Quantcast

Бареков: UK няма да напусне ЕС, Тереза Мей ще наследи Камерън

ОFFNews Последна промяна на 24 юни 2016 в 15:17 11053 7

Обединеното кралство няма да напусне Европейския съюз. Вътрешният министър Тереза Мей ще наследи Дейвид Камерън на премиерския пост и ще започне процес на предоговаряне на условията за членство е ЕС.

Това прогнозира евродепутатът Николай Бареков, който е член на парламентарната група на Европейските консерватори и реформисти, в която членува и партията на Камерън. В личния си профил Бареков публикува коментар, в който нарича призовава Европейската комисия и председателя на ЕС Доналд Туск да започнат незабавни реформи, които да направят възможно оставнето на Великобритания в Евросъюза.

Тереза Мей

Ето и целия текст на коментара на Бареков:

Още ли сте за референдумите до дупка? След зрелищното самоубийство на една нация логично министър-председателят Дейвид Камерън подаде оставка. Той допусна огромна политическа грешка, подлагайки на плебисцит подобно фундаментално политическо решение. То се взима за столетия напред и е от компетенцията само на политическата класа.

Ето защо народът си избира политици да го управляват, да са по-умни и по-трезви от него. Има решения, които не се взимат пет за четири и които могат да се превърнат в дизастър за нацията. След един необмислен референдум от управляващите и нацията сега Велика Британия се разпада и повлича половин Европа в бездната на кризата.

Оставката на Камерън е логичното поемане на политическа отговорност и сваляне на напрежението от самата им партия. Най-вероятно друга ключова фигура от партията, която е за запазване на британското членство в ЕС – вътрешният министър Тереза Мей, ще поеме неговите функции от октомври.

Ние, евродепутатите, от близо 20 нации в групата на „Европейските консерватори и реформисти“ сме ЗА запазване на статуквото и в нашата група промени в следващите 2 години аз лично не очаквам. Новото британско правителство вероятно ще изгради стратегия да се вслуша във волята на народа и да предложи нов план за членство на Великобритания в Европейския съюз. Много е възможно натискът от улицата, защото точно Лондон гласува ЗА оставането в ЕС, също да наклони везните към едно по-мъдро поведение и отказ на британския парламент и правителство да се задейства клаузата от Лисабонския договор за напускането на ЕС.

Другата седмица в Страсбург имаме извънредно заседание на нашата група. Моята позиция е да се апелира към Европейската комисия и председателя на ЕС Доналд Туск в Европа да започнем незабавни реформи и да направим всичко възможно да запазим Великобритания като част от 28-те държави-членки.

Финансовата дисциплина, или по-скоро липсата на такава, мегабюрокрацията, чиновничеството и диктатът от Брюксел във всички сфери на европейския човек трябва да бъде ликвидирано много бързо. Тромавото взимане на решения, липсата на такива и затлачването на глобалните проблеми като миграционния натиск са само част от причините, които накараха англичаните да вземат това емоционално решение.

Oчаквам до октомври англичаните да проумеят глупостта, която са допуснали, и да изберат умерените евроскептици като консерваторите на Камерън с мандат за преговори за оставане на Великобритания в ЕС.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

73928

5

El Commandante

24.06 2016 в 16:31

Ти си дизастър шебек, а следващия премиер на ЮК се казва Борис..

21765

4

Victimized

24.06 2016 в 16:02

На сцената е поредния актьор , чудя се дали си звънят да си синхронизират изявленията , за да не се застъпват , че да може да бъдат адекватно смлени от мат'ряла ???

25215

2

Лопе де Вега

24.06 2016 в 15:44

Не е много за верване, ама тоя път баречето е доста прав. Като не броим вярата му, че евродупетатите са от нации. От държави са, евродепутатино, от държави. И тоя дизастър, просто ме мушна под лъжичката. Какъв финес, какъв интелижанс - само него ще пращаме вече там. Други не ни трябват.

Поздрав!

8488

1

pironaga

24.06 2016 в 15:42

Склонен съм да се съглася с Бареков. Сега ще почнат едни споразумения, едни условия, едни убеждения, че видеш ли те давали повече, а получавали по-малко......

Театъра ще е пълен, лошото е, че справедлива страна няма да има в тази ситуация, а тя е, че щом народа иска ЕС да го духа..