката в негова защита с тази на професорите от СУ „Климент Охридски” Ивайло Дичев и Калин Янакиев. Димитров пише, че в подписите в негова защита са с 1200 повече и те ще се събират до 1 октомври. 

В съобщението се казва още:

Но не това е важно. Организаторите на петицията срещу Божидар Димитров знаят, че работата му като директор на НИМ е перфектна според оценките на Министерство на културата и очевидно те са съгласни с това мнение. Затова като мотиви за отстраняването му, те сочат:

Обижда научната общност с недоказани твърдения
Обижда вярващите християни с езически измишльотини
Гордее се с това, че е бил сътрудник на ДС
Има търгашеско отношение към наследството, превръщано в бутафория пред туристите.

В тяхната подписка обаче почти няма имена на историци и духовници, почувствували се обидени от „недоказани твърдения” и „езически измишльотини”. Докато в подписките „За Божидар Димитров” стоят имената на 200 академици, професори, доценти от БАН и БАНИ, директори на Регионални музеи,митрополити и епископи, игумени на манастири, десетки свещеници.

Между тях са академиците Георги Марков, Константин Косев и Григор Велев, директора на Националния институт по история проф. Илия Тодев, Видински митрополит Дометиан, Белоградчишкия епископ Поликарп, Величкия епископ Сионий и т.н.

Научната и православната общност очевидно не се състоят само от лицата Дичев и Янакиев.

И още нещо опасно има в тази подписка срещу Божидар Димитров.

Очевидно той трябва да бъде наказан за „мнение в историята”. Личи си марксистко – ленинската мущровка от философския факултет на СУ от времето на комунизма. Тогава наказваха за мнение, различно от официалното. Очевидно тази функция (на наказващи инакомислещи) много липсва и на двамата, но мечтата за нея стои в подсъзнанието им, въпреки публичното оповестяване на принадлежност към евро-атлантическите ценности.

Подписките ще бъдат внесени в МС на 2 септември в 9.30 часа от представители на „Тангра Танакра”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.09 2015 в 09:22

УРОДИ!!! Не смейте да пипате Божидар Димитров!!! Той е светлина за очите на обикновените българи, каквато към и аз. Няма друг такъв будител на българщината в очуканата ни държава.

01.09 2015 в 21:38

Професора по тъпотии да си ходи веднага ! Нека си къпе малоумника от Банкя и да си гледа старините !

01.09 2015 в 17:09

Боже, Боже, "елит", ученото си е пак учено, даже професорче - вампиролог да е, божко, умнико в коя историческа или попска хроника прочете тази крилата фраза "марксистко-ленинската мущровка от философския факултет на СУ от времето на комунизма" и какво значи тя бе ДС ибрик?! Мущровка е някаква недоказана чуждица, термин в казармата, СУ и казарма, това е само в съзнанието на модерните прости и недоучени професорчета и генералчета, а колкото до пенсията, прав си, не си за пенсия, а за затвора гиди червена, крадлива и лъжлива подлого.

01.09 2015 в 14:01

Уманитарната българска "академична" общност е цялата за боклука.

01.09 2015 в 13:21

Главният теляк на Републиката, ченгето Божо, изтъква като аргумент в своя защита високата оценка за работата му, дадена от един Главен Мултак, в момента министър на културата. И точно когато човек вече е решил, че по-смешен аргумент едва ли може да има, агент... как му беше там името... надминава себе си: подкрепяли го професори, академици, митрополити и епископи. Ми нали и те са от същото котило, бре, теляк! Гарван гарвану око не вади! Оставаше и сенилните старци и поповете с ролексите да не те подкрепят. Има си хас! Направо да умреш от смях! :D

01.09 2015 в 12:32

Ами то сте си идиоти...

01.09 2015 в 11:58

todor-чо, ти па кой беше?

01.09 2015 в 11:56

Тоя комунист, агент на ДС да се подиграва с "марксиско-ленинската мущровка"....???? Вече почнаха да си правят "тестис" с нас, вземат ни за пълни идиоти. Не че с търпението си не го предизвикваме...

01.09 2015 в 11:52

ще оживеем с един вампиролог по-малко.
пенсиониране и толкоз !

01.09 2015 в 11:42

Дори така да е, Божо е навършил пенсионна възраст. Добре е да даде път на младите. А ако е толкова ценен, Черепът ще си го назначи за консултант.